Inter taraftarından Hakan Çalhanoğlu'na beste

İsa Kethüda
05.09.2023 - 18:00 | Son Güncellenme: 05.09.2023 - 18:04

Serie A'da Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu adına Inter'li taraftarlar marş besteledi. Hakan, oyundan çıkarken marşı söyleyen Inter'li taraftarlara selam verdi.

Inter taraftarından Hakan Çalhanoğlu'na beste

AJANSSPOR HABER

İtalya Serie A’da Inter forması giyen Hakan Çalhanoğlu, İtalyan taraftarlarınca sevgi seline uğradı. Hakan, oyundan çıkarken Inter’li taraftarlar hep bir ağızdan milli futgolcu için yaptıkları besteyi okudu.

Siyah-Mavi’nin idolü

Hakan Çalhanoğlu’nun Fiorentina maçında gol attıktan sonra oyundan çıkması taraftarlar tarafından sevgi seline uğramasına yol açtı. 

Hakan Çalhanoğlu için besteledikleri marşı söyleyen Inter'li taraftarlar, Türk futbolcuyu Giuseppe Meazza Stadyumu’nda gururlandırdı.

İşte bestenin Türkçe’ye çevrilmiş hali;

“Çalha biliyorsun ki, eskiden neden hiç gol atamazdın
Çevrende sadece pislikler vardı, ve sen bunu biliyorsun
Artık bizimle olduğuna göre, ağları havalandıracaksın
Siyah-Mavi'nin idolü, Hakan Çalhanoğlu”

Ezeli rakipten geldi

Hakan Çalhanoğlu, Inter kulübüne ezeli rakibi Milan’dan transfer oldu. 2021’in yazında bedelsiz olarak Inter’e katılan Çalhanoğlu, Milan'lı taraftarlar tarafından büyük bir nefret odağı haline geldi.

Galatasaray ile de ismi anıldı

Gurbetçi futbolcunun bir dönem ismi Galatasaray ile de anıldı. Küçükken Galatasaraylı olduğunu dile getiren Çalhanoğlu, o dönem çıkan transfer söylentilerinin aksine Cim Bom’a transfer olmadı.

Bundesliga’da parladı

Hakan Çalhanoğlu, futbola doğduğu kent olan Mannheim’da başladı. Kısa sürede kendini gösteren Türk orta saha, Hamburg’a transfer oldu. Hamburg’ta ise uzaktan ilginç gollere imza atan Hakan, bir sezon sonra Bayer Leverkusen’e 15.25 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Milan’ın yatırımı

Milan kulübü ise Hakan’ı 2017 yılının yaz transfer döneminde Bayer Leverkusen’e 23 milyon Euro ödeyerek satın aldı. 4 sene Milan’da futbol oynayan Hakan, 2021 senesinde ezeli rakip Inter’e bedelsiz olarak transfer oldu.

Milli Takım kaptanı 

Kimi gurbetçi futbolcularımızın aksine milli takım seçmede kararsız kalmayan Hakan, küçük yaş gruplarından beri Türkiye Milli Takımı’nda forma giyiyor. Şu an ise A Milli Takımı’ın kaptanı pozisyonunda bulunan Çalhanoğlu, Kırmızı-Beyazlı forma ile 78 maça çıktı. Hakan, bu maçlarda 17 gole imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler