Inter'den corona virüs açıklaması!

05.03.2020 - 14:03 | Son Güncellenme: 05.03.2020 - 11:03

Corona virüs sebebiyle İtalya'da nasıl bir önlem alındı? Maçları ertelenen Inter'den nasıl bir açıklama geldi? Inter Başkanı, taraftarların olmamasını bir dezavantaj olarak görüyor mu? Karar hakkında konuşan Inter Başkanı, dikkat çeken ifadeler kullandı ve kamu güvenliğine vurgu yaptı.

Tüm dünyayı tehdit eden corona virüs, futbolu da vurdu. İtalya Ligi’nde birbirinden kritik maçlara erteleme gelmişti. Ayrıca, ligdeki  maçların da geçici bir süre seyircisiz oynanmasına karar verildi. Inter Kulübü Başkanı Steven Zhang, corona virüs tehdidi sonrasında bir öneride bulundu. Zhang, futbol maçlarının oynanması için açıklamalar yaptı ve kararı yorumladı. Inter, corona virüs tehdidi için ne düşünüyor? İşte cevabı...

İtalya’da corona virüs önlemi alındı, Inter de etkilendi

İtalyan hükümeti dün yaptığı açıklamayla tüm spor müsabakalarının 3 Nisan tarihine kadar seyircisiz oynanacağını açıkladı. Inter'in salgın riski sonrasında 2 Serie A maçı ertelendi. Ayrıca, San Siro’da Avrupa Ligi maçında Ludogorets ile seyircisiz bir maç oynadılar.

Steven Zhang: ”Taraftarların olmaması ve maçların devam etmesi doğru karar”

Konu hakkında açıklamalar yapan Inter Başkanı Steven Zhang, “Kapıları kapatmak ama maçlarının oynanmasını devam ettirmek bence doğru bir davranış. Elbette taraftarlara kapıları kapatmak zor. Ancak; günün sonunda bu kararları almak gerekiyor” dedi.

Steven Zhang: ”Endişelendiğim tek şey kamu güvenliğini riske atmak”

İnsanların panik yapmaması gerektiğinin altını çizen Zhang, “Bir futbol kulübü olarak doğru mesajı vermekle yükümlüyüz. Güvenlik, en öncelikli konu. Spor insanları ilgilendiren bir konu. Spor büyüleyici etkiye sahip. Taraftarların olmaması sebebiyle takımımızın performansının etkileneceğini de düşünmüyorum. Bu konuda endişeli değilim. Endişelendiğim tek şey; bu tür durumlarda seyircileri ve kamu güvenliğini riske atmaktır” ifadelerini kullandı. (AJANSSPOR DIŞ HABER)

Senin için hazırladığımız haberler