İpek Şenoğlu'ndan Türkiye Tenis Federasyonu'na Sitem!

İsa Kethüda
25.03.2023 - 09:20 | Son Güncellenme: 25.03.2023 - 09:44

Tenis haberleri... Milli tenisçi İpek Şenoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu tarafından kendisine gönderilen belgeye sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

İpek Şenoğlu'ndan Türkiye Tenis Federasyonu'na Sitem!

AJANSSPOR-HABER

Milli tenisçi İpek Şenoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından kendisine gönderilen belgeye sosyal medya hesabı Twitter aracılığı ile tepki gösterdi.

"Böyle bir belgeyi imzalamanız istenseydi; ne yapardınız?"

Şenoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Siz Milli Takım’a seçilseydiniz ve böyle bir belgeyi imzalamanız istenseydi; ne yapardınız? Aslında şu soruya cevabınızı daha da merak ediyorum. Ne hissederdiniz?" ifadelerini kullandı. 

Türkiye Tenis Federasyonu'ndan Şenoğlu'na yanıt

Türkiye Tenis Federasyonu, eski milli tenisçi İpek Şenoğlu Turna'nın Antalya'da gerçekleştirilen ve Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) senyör takviminin en prestijli turnuvası olan Masterler Turu Dünya Şampiyonası'na yönelik paylaşımına yanıt verdi.

İlgini Çekebilir
A Milli Takım'ın, EURO 2024 heyecanı başlıyor! Rakip Ermenistan...
Habere Git

Eski milli raketin, katılım gösteren sporcuların federasyondan hiçbir maddi gelir beklemediğine dair belge imzalaması gerektiğini savunarak, "Siz Milli Takım'a seçilseydiniz ve böyle bir belgeyi imzalamanız istenseydi; ne yapardınız? Aslında şu soruya cevabınızı daha da merak ediyorum. Ne hissederdiniz?" şeklindeki paylaşımına yönelik Türkiye Tenis Federasyonu yaptığı yazılı açıklamada, Turna'nın 2011 yılına kadar süren profesyonel kariyeri boyunca tüm masraflarının federasyon tarafından karşılandığını bildirdi.

30-90 yaş kategorisinde yer alan master tenisçiler turnuvaya kendi imkanlarıyla katılıyor

Federasyon tarafından tüm yaş gruplarında olimpiyata hazırlık, altyapı ve profesyonel sporculara destek verildiği, bu kapsamda milli takıma katılan sporcuların bütün masraflarının karşılandığı belirtilerek, "Masterler Turu Dünya Şampiyonası’nda mücadele eden 30-90 yaş kategorisinde yer alan master tenisçiler profesyonel olmayıp kendi imkanlarıyla bu turnuvalara katılmaktadır. Tüm master sporcularımız bu koşulları bilerek tenis kariyerlerine sosyal olarak devam eden sporcuların katıldığı Masterler Dünya Şampiyonası’nda yer almaktadır. Antalya’da devam eden Masterler Dünya Şampiyonası'nda milli takımını temsil eden ülkelerin sporcuları da aynı şartlarda mücadele etmektedir." görüşlerine yer verildi.

ITF’ye katkı payı federasyon tarafından ödendi

Masterler Turu Dünya Şampiyonası'na katılan sporculara da destek verildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Masters tenisçilerimizden ülkemizi temsil etmeleri için yapılan elemelerde katılım ücreti alınmamaktadır. Seçmeler Türkiye Tenis Federasyonu katkılarıyla yapılmakta olup Masterler Dünya Şampiyonası’na katılan takımlar için ITF’ye katkı payı federasyonumuz tarafından ödenmiştir. Masterler Dünya Şampiyonası’na katılan sporcularımızın milli takım kıyafetleri Türkiye Tenis Federasyonu tarafından temin edilmiş ve sporcularımıza antrenman yapabilmeleri için kort tahsisi sağlanmıştır. Masterler Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmeleri şartlarının bu yıl da süregeldiği gibi devam ettiğini, Masterler Milli Takım sporcularına belirtilen koşullarda usulen bir yanlışlık olmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarız."

İlgini Çekebilir
G.Saray yıldız oyuncu için 15 milyon Euro istiyor!
Habere Git

İpek Şenoğlu bir açıklama daha yaptı

Milli tenisçi İpek Şenoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu'nun açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Şenoğlu, "Bir önceki twitim sonrası kamuoyu duyurusu yapan federasyonumuza cevabımdır. Birkaç bölümde yazacağım.

1-Performans sporcusu olarak oynadığım turnuvaların masraflarının bırakın tümünün ödenmesini, yarısı bile ödenmemiştir.

2- Ayrıca benim oynadığım seviye, yani Grand Slam seviyesinde sporcunun tek masrafı turnuva değildir, antrenör, kondisyoner vb. masrafları vardır. Bunların ne kadarının ödendiğini de konuşabiliriz. Hatta lütfen konuşalım…

Masrafların federasyonlar tarafından karşılanmadığı bilgisi yanlıştır

3-Bu hafta oynadığımız Milli Takım maçlarımızda mücadele eden diğer ülke sporcularının hiçbir masraflarının federasyonları tarafından karşılanmadığı bilgisi yanlıştır. Kamuoyu Duyurusu yapmadan doğru bilgi edinip paylaşım yapmanızın sporumuz için daha doğru olacağı ise kesindir.

Diğer takım sporcuları destek aldı

4-Bizim uçak/otel masraflarımız için hiçbir destek almadığımız bu turnuvada, Avusturalya takımı her sporcusu 1000 AUD,Portekiz takımı her sporcusu 1000 Euro, İtalya’nın her sporcusu 700 Euro, Amerikan takımı her sporcusu 3000 USD kisi başı masrafları için federasyondan destek almıştır.

5-Devamını da yazmak yerine sizin araştırmanızı ve sonra kamuoyu ile paylaşmanızı bekliyorum.

6-Usulen yanlış görmediğinizi ifade ettiğiniz ve milli takıma seçilen tüm arkadaşlarıma imzalattığınız ( önceki twitimde paylaştığım)  belgenin en altındaki iki satırın Milli Sporcu için onur kırıcı olması konusunda daha fazla bir yorum bile yapmaya gerek yoktur.

"İsterseniz canlı yayın yaparak herkesin önünde konuşabiliriz"

7- Ayrıca hata yapılıyorsa; bunu kabul etmek ve düzeltmek yerine bu şekilde yanlış bilgi dolu bir kamuoyu duyurusu sporumuzun en yetkilisine hiç yakışmamaktadır. Farklı yaş guruplarında Akdeniz’deki otellerle yapılan anlaşmalar sonucu şart koştuğunuz koşullarla,

8-sporcuların ve ailelerin neler yaşadığını, bütçelerle nerelerde neler yapıldığını, ben yıllarca Wimbledon oynarken neyin ödenip neyin ödenmediğini ve bunun gibi konuları isterseniz canlı yayın yaparak herkesin önünde konuşabiliriz. @TTForgtr" ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler