Iraklılar uyanık çıktı! Nuri Şahin'in gözdesinden Antalyaspor'a tazminat yok

Akın Ungan
19.06.2024 - 19:32 | Son Güncellenme: 19.06.2024 - 19:42

Antalyaspor'a imza attıktan 2 gün sonra ülkesine dönen Ali Jasim Serie A'ya gidecek. Jasim'in sözleşmesine eklenen "1 yıl içinde Irak dışına transfer olursa tazminat öder" maddesi devreye girmeyecek.

Iraklılar uyanık çıktı! Nuri Şahin'in gözdesinden Antalyaspor'a tazminat yok

AJANSSPOR HABER

Nuri Şahin'in talebiyle geçtiğimiz sezon başında Irak ekiplerinden Al-Kahrabaa’dan Antalyaspor’a transfer olan ve yaşadığı psikolojik sorunlar sebebiyle 2 gün sonra sözleşmesini fesheden Ali Jasim, son 1 yılda gösterdiği performansla transferin gözdesi oldu.

Irak takımı uyanık çıktı!

Jasim'in sözleşmesine, 1 yıl içerisinde Irak dışında bir takıma transfer olursa tazminat hak edeceği yönünde madde ekleten Antalyaspor, Irak ekibinin ‘uyanık’ tavrı sebebiyle bu maddeyi hayata geçiremeyecek.

Sezon sonunu bekliyorlar

İtalya Serie A ekiplerinden Como ile anlaşmaya varan Ali Jasim’in transferinin resmiyet kazanması için bir süre beklenecek. Tamamlanmasına 5 hafta kalan Irak Premier Ligi’nde sezonun ardından resmi imzaların atılması bekleniyor. Transfer, sezon tamamlanmadan önce gerçekleşseydi Kırmızı-Beyazlılar kasasına 200 bin Euro koyacaktı.

Bonservisi 500 bin Euro

Transferin resmiyet kazanması halinde Irak kulübü Al-Kahrabaa, 500 bin Euro kazanacak. Sezonun tamamlanmasının ardından Como’nun kampına katılması planlanan Ali Jasim’in 4 yıllık anlaşmaya vardığı belirtildi.

Küçük pürüzler kaldı

Resmi imza için sezon sonunun beklenileceği transfer için küçük pürüzler kaldı. Al Kahrabaa, Iraklı yeteneğin as takım oyuncusu olması şartını koyarken, Como bunu kabul etmedi. Konuyla ilgili karşılıklı yazışmalar devam ederken, sorunun çözülmesi halinde Iraklı futbolcu, sağlık kontrolünden geçmek üzere İtalya’ya gidecek.

Sosyal medyadan tepki vermişti

Transfer görüşmeleri başladığında Ali Jasim, Como’da forma giymek istediğini bildirerek, kendisine izin vermeyen kulübü Al-Kahrabaa’yı sosyal medya üzerinden eleştirmişti. Kiralık olarak Al-Quwa Al-Jawiya forması giyen Ali Jasim, bonservisini elinde bulunduran kulübünü sosyal medya hesabından şu sözlerle şikayet etti: "Como’dan teklif aldım ve onlara katılmak istiyorum. Al Kahrabaa, resmi olmasına rağmen İtalyan kulübüyle iş birliği yapmayı reddediyor. Bir İspanyol kulübünden (Real Betis) teklif geldiğini iddia ediyorlar, ancak bölgedeki takımlara daha fazla para verilmesini engellemek umuduyla bunu bana ve menajerime açıklamayı reddediyorlar. Hayalim Avrupa’da oynamak"

Tazminat maddesine dikkati çekti

Ali Jasim’in verdiği bu tepkinin ardından Irak medyasına açıklamalarda bulunan Al-Kahrabaa Başkanı Ali Al-Asadi, Antalyaspor’un koyduğu tazminat maddesi sebebiyle transfere hızlı şekilde yanıt vermediklerini söyledi. Ali Jasim’in Avrupa’da oynamasına engel olmayacaklarını söyleyen Al-Asadi, "İtalyan kulübü, ilk olarak 400 bin Dolar değerinde teklifte bulundu. Real Betis’ten resmi teklif almadık. Futbolcunun menajeri anlaşmayı mümkün olduğu kadar çabuk sonuçlandırmak istiyor. Ancak Antalyaspor ile Ali Jassim'in bu sezon sonuna kadar Irak dışındaki hiçbir kulübe transfer olmayacağına dair bir taahhüt imzaladık. Antalyaspor'a, sezon bitmeden herhangi bir kulübe gitmesi halinde 200 bin Dolar para cezası içeren bir rehin mektubumuz var" sözlerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler