İran Milli Takımı'ndan maç öncesi Mahsa Amini protestosu

Orhan Gülek
29.09.2022 - 21:02 | Son Güncellenme: 29.09.2022 - 23:14

İran’da Mahsa Amini‘nin polis tarafından öldürülmesinin yankıları sürerken, İran Milli Futbol Takımı da protestoculara destek verdi. İşte tüm detaylar....

İran Milli Takımı'ndan maç öncesi Mahsa Amini protestosu

AJANSSPOR - HABER

İran’da başörtüsünü ‘düzgün’ takmadığı gerekçesiyle gözaltına alınan ve polis tarafından öldürülen Mahsa Amini için hem İran’da hem de dünyada protestolar devam ediyor.  İran Milli Futbol Takımı da protestoculara destek verirken, milli futbolcular Senegal ile oynanan hazırlık karşılaşmasında formalarını ve amblemini kapattı.

Futbolcular, siyah montlarıyla sahaya çıktı

İran Futbol Federasyonu, tepkilerin şiddetini azaltmak için Senegal’le oynanacak maçın Avusturya’da seyircisiz şekilde oynatılmasını talep etti. İranlı futbolcular, 1-1 biten maçtan önce seremoniye siyah montlarıyla çıktı. Tüm engellemelere rağmen adalet arayışındaki protestocular ise seslerini dünyaya duyurabilmek için stat dışında bir araya geldi.

Sardar Azmoun: "Yaşasın İranlı kadınlar"

Öte yandan Bayer Leverkusen forması giyen İranlı forvet Sardar Azmoun, pazar günü sosyal medyada yaptığı paylaşımla protestoculara destek vermişti. Azmoun yaşananlara şu sözlerle tepki gösterdi:

“En kötü ihtimalle milli takımdan atılırım. Sorun değil. İranlı kadınların başındaki bir saç teli için bunu feda ederim. Bu hikaye silinmeyecek. Onlar istediklerini yapabilirler. Bu kadar kolay öldürdükleri için utanmalılar. Yaşasın İranlı kadınlar.”

Bu gönderiyi daha sonra silen ve daha az sert ifadelerin yer aldığı bir mesaj paylaşan Azmoun, sosyal medyadaki profil fotoğrafını dayanışma göstergesi olarak kararttı. Senegal maçı sonrası bir paylaşım daha yapan Azmoun, ilk paylaşımından sonra başka insanların yaptığı yorumlar nedeniyle takım içindeki huzurun bozulmasına neden olduğu için özür diledi.

Senin için hazırladığımız haberler