İran Teknik Direktörü Carlos Quieroz: Siyasi Sorular Adil Değil

Kerem Ergün
25.11.2022 - 13:28 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 13:59

İran Milli Takımı, Dünya Kupası'nda İngiltere ile oynadıkları maç öncesinde milli marşlarını okumamıştı. Carlos Quieroz durmadan bu konunun sorulmasına sinirlendi.

İran Teknik Direktörü Carlos Quieroz: Siyasi Sorular Adil Değil

AJANSSPOR - HABER

2022 FIFA Dünya Kupası B Grubu açılış maçında İngiltere, İran'ı 6-2 mağlup etti. Maça oynanan skor kadar İranlı futbolcuların kendi milli marşlarını okumaması damga vurdu. Takımın teknik direktörü Carlos Quieroz ise basın mensuplarının bu konuyu sürekli gündeme getirmesinden rahatsız.

Southgate'e Afganistan'ı sorsana

İran Teknik Direktörü Carlos Quieroz, takımın forveti Mehdi Taremi ile birlikte Galler maçı öncesinde dün yapılan basın toplantısında konuştu. BBC'nin Mısır asıllı İngiliz muhabiri Shaimaa Khalil, Taremi'ye protestolara devam edip etmeyeceklerini sordu. Bunun üzerine Quieroz sinirlendi ve basın toplantısının çıkışında muhabirin yanına gelerek şunları söyledi: "Siyasi sorular adil değil. Neden Southgate'e de Afganistan'daki kadınları yalnız bırakan İngiltere ve ABD hakkındaki düşüncelerini sormuyorsun?"

Taremi: Baskı altında değiliz

İran'ın FC Porto forması giyen forveti Mehdi Taremi ise Shaimaa Khalil'in sorusuna şu şekilde cevap verdi: "Daha önce bu tür sorulara yanıt vermeyeceğimi söylemiştim ama bu kez cevap vereceğim. Biz baskı altında değiliz. Dünya Kupası bir futbol turnuvası. Bir futbol turnuvasında futbola saygı gösterilmeli ve futbol dışında hiçbir şey konuşulmamalı."

İlgini Çekebilir
Sen misin protestoya destek veren! İranlı futbolcuya bunu yaptılar
Habere Git

Kadınlara destek olmak için İngiltere maçında milli marşlarını okumadılar

İran Milli Takımı, kendileri için Dünya Kupası'nın açılış maçı olan İngiltere karşılaşmasının öncesinde milli marşlarını okumamıştı. Bunun sebebinin İran İslam Cumhuriyeti'nde yaşayan 22 yaşındaki Mahsa Emin'in başörtüsü takmadığı sebebiyle göz altına alınması ve gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybetmesi olarak açıklanmıştı. İranlı futbolcuların bu hareketi tüm dünya tarafından takdirle karşılandı. Tribünlerde yer alan İranlı taraftarlar da maç boyunca sık sık "Kadınların yaşamına özgürlük" pankartları açmışlardı.

Galler maçında ise okudular

İran Milli Takımı, şu an (13.52) Galler ile karşılaşıyor. İlk yarısı 0-0 sona eren maçta İranlı futbolcuların milli marşlarını okuyup okumayacakları sorusu büyük merak konusu olmuştu. Fakat futbolcular, ilk maçta olduğu gibi protesto yoluna gitmedi. Takım maç öncesi serenomide milli marşı okudu.

Daha önce de profillerini karartmışlardı

Milli marş okumama durumu, İranlı futbolcuların Mahsa Emini olayları sebebiyle İran rejimini ilk protesto edişleri değil. Futbolcular, Mahsa Emini'nin ölümünün ardından sosyal medyadaki profil fotoğraflarını kapatmışlardı. Takımın Alman ekibi Bayer Leverkusen'de forma giyen Serdar Azmoun ise konuyla ilgili bir paylaşımda bulunmuştu. Azmoun'un paylaşımında şunlar yazıyordu: "En büyük ceza milli takımdan atılmak ama bu İranlı kadınların tek bir saç teli için ödenecek küçük bir bedel." Azmoun, paylaşımını daha sonra kaldırmıştı.

İlgini Çekebilir
CANLI| Galler - İran
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler