İran yabancıyı yasakladı

01.09.2020 - 20:45 | Son Güncellenme: 01.09.2020 - 20:47

İran Futbol Federasyonu'nun kararına göre, önümüzdeki sezondan itibaren hiçbir ligde yabancı oyuncu veya yabancı teknik direktör mücadele edemeyecek

İran yabancıyı yasakladı

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

İran Futbol Federasyonu FFI, yabancı futbolcu ve antrenör transferini belirsiz bir süreyle yasakladı.

Federasyon ve Lig Birliği tarafından yeni yayınlanan talimata göre en azından bir sezon boyunca yabancı transfer edilemeyeceğinin yer aldığını bildiren bir federasyon sözcüsü, bu kararın şu anda geçerli sözleşmesi olan oyuncu ve teknik direktörleri kapsamadığını açıkladı. 

Ülkeye uygulanan yaptırımlar nedeniyle güç günler geçiren İran ekonomisi yabancılara para ödeyemez duruma gelmiş durumda. Bankalara ayrıca uygulanan yaptırımlar nedeniyle yabancılara para transferi de mümkün değil.

Sportschau sitesinin haberine göre yabancı yasağının nedenlerinden biri de Iran Milli Takımı Teknik Direktörü olarak görev yapan Marc Wilmots'un sadece 5 ay içinde oynanan 4 resmi maç sonrası gönderilmesinin ardından FIFA'nın İran Federasyonu FFI'yi 6 Milyon Euro tazminat ödemeye mahkum etmesi. FIFA'nın buna benzer tazminat kararlarını İran kulüpleri için de vermesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler