İrfan Buz: "Burak Yılmaz beni şaşırtmadı çünkü..."

11.02.2019 - 14:36 | Son Güncellenme: 11.02.2019 - 17:36

İrfan Buz: "Burak Yılmaz beni şaşırtmadı çünkü..."

Teknik direktör İrfan Buz, sporun gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray’ın Trabzonspor karşısında 3 puanı hak ettiğini söyleyen İrfan Buz, Bursaspor karşısında 2 gol atarak Beşiktaş’a galibiyeti getiren Burak Yılmaz’ın performansının kendisini şaşırtmadığını vurguladı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan İrfan Buz’un değerlendirmeleri şu şekilde;

“Galatasaray haklı bir galibiyet aldı”

Her iki takımı da kutlamak gerekiyor. Galatasaray ilk 20-25 dakikada etkiliydi. Seyir zevki yüksek bir maçtı. Galatasaray haklı bir galibiyet aldı. Oyunun futbolseverleri tatmin ettiğini düşünüyorum.

“Trabzonspor’un 1-1’i yakalaması seyir zevkini yükseltti”

Galatasaray maçı çok istedi. Başakşehir’in kaybından sonra Galatasaray kayıp yaşamak istemedi. Belhanda, Feghouli, Diagne, Nagatomo, gibi isimlerin katkısı önemliydi. Baskı yapma açısından da Galatasaray iyi bir maç çıkardı. Trabzonspor’un 1-1’i yakalaması da seyir zevkinin yükselmesine neden oldu.

“Trabzonspor’un genç oyuncuları umut verici”

Trabzonspor’da pozitif ışıklar da var. Kaleci Arda ilerisi için sinyaller verdi. Yusuf Yazıcı’nın kaptan olması, Abdülkadir’in performansının Türk futbolu açısından önemli. Genç oyuncular asaletliydi. Bizler için umut verici. Maç sonrası oyuncuların birbirini tebrik edebilmesi çok hoşuma gitti.

“Diagne çok önemli bir transfer”

Diagne penaltıdan da olsa gol attı. 17 maçta 20 gol atmıştı. Bir santrforun ne kadar etkili olabileceğini gösteriyor. Çok önemli bir transfer olarak görüyorum. Belhanda’nın da performansını yükseltmesi kendisi ve Galatasaray açısından önemli. Bu performansı devam ettirmeli.

“VAR sistemi zamanla oturacaktır”

Hakem konusu çok tartışılıyor. Tabi ki performans da belirleyici olabilir. Hakem konusunu çok konuşmayı sevmiyorum. VAR sistemi ise hakkaniyet açısından önemli bir sistem. Yanlışların ortadan kalkacağını ve sistemin zamanla oturacağını düşünüyorum. Almanya’da da aynı sıkıntılar yaşandı. Zamanla bunun aşılabileceğini düşünüyorum.  VAR sistemi, hakkaniyetin yakalanması açısından çok önemli.

“Beşiktaş önemli bir adım attı”

Beşiktaş, Bursaspor karşısında iyi bir performans ortaya koydu. Bursaspor ciddi bir rakip. 2-0 galip gelerek 3 puan aldılar ve önemli bir adım attılar. Bursaspor’da genç oyuncular zaman zaman öne çıkıyor. Kaleci Muhammed iyi bir görüntü ortaya koydu. Puan makası gittikçe daralacak. Bursaspor açısından çok zor maçlar var. Bursaspor artık sonuç alabilmeli.

“Burak beni şaşırtmadı, çünkü yerli santrforlar arasında 1 numara”

Burak Yılmaz’ın performansı beni şaşırtmadı. Burak’ı nokta transfer olarak görüyorum. Türkiye’de yerli santrfor olarak 1 numaraya koyarım. Burak, Türkiye’de bu konuda önemli, gol yüzdesi olan, fiziksel durumu iyi olduğunda inanılmaz katkı sağlayan bir futbolcu. Beşiktaş’a yararlı olacaktır. Beşiktaş’ta Güven Yalçın’ın gelecek adına verdiği sinyaller de sevindirici.

Senin için hazırladığımız haberler