İrfan Buz, dikkat çeken transferleri yorumladı: "Bence Serdar Aziz ve Tolgay..."

01.02.2019 - 10:40 | Son Güncellenme: 01.02.2019 - 13:40

İrfan Buz, dikkat çeken transferleri yorumladı: "Bence Serdar Aziz ve Tolgay..."

Teknik direktör İrfan Buz, Spor Toto Süper Lig’de dikkat çeken bazı transferleri değerlendirdi. Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan İrfan Buz’un açıklamaları şu şekilde;

"Ozan Kabak iyi bir kariyer yapacak"

Ozan Kabak, Stuttgart adına önemli bir transfer. Stuttgart tarihinde böyle bir bonservis ödemesi yoktu. Alman basınında Ozan ile ilgili bazı soru işaretleri vardı. Çünkü; Stuttgart’ın durumu da çok iyi değil. Ama kulübün bakış açısı belli. “Ozan’ı iyi şekilde takip ettik. Avrupa’nın gelecek vadeden en önemli isimlerinden birini alarak yatırım yaptık” diyor. Ozan transferi gurur verici bir olay. Almanya’da scouting konusunda iyi kulüpler var. Onlardan Ozan ile ilgili böyle bir şey duymak güzel. Ozan’ın önümüzdeki yıllarda çok iyi bir kariyer yapacağını düşünüyorum.

"Serdar Aziz savunmayı toparlar"

Serdar Aziz için Galatasaray süreci geride kalmalı. Serdar’ı çok yakından tanıyorum. Türkiye’deki yerli stoperler arasında ilk 3 sıraya koyarsın. Fenerbahçe’nin de stopere ihtiyacı vardı. Yürekli, Fenerbahçe’yi savunmada toparlayacak bir futbolcu. Sadık da öyle. Serdar, uluslararası platformda da tecrübeli. Fenerbahçe iyi bir transfer yaptı. Ayrıca Neustadter’in geri planda kalacağını düşünüyorum.

Serdar Aziz çok fazla mı sakatlanıyor?

Serdar, kariyerinde zaman zaman şanssızlıklar yaşadı. Her mücadeleye giren bir oyuncu. Her şeyini ortaya koyan bir futbolcu olduğu için bu mevkide sakatlıklar çıkabiliyor. Uzun süren bir sakatlık olmadığı sürece çok faydalı olacağını düşünüyorum. Serdar, savunmada problem çözer. Rekabet de oluşacak. İçerideki maçlarda da bunu net görebiliriz. Baskı kurmak istediğinizde de faydalı. Sakatlanmazsa çok faydalı olacaktır.

"Tolgay Fenerbahçe'nin ritmini ayarlar"

Fenerbahçe’de daha önce yapılan transferler ortada. Yapılan Serdar ve Tolgay transferlerinin faydalı olacağını düşünüyorum. Tolgay’ı Almanya’dan iyi tanıyorum. Set oyununda takımın temposunu ayarlayabilen bir oyuncu. Tolgay’ın gol özelliği çok fazla yok. Fakat; takımın ritmini yükseltebilecek, ara toplar atabilecek, destek olabilecek bir futbolcu. Önemli özelliklerinden birisi takımı rahatlatabilecek olması. Başarılı olacağına inanıyorum.

"Diagne nokta transfer"

Nokta transfer nedir? Benim gözümde; hemen gelip katkı veren oyuncudur. Diagne’nin performansı ortada. Süper Lig’i de çok iyi biliyor. Mitroglou ile birlikte iyi transfer. Galatasaray bu transferleri yaparak mesaj verdi. “Şampiyonluk yarışında biz de varız” dedi Galatasaray. Şampiyonluk konusunda iddialı olduğunu gösterdi Galatasaray.

Senin için hazırladığımız haberler