İrfan Buz'dan Dünya Kupası analizi: Bence şampiyon...

03.07.2018 - 18:28 | Son Güncellenme: 03.07.2018 - 15:33

Teknik direktör İrfan Buz, 2018 Dünya Kupası'ndaki analiz ve tespitlerini paylaştı. Buz, Radyospor'da favori takımını da açıkladı.

İrfan Buz'dan Dünya Kupası analizi: Bence şampiyon...

2018 Dünya Kupası heyecanı Rusya’da devam ediyor. Teknik direktör İrfan Buz, dev organizasyonla ilgili tespit ve görüşlerini paylaştı. Buz, turnuvadaki favori takımını da açıkladı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan İrfan Buz’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

2018 Dünya Kupası'nda en çok dikkatini çeken şey neydi?

2014’te Almanya Milli Takımı bu turnuvayı alır götürür deniyordu. 2010’da favori olarak görülen takımlar alır, yine götürür işi diyorduk. Ama bu turnuvada öyle bir şey olmadı. Favorilerin tek tek elenmesinin göstergesi de budur diye düşünüyorum. Taktiksel açıdan defansa daha çok önem verildiğini, üretkenlikte sıkıntı olduğunu gördük.

Almanya ve golcüleri üzerine...

İspanya, Rusya maçında topa sahip olsa da gol bölgelerinde sıkıntı yaşadı. Yatay top oynandı, dikine oynanmadı. Almanya da sıkıntı yaşadı. Almanya önceki dönemlerde iyi santrforlarla oynuyordu. Bu kupada ise ciddi sıkıntılar yaşadılar. İspanya, Portekiz ve Almanya gibi dev takımlar turnuvada artık yok.

"Belçika benim favori takımım"

Belçika’yı izledikten sonra favorinin kim olduğunu gördük. Çok formda futbolcuları var. Hazard, Mertens, De Bruyne gibi isimler var. İyi bir golcüleri var. Dikine oynayan, sonuca giden bir takım görüntüsü var. Üstüne koyarak gidiyorlar. Belçika, benim için favori. 2-0’dan dönmeleri kolay değil. Bu da Belçika’nın nasıl bir takım olduğunu gösteriyor.

Günün maçları için ne düşünüyor?

İsviçre ile İsveç arasında iki takım denk gibi görünüyor. İki takım da çıkabilir. Ben Kolombiya ile İngiltere arasındaki maçı merakla bekliyorum. İngilizlerin turu atlayacağını düşünüyorum.

Çeyrek final eşleşmeleri için ne düşünüyor?

Çeyrek finalde Fransa biraz daha ağır basıyor. Uruguay’da Cavani formda. İyi savunma da yapıyorlar. Ama buna rağmen Fransa bence bir adım önde. Belçika ile Brezilya arasındaki maç kırılma anı olacak. Belçika, Brezilya’yı geçerse kupayı da alabilir. Brezilya, Almanya karşısındaki o hezimetten sonra defansif olarak daha derli toplu görünüyor. Neymar’ın da her maçta üzerine koyarak gittiğini görüyoruz. Açık bir futbol bekliyorum. Brezilya ile Belçika arasındaki maçı kazanan bence finale gidecektir.

"Hırvatistan normal şartlarda turun favorisi"

Hırvatistan’ı bir adım önde görüyorum. Rusya, İspanya maçında 5 savunma oyuncusu ile başladı. Ev sahibi olmasına rağmen, Hırvatistan karşısında zorlanacaklar. Hırvatistan, total futbola yakın bir görüntü sergiliyor. Hırvatistan ağır basıyor. Rusya’nın arkasında taraftarlar olacak. Sürpriz yapmak isteyecekler. Fakat; normal şartlarda ben Hırvatistan’ın turu geçen taraf olacağına inanıyorum.

Senin için hazırladığımız haberler