İrfan Buz'dan Beşiktaş maçı öncesi açıklama: 'Bize karşı favori...'

15.12.2017 - 20:29 | Son Güncellenme: 15.12.2017 - 20:29

İrfan Buz, Süper Lig'de hafta sonu oynayacakları Beşiktaş maçı öncesi Radyospor'a konuştu.

Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuşan Osmanlıspor'un tecrübeli teknik adamının öne çıkan değerlendirmeleri şu şekilde:

Beşiktaş maçı yorumu

"Biz sadece ligi düşünmüyoruz, kupada da devam etmek istiyoruz. Beşiktaşla eşleşmek çok güzel, Vodafone Park'ta oynamayı seviyoruz. Bizim futbolcularımız bu atmosfere alışkınlar, biz baskı altına girmiyoruz. Ama yabancı futbolcular şok olabiliyorlar fakat Türkiye'de oynayan oyuncular alışkınlar."

Beşiktaş'ın Bayern Münih eşleşmesi

"Herkes Bayern Münih'i favori görüyor ama bu seri kolay olmayacak. Özellikle içeride oynanacak maç hiç kolay olmayacak. Taraftar, atmosfer ve futbolcular bu seviyede oynamayı çok seviyorlar ve motive oluyorlar. Bayern Münih'in muhteşem bir kadrosu var, Lewandowski gibi çok iyi bir forvetleri var. Beşiktaş'ta ise Pepe 4'lü savunmayı toparlayabilen ve bu seviyeleri çok oynamış bir futbolcu olduğu için çok önemli. Pepe ile Ronaldo kıyaslanamaz daha doğrusu bir golcü ile bir savunma oyuncusu kıyaslanamaz. Ronaldo çıktığı zaman takımın %30'u çıkıyor ama Pepe de verdiği katkıyla takımı için çok önemli bir noktada. Lewandowski bence Bayern'in en önemli oyuncusu, scouting çok önemli olduğunu bu oyuncuda görebiliriz. Uzun vadeli plan yapma konusunda Avrupalı takımlar bizim çok önümüzde, biz bu kadar uzun takipler planlar yapamıyoruz. Bence Beşiktaş Aliaz Arena'da baskılı oynamalı, Bayern geriden oyun kuran bir takım ve paslaşarak iyi çıktıklarında tehlikeli olabiliyorlar. Baskı ile çıkmalarını engellerseniz onların oyun planı bozarsanız istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Beşiktaş bence cesur oynamalı."

İrfan Buz: "Beşiktaş'ı geçmek istiyoruz"

"Bize karşı favori Beşiktaş, ama biz de oyunu çirkinleştirmeden oynayıp puan almaya çalışacağız. Deplasmanda oynadığımız maçlarda belki puan alamadık ama maçların içinde kaldık maça ortak olduk. Bu sefer puan almak istiyoruz. Biz iki kulvarda da Beşiktaş'ı geçmek istiyoruz, bunu bir teknik adam söylemezse neden takımın başında olsun ki? Ligde ve kupada Beşiktaş'ı geçmek için elinden geleni yapacak ve oyuncularıma inanıyorum oyunu çirkinleştirmeden başarılı olacağımızı düşünüyorum."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler