İrfan Buz'dan çarpıcı sözler: "Volkan Demirel'den Ozan Tufan'a kadar..."

11.12.2018 - 14:27 | Son Güncellenme: 11.12.2018 - 17:27

İrfan Buz'dan çarpıcı sözler: "Volkan Demirel'den Ozan Tufan'a kadar..."

Teknik direktör İrfan Buz, sporun gündemini değerlendirdi. Galatasaray’ın Porto ile oynayacağı maça değinen Buz, Fenerbahçe hakkında da çarpıcı ifadeler kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan İrfan Buz’un açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Oyuncu portföyümüzü geliştiriyoruz"

Bu dönemler biz teknik adamlar açısından önemli. Avrupa’da maçlar izledik. Norveç, Belçika, Almanya ve Avrupa turu yapıp yurdumuza döndük. Kendi oyuncu portföyümüzü geliştiriyoruz. Uzun yıllar Almanya’da yaşadığım için Avrupa’da bir portföyümüz var. Oyuncularla da iyi iletişim kuruyoruz. Doğru oyuncuları seçebilmek çok önemli.

"Galatasaray'ın Porto maçını kazanacağını düşünüyorum"

Galatasaray’ın Avrupa’da yola devam etmesi önemli. Ayrıca maç içeride oynanacak. Baktığımızda Galatasaray’ın taraftarı önünde oynaması avantaj. Tabi ki zor bir maç olacak. Baskılı, coşkulu ve aynı zamanda dengeli olmaları önemli. İçeride bu maçı kazanacaklar diye düşünüyorum. Schalke ile de Lokomotiv Moskova oynayacak. Schalke Stadı her zaman dolu olur. Schalke kazanmak isteyecektir. Finansal gelir ve prestij açısından önemli. Bu seviyelerde farklı konuların konuşulması doğru değil. Schalke’nin de kazanacağını düşünüyorum.

Avrupa Ligi'ne katılabilirse Galatasaray'ın hedefi ne olmalı?

Galatasaray’ın galip gelmesi motivasyon açısından önemli. Transfer dönemi de yaklaşıyor. Bambaşka bir Galatasaray ortaya çıkabilir. O kadar da karamsar olmamak gerekiyor. Galatasaray, Avrupa Ligi’nde sonuna kadar gidebilecek bir kapasitede diye düşünüyorum. Karamsar bir şekilde bakmıyorum.

"Fenerbahçe kadrosu ne olursa olsun düşme potasında olacak bir kadro değil"

Bir kişi gelince her şeyi anında değiştiremez. Mevcut tabloya baktığımızda Fenerbahçe’de psikolojik bir baskı var. Kaotik bir ortam var. 15 maçta 14 puan toplamış bir Fenerbahçe var. Rakip takımlar da Fenerbahçe’yi yenemezsek başarısız sayılırız fikrinde. Ne olursa olsun bu kadro, düşme potasında oynayacak bir kadro değil. Fenerbahçe çok büyük bir camia. Bu noktada olmamalı. Bir kriz var. Kriz anında neler yapılacağı önemli. Sakin bir şekilde, doğru çözümleri bulmak lazım.

"Kim gelirse gelsin, iletişimi iyi şekilde sağlaması gerekiyor"

Sadece teknik adam değilsiniz. Aynı zamanda bir psikolog olmanız gerekiyor. Futbolcular özgüveni teknik adam verir. Teknik adam bu özgüveni veremezse başarısız sonuçlar çıkar. Fenerbahçe’deki oyuncular değerlidir. Bunu onlara aşılamak gerekiyor. Lider iyi olmalı. Futbolcu bazen öyle bir baskı altına girer ki 5 metreden topu atamaz. Kim gelirse gelsin, iletişimi çok iyi şekilde sağlaması gerekiyor. Birleştiren, özgüven veren bir lidere ihtiyaç var.

"Volkan'dan tutun Ozan'a kadar affederdim"

Futbolcuya inanç aşılamalısınız. Çözüm nedir? Onu konuşmak gerek. Kriz anında iyi kararlar verilmeli. Sadece muhalefet yapmak basit bir iştir. Kadro dışı kalan oyuncular affedilmeli mi? Şu anda İrfan Buz Fenerbahçe’nin başında olsa yönetimle oturur, kadro dışı kalan oyuncuları affederdi. O futbolcuların potansiyelini de yansıtmak gerek. Çünkü; birlik zamanı. Alternatifleriniz olmalı. Herkes egolarını bir kenara bırakıp Fenerbahçe’yi, camiayı düşünmeli. Bence kadro dışı kalan oyuncular affedilmeli. Volkan’dan tutun Ozan Tufan’a kadar affederdim. Hep birlikte bu noktadan çıkmak için el ele verip, mücadele edilmesi gerekir.

Senin için hazırladığımız haberler