İrfan Buz'dan Saracchi yorumu: "Yetenekli bir bek ama..."

07.01.2020 - 15:04 | Son Güncellenme: 07.01.2020 - 16:35

İrfan Buz'dan Saracchi yorumu: "Yetenekli bir bek ama..."

Galatasaray, Uruguaylı sol bek Marcelo Saracchi’yi 1,5 yıllığına kadrosuna kattı. Alman futbolunu çok yakından takip eden teknik direktör İrfan Buz, sarı-kırmızılıların yeni transferini Radyospor’da analiz etti. Sarachhi nasıl bir futbolcu? Galatasaray’da başarılı olacak mı? Avantaj ve dezavantajları neler? Tüm bu sorular Radyospor’da yanıt buldu.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan İrfan Buz’un açıklamaları şu şekilde:

İrfan Buz: "Saracchi ofansif bir bek ama defansta taktiksel zaafları var"

Saracchi yetenekli bir futbolcu. Leipzig çok iyi bir scouting ekibine sahip. Çok büyük umutlarla gitmişti oraya. Tam istediklerini alamadılar. Diğer sol bek Marsel Halstenberg sakatlanınca Saracchi görev aldı. Ofansif ve yetenekli bir bek. Nagelsmann da ofansif bir bek olduğunu ifade etmişti. Ama defansta taktiksel zaafları var. Satış opsiyonu da Galatasaray’a verilmedi. Futbolcuyu bünyede tutmak istiyorlar. Ben Galatasaray’a kesinlikle katkı sağlayacağını düşünüyorum.

İrfan Buz: "Saracchi, Galatasaray’a faydalı olacaktır"

Almanya’da sistem daha ön planda. Bu sebeple de futbolcuyla ilgili taktiksel açıdan beklentiler biraz farklı oluyor. Ben Saracchi’nin Galatasaray’a verimli olacağını sanıyorum. Yararlı bir oyuncu olacaktır. Galatasaray, bu futbolcunun açısından da doğru bir hamle.

İrfan Buz: "Galatasaray bence doğru bir hamle yaptı"

Galatasaray bence doğru bir hamle yaptı. Sol tarafı kesinlikle iyi bir şekilde kullanacaktır Saracchi. Ortada bir gerçek var. Güney Amerika’daki oyuncular Avrupa’da tam havasını yakalayamayabiliyor. Futbolcu Fatih Hoca’nın da devreye girmesiyle katkı verecektir. Nagatomo kalırsa bir yarış içinde olurlar. Dinamik ve bizim ligimize uygun bir oyuncu.

İrfan Buz: "Deplasmanda tempoyu ayarlamak için hamleler yapıldı"

İstanbul takımları deplasmanda zorlanıyor. Galatasaray da öyle. Oyun temposunu yükseltmek istiyorlar. Defansif takımlara karşı hızlı, adam eksilten oyuncularla birlikte tempoyu ayarlamayı düşünüyorlar. Galatasaray’ın bu açıdan transferde doğru hamleler yaptı diye görüyorum.

İrfan Buz: "Fatih Terim ve Galatasaray doğru hamleler düşündü"

Katı bir defans anlayışı olduğunda tempoyu yükseltmek ve kanatları kullanmak gerek. O zaman daha farklı bir oyun ortaya koyabiliyorsunuz. Tıkandığınız zaman sıkıntı yaşarsınız. Şampiyonluğa oynuyorsanız daha da önemli. Fatih Terim ve Galatasaray doğru hamleler düşündü.

Senin için hazırladığımız haberler