İrfan Can neden Avrupa'ya gitmedi! Menajeri açıkladı...

15.02.2022 - 14:27 | Son Güncellenme: 15.02.2022 - 15:12

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu İrfan Can Kahveci'nin menajeri Batur Altıparmak milli futbolcunun Avrupa'ya neden transfer olmadığını açıkladı. Detaylar haberimizde...

İrfan Can neden Avrupa'ya gitmedi! Menajeri açıkladı...

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Altıparmak, temsilliğini yaptığı milli futbolcular İrfan Can Kahveci, Caner Erkin ve Okay Yokuşlu hakkında açıklamalarda bulundu.

İrfan Can Kahveci neden Avrupa'ya gitmedi? 

Milli futbolcunun Fenerbahçe'ye transfer olmadan önce Başakşehir'den Avrupa'ya transfer olacağı beklentisine açıklık getiren Altıparmak, "İrfan, Fenerbahçe'ye transferi öncesinde Avrupa'dan ilgilenenler vardı ama Başakşehir'in istediği parayı veren takım yoktu. Ama olsaydı, İrfan Can için  Avrupa'yı tercih ederdik. Zaten bizim amacımız Avrupa'da seçenek varsa; mutlaka bunu değerlendirmektir. Biz 2019'a kadar Türkiye'den Avrupa'ya giden 33 oyuncundan 14'ünü biz gönderdik ve Türkiye'ye 50 milyon Euro katmadeğer oluşturduk" dedi.  

"İrfan Can, Başakşehir'de neden sakatlanmadı"

İrfan Can'ın Fenerbahçe'deki performansını da değerlendiren Batur Altıparmak, "İrfan Can, Başakşehir'den Fenerbahçe'ye gelirken, adale sakatlığı yaşamıştı. Geldiğinde 4 hafta oynayamamıştı. Sonrasında başladı, iyi oynadı. Bu sezonun başlangıcında iyi oynadı, aynı yerden tekrar sakatlandı fakat bu 3. sakatlığı adale sakatlığı değil. Darbeye bağlı, omuzdaki kırık. Başakşehir'de neden sakatlanmadı bu çocuk. Neden başka takıma gelince sakatlıklar oldu. Oyuncunun daha fazla dinlenmesi gerekirdi. Bireysel antrenmandan ziyade toplu antrenmanların aynı standartta olması gerekirdi. Pek çok neden olabilir. Ayrıca takım istediği sonuçları alamayınca bu tek tek oyuncuların performansına da yansıyor." ifadelerini kullandı.

"Okay Yokuşlu'yu Valencia istiyordu ama..."

La Liga'da forma giyen milli futbolcu Okay Yokuşlu'nun Celta Vigo'dan Getafe'ye kiralanmasıyla ilgili soruya da tecrübeli menajer, "Celta Vigo'dan Okay'ı çıkarmak kolay olmadı. 14-15 gün orada kaldım. Zor bir kulüp. Valencia da Okay'ı istedi; ama sonuçta kararı Celta verdi. Getafe ile anlaştıkları için biz de Getafe'yi tercih ettik. Premier Lig'i düşünüyorduk ama Premier Lig'de hiçbir takım Okay profilinde bir oyuncu aramıyordu. O nedenle İngiltere seçeneceği olmadı. İspanya'da Valencia ve Getafe dışında da kulüpler vardı; ama biz onları düşünmedik." ifadelerini kullandı. 

"Celta'dan ayrılmaktan başka şansımız yoktu"

Celta Vigo'nun Okay Yokuşlu'ya forma vermekte adil davranmadığına vurgu yapan Batur Altıparmak, "Okay, Celta'da ilk sezonunda sürekli oynadı. İkinci sezonunda daha az süre aldı ve devre arasında West Bromwich'e kiralık gitti. Bu sezon için tamamen teknik direktör tercihi nedeniyle süre alamadı. Celta yönetimine de söyledim. Son dört beş maçta başarılılar; ama sezon başında Okay iyi oynadığı hâlde sonrasında şans vermemesi ilginç. 12-13 oyuncu ile oynamayı tercih etti. Bu durumda bizim de ayrılmaktan başka bir şansımız yoktu. Getafe ile Celta Vigo arasında, Okay için yapılan anlaşmada iki satın alma maddesi var. Bir tanesi belli bir başarı kriteri var. O tutturulsa otomatik olarak ödenecek rakam; tutturulmadığı vakit Getafe'nin isteğine bağlı olarak, ödeyip satın alma önceliğine sahip olacağı bir rakam" şeklinde konuştu. 

Galatasaray'dan teklif aldınız mı? 

yıldız futbolcunun her transfer döneminde adının Galatasaray ile anılmasıyla ilgili de konuşan Altıparmak, "Türkiye'den teklif aldınız mı" sorusuna, "Evet Avrupa'da devam etme ihtimalini sordular. Ama ben, oyuncum Avrupa'da devam etme şansına sahipse, Türkiye'deki kaos ortamına sokmak istemiyorum. Türkiye'de daha fazla para veriyorlar; ama sonrasında büyük bir baskı unsuru oluşturup, bu kadar para verdiler neden oynamıyor diyorlar. Futbolcu ilk sezonunda çok fazla oynamadı diye baskı oluşturmayın. Oyunculara sabır gösterilmeli; taraftar baskısı nedeniyle bu oyuncuların üstüne gidilmemeli" şeklinde cevap verdi.  

"Fenerbahçe'nin Caner Erkin kararı hataydı" 

Temsil ettiği bir başka oyuncu olan Caner Erkin'in sezon başında Fenerbahçe'den ayrılmasına üzüldüğünü ifade eden Batur Altıparmak, "Karagümrük Caner'e sahip çıktı. O da elinden geleni yapıyor. İstenilmediği yerde kalmaz. Fenerbahçe'den ayrılmasına neden olacak şekilde verilen kararın doğru olmadığını düşünüyorum. Pereira geldi; bazı oyuncuları istemedi. Yönetim de bu karara uydu ama hata yaptılar. Kulüp oyuncuları hocaya verir, hoca da altenatif bir kaç oyuncu ister, olması gereken budur. Ozan Tufan gönderildi alındı, Caner gönderildi. Steven Caulker alındı, gönderildi. Neden Fenerbahçe'nin oyuncusu değersizleştirilsin. Yurtdışından gelen antrenörler ve izleme ekipleri, Türkiye'de takımların sistemi yok, spontane oynuyorlar diyorlar. Yetenek var; ama sistem yok" dedi.  

Senin için hazırladığımız haberler