Irkçılık bu kez de Almanya'yı vurdu

05.02.2020 - 15:32 | Son Güncellenme: 05.02.2020 - 15:32

Yeşil sahalarda artan ırkçılık vakalarına bir yenisi Almanya'da eklendi. Schalke taraftarları adı transfer döneminde Fenerbahçe ile de anılan Jordan Torunarigha'ya ırkçı saldırıda bulundu.

Alman basınında yer alan habere göre; Schalke'nin Hertha Berlin'i uzatmada 3-2 mağlup ettiği maçın 100. dakikasında kırmızı kart gören Jordan Torunarigha'ya ev sahibi ekibin taraftarları ikinci yarıdan itibaren ırkçı saldırıda bulundu.

Schalkeli bazı taraftarların maymun sesi çıkardığını doğrulayan Hertha Berlinli Niklas Stark, "Tribünlerden ırkçı hakaretler edildi. Jordan duygusal bir oyuncu. Buna benzer bir şey benim başıma gelse, ben de çılgına dönerdim. Bunu yapan biri insan olamaz" dedi.

Schalke'den Torunarigha açıklaması

Schalke Sportif Direktörü Jochen Schneider, Hertha Berlin'in genç savunma oyuncusu Torunarigha'dan özür dileyerek, "Burada sıfır tolerans var. Bu tür aptallıkları anlamakta zorluk çekiyorum. Yaşananlardan sorumlu olanları bulmak için her şeyi yapacağız" ifadesini kullandı.

Torunarigha'yı Raman ikna etti

Ev sahibi ekibin golcüsü Raman ise Jordan Torunarigha'nın "ağladığını ve oyundan çıkmak istediğini" ifade ederek, "Ona cesaret verdim ve devam etmesini söyledim" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin transfer gündemine gelmişti

Öte yandan 22 yaşındaki Nijeryalı asıllı Alman savunma oyuncusu, devre arası transfer döneminde Fenerbahçe'nin güdnemine gelmiş, sarı lacivertliler tercihini Falette'den yana kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler