Irkçılık köprüye çıktı! Dehşete düşüren görüntü ortalığı karıştırdı

Cüneyt Muharremoğlu
27.01.2023 - 11:24 | Son Güncellenme: 27.01.2023 - 13:28

La Liga'da ırkçı saldırılara maruz kalan Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior'ın kuklası köprüye asıldı ve Brezilyalı yıldıza ölüm tehdidinde bulunuldu.

Irkçılık köprüye çıktı! Dehşete düşüren görüntü ortalığı karıştırdı

AJANSSPOR HABER

İspanya Kral Kupası'nda Madrid'in iki devi Real Madrid ile Atletico Madrid çeyrek finalde karşı karşıya geldi. Alvaro Morata'nın 19. dakikada attığı golle öne geçen Atletico, 79. dakikada Rodrygo'ya engel olamadı ve maç 1-1 bitti. Uzatmada Karim Benzema ile Vinicius Junior, attıkları gollerle skoru 3-1'e taşıdı ve böylece Real Madrid, yarı finale yükseldi. Vinicius Junior da attığı golle ırkçıları sahada cevabını en güzel şekilde verdi. 

Vinicius Junior kuklası köprüde!

Maçın skorunu belirleyen Brezilyalı yıldız Vunicius Junior ise bambaşka bir meseleyle gündem oldu. Oyuncunun kuklası maçtan önce bir otoyol köprüsüne asıldı.

"Madrid, Real'den nefret eder" pankartı

Brezilyalı yıldızın isminin yazılı olduğu kukla boynundan bir iple köprüden sallandırıldı. Ölüm tehdidi içiren bu hareketin yanı sıra holiganlar  "Madrid, Real'den nefret eder" yazılı bir pankartı da köprüde açtı.

İlgini Çekebilir
Irkçı ve kadın düşmanı başkan rekor satışla oyun dışı!
Habere Git

Ortalık karıştı, Atletico Madrid açıklama yaptı

Pankarttaki mesaj Atletico Madrid'in aşırı taraftar gruplarından biri tarafından sık sık kullanılıyor. Ancak bu grup pankartı asmadığını duyurdu. Atletico Madrid, "Bu toplumu utandıran iğrenç ve kabul edilemez bir eylem.  Kişilere ya da kurumların onuruna saldıran her türlü eylemi kategorik olarak ve kayıtsız şartsız kınıyoruz" açıklaması yaptı.

"Rekabet büyük, saygı da öyle"

Atletico Madrid'in açıklaması şöyle devam etti: "İki kulüp arasındaki rekabet en büyüklerden biri, ancak saygı da öyle. Niyetleri ya da renkleri ne olursa olsun hiçbir birey farklı taraftarlar arasındaki birlikteliğe leke süremez. Bundan kaçınmak herkesin sorumluluğudur."

Real Madrid:  Irkçı ve iğrenç eylem

Olaya sessiz kalmayan Real Madrid ise 'ırkçı, yabancı düşmünlığı ve nefret içeren, iğrenç' olarak nitelediği eylemin ardından destek mesajı verenlere teşekkür etti. Real Madrid, "Oyuncumuzun ya da herhangi bir sporcunun maruz kaldığı bu türden saldırıların bizimki gibi bir toplumda yeri yoktur" dedi.

İlgini Çekebilir
Irkçılık sınır tanımıyor! Paris'te Brezilyalı yıldıza saldırı
Habere Git

"Sorumlular en ağır cezaya çarptırılsın"

La Liga yönetimi de 'nefret suçu' içeren eylemi kınadığını belirtirken yetkililerin sorumluları bulmasını ve en ağır cezaya çarptırmasını istedi.  Yapılan açıklamada "Hoşgörüsüzlük ve şiddetin sporda yeri yoktur" denildi. İspanya Futbol Federasyonu ise bu tür bir vandalizmin kabul edilemeyeceğini söyledi. 

Irkçıların hedefinde

Siyahi olan Brezilyalı futbolcu, İspanya'da birçok kez ırkçı saldırıya uğradı.  Brezilyalı forvet, Avrupa'da oynamaya başladığından beri sosyal medyada ırkçıların hedefi olmaktan şikayetçi olduğunu dile getirdi.

"Sen bir maymunsun" tezahüratı cezasız kaldı

Geçen sezon Atletico Madrid'in sahası Metropolitano Stadyumu'nda oynanan ve Real Madrid'in 2-1 kazandığı derbide Vinicius'a "Sen bir maymunsun" tezahüratı yapılmıştı. Savcılık soruşturmasında yeterli kanıt bulunamadığı için kimseye ceza verilmedi. Bu ay Valladolid maçında Jinicius Junior'a yapılan ırkçı tezahüratın ardından La Liga yönetimi suç duyurusunda bulundu.  

Senin için hazırladığımız haberler