Irkçılık sınır tanımıyor! Paris'te Brezilyalı Richarlison'a muz atıldı

Cüneyt Muharremoğlu
28.09.2022 - 13:37 | Son Güncellenme: 28.09.2022 - 16:26

Brezilya ile Tunus hazırlık maçında Paris'te karşılaştı. Sambacılar maçı 5-1 kazanırken karşılaşmaya Richarlison'a yapılan ırkçı saldırı damgasını vurdu.

Irkçılık sınır tanımıyor! Paris'te Brezilyalı Richarlison'a muz atıldı

AJANSSPOR HABER

Brezilya'nın Paris'te oynadığı ve tunus'u 5-1 yendiği hazırlık karşılaşmasında Richarlison'a ırkçı saldırı yapıldı. Golü kutlayan futbolcuya atılan muza Brezilya Futbol Federasyonu ve futbolcudan büyük tepki geldi.

Brezilya 5-1 kazandı

Dün gece Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan maçta Raphinha Brezilya'yı 11. dakikada öne geçirdi. Tunus bu gole 18. dakikada Montassar Talbi ile yanıt verdi. 19'da Richarlison, 29'da Neymar, 40'da Raphinha ve 74. dakikada Pedro Brezilya'yı 5-1'lik galibiyete taşıdı. Tunus'ta Dylann Bronn 42. dakikada kırmızı kart gördü.

İlgini Çekebilir
Kylian Mbappe'den federasyona tepki! ''Irkçılık yapıldı''
Habere Git

Richarlison'a ırkçı saldırı

Karşılaşmaya damga vuran olay ise Richarlison'un Brezilya'yı tekrar öne geçiren golünden sonra yaşandı. Sevincini yaşayan Tottenham forması giyen futbolcuya tribünden muz atıldı. Takım arkadaşı Fred ise muzu tekmeleyerek saha dışına attı.

İşte o anlar

Richalison: Ceza verilmezse... 

Karşılaşma sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Richarlison, "Bu kişilere ceza verilmezse "Boş ve her zaman söylenen sözlerle tepki verilmeye devam ettikçe ve gerçek ceza verilmedikçe, bu olaylar her gün her yerde yaşanmaya devam edecektir" dedi.

İlgini Çekebilir
Irkçılık şoku! Rooney oyuncusunu sahadan çekti!
Habere Git

Eski kulüpleri destek verdi

Eski kulüpleri America Mineiro ve Fluminense'nin de aralarından bulunduğu bir çok kişi ve kurum 25 yaşındaki oyuncuya sosyal medya üzerinden destek verdi.

Brezilya Futbol Federasyonu: Irkçılıkla mücadeleye devam edeceğiz 

Brezilya Futbol Federasyonu da Richarlison'ı yalnız bırakmadı. Brezilya Futbol Federasyonu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Maalesef Brezilya'nın ikinci golünü atan Richarlison'a muz atıldı. Brezilya Federasyonu ırkçılıkla mücadele etmeye devam edecek ve her türlü önyargıyı reddecek" denildi.

"Cezalar daha ağır olmalı"

Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Ednaldo Rodrigues de sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: "Saldırıyı bu sefer kendi gözlerimle gördüm. Bu bizi şok etti. Renk, ırk, din ne olursa olsun hepimizin aynı olduğunu asla unutmamalıyız. Irkçılığa karşı mücadele bir amaç dolmamalı. Bu tür suçları gezegenden silmek için temel bir mücadele gerekli. Cezaların daha ağır olması gerektiğini söylemekte ısrar ediyorum."

"Yetkililer umursamıyor!"

Manchester United'ın efsane stoperi ve İngiliz yorumcu Rio Ferdinand da Richarlison'a yapılan saldırıya sessiz kalmadı. 43 yaşındaki futbol adamı, "Stadyumlara girip muz atmanın kabul edilebilir olduğunu düşünen insanlar… Yetkililer umursamıyor! Sabah çocuklarım bana 'Richarlison'a atılan muzu gördün mü?' diye sordular." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler