'Irkçılık ve homofobik tacize de dur diyelim'

02.03.2020 - 22:34 | Son Güncellenme: 02.03.2020 - 19:38

'Irkçılık ve homofobik tacize de dur diyelim'

Hafta sonu Hoffenheim'da oynanan ve tribün olaylarıyla tüm dünyada büyük ses getiren Hoffenheim-Bayern Münih maçı sonrası Hoffenheim'ın sahibi Dietmar Hopp'tan ilk açıklama kulüp internet sitesinden geldi. Hafta sonu sadece Bayern taraftarı tarafından değil çeşitli maçlarda küfürlü pankartlarla protesto edilen Hopp, taraftar gruplarıyla kesinlikle diyaloğa girmeyeceğini belirtti.

Hoffenheim'ın 79 yaşındaki sahibinin kamuoyuna ilettiği görüşler şu şekilde:

Pankartlar üzerine…

Derleyen: Hüseyin Özkök

Bu iğrenç pankartları görmek hoş karşılamanın çok ötesinde bir şey...

Dünya çapındaki tepkiler üzerine…

Uygar bir ülkede böyle bir şeyin nasıl olabildiği ile ilgili inanılmaz bir sempati dalgası yaşama şansına sahip oldum. İnsanlar nedenini anlayamıyorlar. TSG Hoffenheim, Bundesliga'da 12. sezonunu oynuyor. Nefretin tohumları 2. Bundesliga'da ekildi. Ama sadece bana karşı hakaret edildiğinde güçlü ve dayanışma içinde olunmamalı. Her insana karşı hangi türde olursa olsun yapılan tüm tacizler aynı tepkiyi görmelidir. En öncelikle de ırkçı ve homofobik tacizlerin, tüm sonuçlarıyla üzerine gidilmelidir.

Futbolla ilişkisi üzerine…

Son olarak Dortmund taraftarları tarafından 20 Aralık'ta “umarız son Noel'in olur” dileklerine rağmen bu fanatiklerin bana yaptıkları beni ne sportif ne de toplumsal davranışlarım açısından etkilemez ve yolumdan çeviremez.

Taraftar gruplarıyla diyalog ihtimali üzerine…

2010 yılında hiçbir şey elde edilemeyen böyle bir diyalog olmuştu. Çünkü bu beyler öncesinden kafalarında oluşturdukları fikirlerini savunmaya devam ettiler ve bir milimetre dahi tolerans göstermediler. Sonra Dortmund taraftar grubu “Schwatzgelb” ile son bir görüşmem oldu. Orada görüştüğüm hanımlar ve beylerin beni anladıkları hissindeydim. Hatta birlikte stadımızdaki TSG Spor Festivaline gittik. Ancak bu görüşme sonrasında da bir gelişme olmadı ve hakaretler giderek daha da arttı. Bu nedenle bundan sonra bir diyalog benim için artık söz konusu değil. Kendilerine hiçbir şey yapmadığım halde bana yıllardır acımasızca hakaret eden ve fikir birliği düşüncesi olmayan bu insanlarla tartışmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler