"İş yapmadan maç başı 10 bin TL alıyor"

30.09.2017 - 09:41 | Son Güncellenme: 30.09.2017 - 09:41

"İş yapmadan maç başı 10 bin TL alıyor"
Akhisarspor sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup etti. Bu müsabakanın ardından spor yazarları değerlendirmelerde bulundu. İşte yazarların değerlendirmeleri:
Fenerbahçe’de hemen herkes topla buluşması gereken yerin 15-20 metre gerisinde topla buluşuyor. Fenerbahçe’de ileri oynaması gereken hemen herkes yana, geriye oynuyor. Böyle olunca Janssen topla buluşamıyor. Ceza sahasına bir kez bile girmeden ilk yarı bitiyor. Valbuena yeterince geriye gelmediği için eleştiriliyor. Ben de diyorum ki gelmesi gerekenden çok daha fazla geldiği için Fenerbahçe üretemiyor. Çünkü Valbuena ve Guiliano’dan yaralanmak için bir en fazla iki pas sonra topun kaleye gideceği yerde topla buluşmaları gerekiyor. Fenerbahçe dün bunu yapamadı. Valbuena da kendisini orta çizgiye kadar gelmek zorunda hissetti. Burada, bu kadar fazla topa dokunarak ve ayağında tutarak oynanmaz. Eğer böyle oynanacaksa Valbueana yarar değil zarar oluyor. Konu bu. Geriye gelmemesi değil. (Mehmet Demirkol - Fanatik)
Fenerbahçe; Alanya deplasmanının tamamı ve Beşiktaş derbisinin ilk yarısında tatmin edici seviyelere çıkabilmişti. Akhisar’a karşı oyunun herhangi bir bölümünde Fenerbahçe’nin oyun inisiyatifini alabildiğini söylemek kolay değil. Peki neydi geçen hafta beyaz sayfa açan bu takımı standardının dışına çıkaran? Manisa 19 Mayıs Stadı açık ara Türkiye’nin en kötü zeminine sahip. Fakat Fenerbahçe’yi düzeninin dışına çıkaran zemin değil Souza’nın yokluğunda Mehmet Topal’ın ön libero performansına bağlı hücum yetmezliğiydi. İki takımın ilk yarı karnesi; 0 isabetli şut, 1 korner, 15 faul. Akhisar ceza sahasına sadece 2 kez giren Fenerbahçe, OPTA verilerine göre son bir yılda rakip ceza sahasında topla en az buluştuğu ilk yarıyı oynadı. Topal’ı devrede çıkarıp, Ozan’la merkezi tutmak mı bir riskti, yoksa Giuliano’yu sağa sıkıştırıp her şeyi Valbuena’ya endekslemek mi? Bence ikinci seçenek çok daha tehlikeli olanı. Fakat bu tehlikeden kurtulmanın rolü Valbuena’yı oyundan çıkarmak değil. Aykut hocanın oyuncu değişimlerinde giren isimler ne kadar doğruysa çıkanlar o kadar yanlıştı. (Serkan Akcan - Fanatik)
Bakın Beşiktaş-Fenerbahçe maçından sonrası için kastetmiyorum, misyonunu tamamlamış bir TFF var. Bu çok önce oldu. Dövülen gazeteciden 'bana vurulmadı' diye noterden rapor aldılar. Federasyon olarak istediğine görüntüden ceza veriyorsun, istediğine vermiyorsun. Yayıncı kuruluştan rica ediyorsun görüntü çıkarttırıyorsun. Bu ciddi itham. Yayıncı kuruluştan görüntü çıkartıyorsun! Demirören önemli bir aile ama artık meşruluğunu kaybetmiştir.Fenerbahçe, futbol olarak Beşiktaş ve Galatasaray'ın gerisinde, şampiyonluk şansı olarak da gerisinde ama bu sizi ilgilendirmez. Fitneyi siz sokuyorsunuz. İki yıldır yaşananların bir açıklaması yok. Bu güzel ailenin bu işten artık çıkması lazım. Çok ayıp oluyor. Yusuf Namoğlu iki kere gitti geldi. Niye gönderdiniz niye geri getirdiniz? Türk futbolunda adalet yok, şeffaflık yok, raporlar değişir. Tüm sorumlusu TFF. İftira atıyorsam şikayet etsinler!. (Rıdvan Dilmen - Fotomaç)
Alper Potuk'un pozisyonunda kesinlikle kırmızı kart olmaz. Çünkü pozisyona baktığımda iki futbolcu da ayaklarını kaldırıp birbirine doğru geliyor. Ve iyi niyetle ayaklarını çekiyorlar. Bakın! İyi niyetle diyorum. Burada kırmızı kart olmaz. Skrtel'in gördüğü ikinci sarı kart da ağır bir karar. Akhisarlı oyuncu topa vuruyor, Skrtel top yüzüne gelmesin diye kendini korumaya çalışırken top koluna geliyor. Yine yanlış karar! Bazıları şimdi diyecek ki "Bülent Yıldırım bu işi bıraksın" Zaten yapmıyordu ki yapmadığı işi nasıl bıraksın?Bir de işi yapmadan maç başı 10 bin TL maaş alıyor. Niye bıraksın? Peki, hakemin verdiği bu iki skandal kırmızı kart Fenerbahçe'nin kötü futbolunu örter mi? Hayır! Sarı-lacivertliler karşılaşmanın ilk 15 dakikalık bölümü hariç ne mücadele ettiler, ne futbol oynadılar.15. dakikadan sonra Akhisar, maçı dengeledi ve ondan sonra hep daha iyi oynadı Fenerbahçe'den... Akhisar'ın hocası Okan Buruk rakibini iyi analiz etmiş. Valbuena'yı 35 dakikada gölge gibi takip ettirdi. O pres yeyip oynayamayınca sarı-lacivertliler kilitlendiler. Çünkü orta alanda ona yardım edebilecek ikinci bir futbolcu yoktu. (Erman Toroğlu - Fotomaç)
F.Bahçe dünkü maçın mağlubiyetini sadece Bülent Yıldırım’a bağlarsa büyük hata yapar. Alper atılana kadar F.Bahçe’nin sıfır (0) pozisyonu var. Giuliano 3’te bir şut çekti, sonra ortada yoktu. Valbuena oyundan alınana kadar maçın en çok top ezen ismi. Janssen’e bir tane top indirilemedi, Kocaman da çift santrforlu sistemi sadece 6 dakika denedi. F.Bahçe’nin maçın uzatma anları dışında ceza alanı içine hiç top indirememiş olması; sadece 1 korner atabilmesi hakemle açıklanamaz. Bu maçın 2 etkisi vardır; lobisizliğin getirdiği hakem gadri; takımın üretimsizlik ve verimsizlik açmazı. Bu mağlubiyet puan anlamında çok da önemli değil ama üretimsizliğe çarenin kesin bulunması lazım. (Serdar Ali Çelikler - Habertürk)
Senin için hazırladığımız haberler