Işık Kaan Arslan Analizi

26.11.2019 - 20:33 | Son Güncellenme: 26.01.2020 - 12:32

Galatasaray, Club Brugge kadrosu genç oyuncular kimdir, Işık Kaan Arslan Şampiyonlar Ligi kadrosuna alındı, Galatasaray ilk 11, Akademi golleri, Işık Kaan Arslan kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor, sözleşmesi ne zaman bitecek, Galatasaray A takım oyuncu mu, kiralık gidecek mi, analizi, scout raporu, istatistikleri ve daha fazlası detaylar haberimizde...

Işık Kaan Arslan Analizi

Işık Kaan Arslan

Doğum Tarihi: 28 Ocak 2001

Mevki: Stoper

Kullandığı Ayak: sağ

Boy:  1.86 m

Takım: Galatasaray SK

Sözleşme Bitiş Tarihi: 30.06.2022

PROFİL

 

28 Ocak 2001 İstanbul doğumlu olan Işık Kaan Arslan, futbola Galatasaray'da başladı. Galatasaray U16, U17 ve U19 takımlarının formasını giydi. Stoperde forma giyen ve 1.86 boyundaki Işık Kaan Arslan, bu sezon Türkiye U 19 Elit Ligi ve UEFA Gençlik Ligi'nde toplamda 11 kez forma giydi.

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

Işık Kaan Arslan analizini yapan, izleyen herkes ilk olarak genç yaşına rağmen sahip olduğu uzun boy ve fiziğinden bahsetmiştir. Kaan’ın fiziği bulunduğu konuma göre çok üst düzey yerde. A takım seviyesine bakınca boyu, fiziği yeterli olarak görülüyor. Işık Kaan’ın da fizik olarak üst seviyede rahatlıkla oynayabileceğini varsayarsak bu fiziği yeterli olarak görülüyor. Top kapma özelliği çok iyi derecede, rakip oyunculardan topları sökerek alıyor bazen öyle bir top kapmaları oluyor ki rakip kadar kendi takım arkadaşları da şaşıyor topu aldığını hissettirmeden takımı atağa çıkarmayı başarıyor.

Uzun ve hava toplarında başarılı şekilde savunma yapabiliyor. Takım kontra atak yediği zamanlar Işık Kaan hızlı oyunları kesmesi ve hava topları kesmesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Stoperde olduğu kadar ataklarda da hava toplarında başarılı olarak görebiliriz. Işık Kaan bu durumu lehine çevirmeyi başarıyor.  Takımın serbest vuruşlarında tehlike yaratacak oyuncu konumunda oluyor. Gol veya tehlikeli pozisyonlarla atağı sonlandırma yeteneğine sahip.

Uzun boyunun yanı sıra uzun ayakları da bulunan Işık Kaan ayaklarını çok yumuşak kullanarak araya giriyor. Kazandığı pozisyonlara bakarsak neredeyse faul sayısı çok denilecek kadar az. Bu fizikle rakipten topları rahatlıkla alıyor.  İkili mücadelede teke tek kaldığı zaman rakibin kontra ataklarını rahat kesebilen bir oyuncu. Rakibi teke tekte asla bırakmıyor ve pozisyonu kazanan taraf oluyor.  Fiziğini bu şekilde verimli kullanmaya devam ettikçe çıkışı Galatasaray’da değil daha üst seviyelere doğru gösterecektir. Yeni Ozan Kabak olarak konuşulma sebebi ise onun gibi takımın zor zamanlarında çıkıp Avrupa piyasasına gireceğindendir diye düşünüyorum zira Işık Kaan bu gelişimi devam ettirdiği sürece daha iyi yerlere geleceği kesin gibi görünüyor.

Ayaklarına hakim bir oyuncu takımı atağa çıkarma, olumlu paslar, ara paslar, oyun kurucu seviyesi iyi durumda. Topu uzaklaştırmak kadar takımı atağa çıkarma gibi düşünleri de bulunan bir yetenek. Bu gelişimini her maç daha ileriye götürmeye çalışıyor. Takım bazen Işık Kaan’ın verdiği ara paslarla hızlı ataklara çıkmayı başarıyor. Pozisyonlarda neler yapabileceğini çok iyi biliyor aklını kullanabilmesi ve bunu takım için olumlu sonuçlara çevirmesi müthiş bir olay oluyor. Modern stoper yeteneklerine tam olarak uygun bir oyuncu.

Soğukkanlı yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Takım ne durumda olursa olsun ister fark atsın ister fark yesin Işık Kaan bu durumdan etkilenmiyor ve görevi olan hamleleri maç bitiş düdüğüne kadar uyguluyor.  Liderlik yapısını da eklersek Işık Kaan için ileri seviyede olması gereken bir özellik olarak düşünebiliriz. Genç yaşında oyundan düşmemesi ve kendini her zaman oyun içinde tutabilmesi Işık Kaan için bir üst seviyede aranan özelliklerden birisi olarak yazabiliriz.Topla ileriye hızlı çıkışlarına bakarsak istatistiksel açıdan iyi durumda gözüküyor. Topları ileriye götürürken hızlı olması dikkatleri üstüne yoğunlaştırıyor. Bu özverisi sayesinde takım için 3. bölgede daha çok bulunmasına sebebiyet gösteriyor. Takımın geriden oyun kurması lazım olduğunda devreye giren Işık Kaan takımın tüm yükünü o an üstüne almaktan asla çekinmiyor.

Dar alanda topları rahatlıkla çıkarabiliyor sadece birkaç maç değil de bunu genel oynadığı maçlara yansıtabilmesi de olağanüstü bir olay oluyor. Her maç dar alandan çıkardığı toplarla takımın atak yemelerini kesebiliyor. Kritik pozisyonlarda hamle yapmaktan çekinmeyen Işık Kaan takımın toparlanması için zaman kazanmasına yardımcı oluyor.  1. bölgede yaptığı kritik hamlelerle kaleciyi çok rahat pozisyon almasına katkı sağlayan Işık Kaan bunu genele yaymayı başarması da ayrı bir atağa çevirmesine yardımcı oluyor.

Sorumluluk almaktan çekinmeyen Işık Kaan, fiziğini kullanmaktan da asla çekinmiyor. Bu yüzden pes etmeyi asla bilmiyor ve pozisyonun sonunu getirene kadar rakip oyuncuyu boğmayı çok iyi yapıyor. Geçmişte oynadığı maçlara doğru gittiğimiz zaman fizik olarak daha çok gelişmeye devam ettiğini görebiliriz. Bunu geçen seneye göre daha hızlı şekilde yapması ve disiplinden asla kopmaması göz ardı edilmemeli.

 

Devamı ‘Görsel Analiz’ olarak çok yakında burada yayımlanacak…

Hazırlayan: Ali Bozkurt

Yayınlanma Tarihi: 26.11.2019

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz

 Mail: scout@ajansspor.com

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler