Işıl Alben: Şampiyonluk hedefimizden bir sapmamız yok

21.11.2017 - 15:48 | Son Güncellenme: 21.11.2017 - 15:48

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Işıl Alben, Euroleague’deki performansları, hedefleri ve sakatlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Sarı-kırmızılıların kaptanı, 2016 Türkiye Fair Play Ödülleri kapsamında, “Şeref Diploması” ödülüne layık görülmesini de değerlendirdi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu yıl 35’incisi düzenlenen 2016 Türkiye Fair Play Ödülleri kapsamında Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın kaptanı Işıl Alben “Şeref Diploması” ödülüne layık görülürken tecrübeli oyuncu, duygu ve düşüncelerini Galatasaray Televizyonu’ndan Bahar Özmen’e aktardı.

“HERKESİ GALİBİYET İÇİN AHMET CÖMERT SALONUNA BEKLİYORUZ”

Sözlerine “Bunca yıllık sporculuk kariyerimde böyle bir ödüle layık görülmek beni çok mutlu etti. Bulunduğum her ortamda kulübüme de temsil ediyorum. Galatasaray’ı da hak ettiği şekilde temsil edebildiğim için ayrıyeten çok mutlu ve gururluyum” şeklinde başlayan Işıl Alben, yarın oynanacak Polkowice maçı hakkında da “Gerçekten çok karakterli, maçın her saniyesinde mücadele eden bir takımız. Bazı eksikliklerimiz var. Sahada mücadele eden arkadaşlar üzerindeki formanın hakkını veriyor. EuroLeague’de iyi gidiyoruz. İnşallah yarın da güzel bir basketbolla sahadan galibiyetle ayrılırız. Bu salonda taraftarımız rakibi daha iyi baskı altına alıyor. Bu da bize çok büyük bir güç veriyor. EuroLeague’de oynadığımız iç saha maçlarında hiç yenilmedik. Yarın da herkesi bir galibiyet daha almak için Ahmet Cömert’e bekliyoruz” dedi.

“ŞAMPİYONLUK HEDEFİNDEN SAPMAMIZ YOK”

Avrupa Kupası’nın yanında yerel ligde de hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayan Işıl, “Türkiye Ligi, Avrupa’nın en kaliteli ligi diyebiliriz. Her takım her takımı yenebiliyor. Yakın Doğu ve Hatay maçlarında güzel basketbol oynadık ama şanssız bir şekilde kaybettik. Sezon genelindeki şampiyonluk hedefimizden herhangi bir sapmamız yok. İnşallah Botaş maçından galip ayrılacağız” diye konuştu.

SAKATLIĞI HAKKINDA

Yaşadığı sakatlık sebebiyle iki maç kaçıran kaptan, “Şu anda tedavim devam ediyor. Bununla beraber kuvvetlenme antrenmanlarım devam ediyor. Doktorların geri dönüş için verdiği tarihten herhangi bir sapma yok. Her şey yolunda. İnşallah en yakın zamanda takıma katılacağım” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler