İşitme Engelliler Futbol 1. Ligi başlıyor

27.11.2015 - 11:41 | Son Güncellenme: 27.11.2015 - 11:41

Türkiye İşitme Engelliler Futbol 1. Ligi, 29 Kasım Pazar günü oynanacak müsabakalar ile start alacak.

2 devre şeklinde toplam 18 hafta sürecek ve 4 grup halinde organize edilen 1. ligde 35 takım sahaya çıkacak. Her hafta bir takımın bay geçeceği gruplarda kulüpler, süper lige yükselebilmek için kıyasıya bir mücadele ortaya koyacak. Sezon sonunda 4 grupta da lider olan takım, direk olarak süper lige adını yazdırırken son 4 sırada yer alan takımlar bir alt kümeye düşecek. 4. grupta yer alan Bingöl İşitme Engelliler Spor Kulübü ligden çekilme kararı aldığı için bu grupta maçlar, 8 takım arasında oynanacak.

Türkiye İşitme Engelliler Futbol 1. Ligi’nde yer alan takımlar şu şekilde:
“1. Grup: İstanbul Üsküdar İESK, Kayseri İESK, Tekirdağ Çorlu İESK, Düzce İESK, İstanbul Aksaray İESK, Bursa Yıldırım İESK, Zonguldak İESK, İstanbul Kartal İESK, Adana Kurttepe İESK.

2. Grup: Denizli İESK, İzmir İESK, Eskişehir İESK, Isparta İESK, Aydn İESK, İzmir Karşıyaka İESK, İzmir Torbalı İESK, Manisa İESK, Antalya Döşemealtı İESK.

3. Grup: Kırıkkale İESK, Mersin İESK, Kırşehir İESK, Trabzon İESK, Rize İESK, Samsun 19 Mayıs İESK, Ankara Sincan İESK, Niğde İESK, Sivas İESK.

4. Grup: Muş İESK, Malatya İESK, İskenderun İESK, Adıyaman İESK, Şanlıurfa İESK, Batman İESK, Van İESK, Diyarbakır İESK.”

TİESF Futbol 1. Ligi’nde kalite seviyesi yüksek maçlara şahitlik edeceklerini vurgulayan Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, centilmenlik kuralları çerçevesinde sahaya çıkacaklarına inandığı futbolculara ve takımlara başarılar diledi.

Senin için hazırladığımız haberler