İskoçya'da St. Johnstone taraftarlarından Eskişehirspor'a pankartlı destek

Orhan Gülek
30.10.2022 - 12:05 | Son Güncellenme: 30.10.2022 - 12:23

Eskişehirspor'un kardeş takımı St. Johnstone taraftarları, lig maçında açtıkları pankartla kırmızı-siyahlı takıma destekte bulundu. İşte tüm detaylar.

İskoçya'da St. Johnstone taraftarlarından Eskişehirspor'a pankartlı destek

AJANSSPOR - HABER

İskoçya Ligi takımlarından St. Johnstone'un taraftarları, zor günler geçiren Eskişehirspor için lig maçında açtıkları pankartla destek çağrısında bulundu.

“Eskişehirspor’u Kurtarın”

Eskişehirspor’un İskoçya’da bulunan kardeş takımı St. Johnstone’un taraftar grubu, daha önce yaptıkları çağrıların yanında bu hafta oynanan lig maçında uzun süre konuşulacak bir pankart açtılar.

İskoçya Ligi’nin 13'üncü haftasında oynanan Kilmarnock maçının 26. dakikasında, “Eskişehirspor’u Kurtarın” ve “Anadolu’nun Yıldızı Işıl Işıl Parlasın” pankartları tribünde yerini aldı.

St. Johnstone taraftarları çağrıda bulunmuştu

Geçtiğimiz günlerde kapanma noktasına gelen Eskişehirspor için yönetim, transfer tahtasının açılabilmesi için dosyakapat.com internet sitesinden yardım kampanyası başlatmıştı. Eskişehirspor'un, Avrupa kupalarında karşılaştığı ve kardeş takım ilan edilen St. Johnstone taraftarları da paylaşımlarda bulunarak kırmızı-siyahlılar için destek istedi. St. Johnstone Türkiye hesabı ve bazı taraftarları paylaşımında Eskişehirspor'dan övgü dolu sözlerle bahsetmişti.

Eskişehirspor için bağış çağrısı

Scott Watson isimli taraftar, paylaşımında, "Dışarıdaki tüm St. Johnstone hayranlarına, bu fantastik kulübün hayatta kalmasına yardımcı olmak için lütfen aşağıda listelenen bu siteye bağışta bulunun" derken, St. Johnstone Türkiye sayfası da özel video hazırlayarak, "kardeşlerimiz" notunu düşmüştü.

Eskişehirspor kapanma tehlikesi yaşıyor

TFF 3'ünci Lig 1'inci Grup ekiplerinden Eskişehirspor, 2016-2017 sezonunda Trabzonspor'dan eski oyuncusu Erkan Zengin'i 400 bin Euro'ya transfer etti. Faizleriyle birlikte borç 420 bin Euro'yu aşarken, Eskişehirspor borcu ödeyebilmek için geçen yıl kasım ayında yardım kampanyası başlattı. Yaklaşık 6 milyon liralık borç için başlatılan kampanyada toplanan bağışlar 294 bin lirayı geçmişti.

Öte yandan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesaplarından dosya kapat kampanyasına, TFF 1'inci Lig Kulüpler Birliği ile Eyüpspor'un 250'şer bin lira destek olduğunu ifade ederek, "Futbol kardeşliktir. Futbol dostluktur. TFF 1'inci Lig Kulüpler Birliği 250 bin TL, Eyüpspor Kulübü 250 bin TL, toplam 500 bin TL maddi bağışı Trabzonspor Kulübü'ne yatırarak Eskişehirspor'un yaşaması için destek olacaklarını açıklamışlardır" dedi.

İlgini Çekebilir
Alper Potuk’tan Eskişehirspor'a destek
Habere Git

Alper Potuk da kampanyaya destek verdi

Başkan Şimşek'in açıklamasının ardından taraftarlar hem TFF 1'inci Lig Kulüpler Birliği hem de Eyüpspor'a destek mesajları yayınlayarak teşekkür etti. Eskişehirspor'un eski oyuncularından Alper Potuk da kampanyaya 100 bin lira bağışlayıp destek olmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler