İskoçya’da taraftarlar Eskişehirspor için 45 bin lira topladı

Orhan Gülek
17.11.2022 - 15:12 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 15:22

İskoçya Ligi ekibi St. Johnstone taraftarlarının, ekonomik sorunlar yaşayan Eskişehirspor için başlattığı yardım kampanyasında yaklaşık 45 bin lira para toplandı.

İskoçya’da taraftarlar Eskişehirspor için 45 bin lira topladı

AJANSSPOR - HABER

Maddi olarak zor zamanlar geçiren Eskişehirspor'a İskoçya'dan destek geldi. Kardeş takımları St. Johnstone, Eskişehirspor için yardım topladı.

Yardım kampanyası başlattı

Yaklaşık 10 yıl önce Eskişehirspor'un, Avrupa kupalarında karşılaştığı İskoçya Ligi ekibi St. Johnstone kardeş takım olarak ilan edilmişti. Tarihteki bu kardeşliği unutmayan İskoç taraftarlar, uzun süredir ekonomik sorunlar yaşayan kırmızı-siyahlılara destek olmaya devam ediyor. Daha önce tribünde Eskişehirspor pankartı açan taraftarlar, son olarak hafta sonu İskoçya Liginde oynanan Motherwell maçından önce yardım kampanyası başlattı

Yaklaşık olarak 45 bin lira

İskoç kulübünün yaptığı resmi açıklama ile taraftarlar arasında maçtan önce kovalarla bin 961 Sterlin toplandı. Yaklaşık olarak 45 bin lira değerinde olan yardım ve St. Johnstone taraftarının gösterdiği fair-play örneği, Eskişehirspor taraftarından tam not aldı.

Senin için hazırladığımız haberler