Göztepe'de işlem tamam! Mehmet Sepil hisselerini devrediyor

05.06.2022 - 08:09 | Son Güncellenme: 05.06.2022 - 08:16

Göztepe'deki hisselerini devretmek isteyen Mehmet Sepil amacına ulaştı. Göztepe'nin devri için Sırp milyarder Dragan Solak ve Danimarkalı Rasmus Ankersen'in kurucusu olduğu Sport Rebuplic isimli bir yatırım fonuyla anlaşma sağlandı.

Göztepe'de işlem tamam! Mehmet Sepil hisselerini devrediyor

Nazım Türknas - Volkan Yılmaz / AJANSSPOR

Göztepe'de çoğunluk hisselerini elinde bulunduran ve Türkiye'de futboldan uzaklaşmak istediğini söyleyen Mehmet Sepil amacına ulaştı. Sepil, hisselerin devri için Sırp milyarder Dragan Solak ve Danimarkalı Rasmus Ankersen'in kurucuları arasında bulunduğu Londra merkezli Sport Rebuplic isimli bir yatırım fonuyla anlaştı.

Ankersen, Göztepe tesislerini gezmişti

Sport Rebuplic'in CEO'su olarak Danimarkalı Rasmus Ankersen görev yapıyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir'e gelen Ankersen tesisleri gezerek kulüp hakkında bilgiler almıştı. Ankersen, Göztepe ile ilgili karar verecek kişi durumunda. Anlaşma ile ilgili detayların pazartesi açıklanması bekleniyor.

Rasmus Ankersen kimdir?

Sırp milyarder Dragan Solak ve Henrik Kraft ile birlikte Sport Republic şirketinin kurucuları arasında yer alan Ankersen aynı zamanda çok satan birkaç romanın yazarı olarak biliniyor.  Danimarka kulübü Midtjylland'da takım sorumlusu olarak görev yapan Ankersen, daha sonra İngiltere'de Brentford takımına 2015-2021 arasında çalıştı. Kulübü 74 yıl sonra Premier Lig'e çıkarmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Göztepe'de sadece 1 masör, 1 aşçı 1 garson kaldı!
Habere Git

Ocak ayında Southampton'ı satın aldı

Sport Republic şirketi, ocak ayında Çinli iş insanı Gao Jisheng'in sahibi olduğu İngiltere Premier Lig takımı Southampton'ın hisselerinin yüzde 80'ini satın almıştı. Kulüpten yapılan açıklamada Sport Republic'in azınlık hisselerini elinde tutan Katharina Liebherr ile ortak çalışacağı duyurulmuştu.

Mehmet Sepil 'önce beni ikna etmeli' demişti

Göztepe kulübünün hisselerinin çoğunluğunu 8 yıldır elinde bulunduran Sepil, mart ayında başkanlık dahil tüm görevlerinden istifa etmişti.  Sepil hisse devri için mayıs ayında yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Devir olmama ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Kriterlerim çok yüksek. Lig biter-bitmez devir işlemini çok hızlı yapmalıyız. Benim görüşüm, birinci önceliğim Gelenin Göztepe'yi yöneteceğine inanmam lazım. İşin maddi kısımda iki-üç yıllık planlarını duymak istiyorum. Ne kadar kaynak ayıracaklarını sorguluyorum."

Sepil, Ankersen'i işaret etmişti

Danimarkalı Ankersen ile yaptıkları görüşme hakkında da o dönem bilgi veren Sepil, "Hisse devri konusunda en ilerlediğimiz kişi Danimarkalı Ankersen'in fonu oldu. Mesela gelip önce altyapıyı görmek istediler. Sonuç alamadık. Son sebebi düşmemiz. Esas sorun Türk futbolunun ekonomik değerinin düşmesi oldu. Bu senaryolarda ben zaten hep olacaktım. Tüm fonların teklifi benim en az birkaç yıl daha devam etmem şeklindeydi. Tabii çoğunluk hisse onlarda olacaktı amatör şubeler bende olacaktı ama netice alamadık" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler