Valerien Ismael, Sergen Yalçın'ın Yapamadığını Yapabilir

Salim Manav
28.03.2022 - 11:35 | Son Güncellenme: 28.03.2022 - 13:36

Valerien Ismael, Beşiktaş'ı, Sergen Yalçın'ın 'Burası başka seviye' dediği noktaya hem fiziksel hem mental olarak taşıyabilir. İşte Fransız hocanın özellikleri...

Valerien Ismael, Sergen Yalçın'ın Yapamadığını Yapabilir

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Valerien Ismael, gelir gelmez, üzerine çok şey yazılıp çizildi. Başarılı olup olmayacağı elbette en çok merak edilen konu. Scout Emre Sarıkuş, 46 yaşındaki Fransız teknik adamı Ajansspor için değerlendirdi.

Sarıkuş, herkesin dikkat çektiği üçlü savunmaya çok takılmamak gerektiğini belirtirken, Ismael'in Beşiktaş'ı Sergen Yalçın'ın sözünü ettiği Şampiyonlar Ligi seviyesine getirebileceğini söyledi.

Ismael'in en önemli özellikleri

Ismael, çok çalışmayı önceleyen ve her oyuncunun birbiri için çalıştığı bir iş ahlakına sahip olması gerektiğini savunan bir teknik adam. Evet, Ismael'in fiziksel kalite ve tempoya dikkat çeken Sarıkuş, şöyle devam etti: "Valerien Ismael; alan kullanımı, doğru pozisyon alma, bölgelerde hızlıca çoğunluk sağlama ve özellikle Avrupa’da bu sezon açıkça ortaya çıkan hem fiziksel güç hem de tempoya ayak uydurma sorunlarına çözüm sunabilecek bir teknik adam."

Yıldız hocaların akademesinden mezun

Ismael'in iyi bir futbolculuk kariyerine sahip olduğunu hatırlatan Sarıkuş, teknik direktörlük için de Hennes Weisweiler Akademisi'nden mezun olduğunu belirtti. Sarıkuş, "UEFA'nın standart Pro Lisans eğitimi 240 saattir. Bu akademideyse ise 815 saat eğitim alıyorsunuz. Bugün dünya futbolunun önde gelen isimleri Jurgen Klopp, Marco Rose, Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel ve Roger Schmidt de bu akademinin eski mezunlardan" dedi.

Üçlü tartışması değil karşı pres

Doğru alan kullanımı, doğru pozisyon alma ve bölgelerde hızlıca çoğunluğu sağlamanın Weisweiler Akademisi hocalarının ortak noktası olan 'karşı pres' anlayışının önemli bileşenleri olduğunu kaydeden Emre Sarıkuş, "Dolayısıyla formasyonların (dizilişlerin) sadece planınızın işlemesi için bir araç olduğu düşünüldüğünde üçlü oynama tartışmaları yerine odaklanılması gereken yer bu bileşenler" diye konuştu.

Süper Lig seviyesi Ismael'in avantajı

Ismael'in teknik direktör olarak henüz kazandığı bir kupa yok. Ama buna karşın bonservis ödenerek de transfer edilmiş teknik direktörlerden biri. Sarıkuş, Ismael'in önceki takımlarda yaptıklarını şöyle yorumluyor:

"Süper Lig'in seviyesi düşünüldüğünde, sözünü ettiğim noktalarda fark yarattığınız takdirde, rakiplerinizin arasından kolaylıkla sıyrılabilmeniz mümkün. LASK’ı Salzburg ile kafa kafaya bir yarışın içine taşıyan ve Avrupa’nın sürpriz takımı yapan; ligin dibinde aldığı Barnsley’in 97’den beri ilk kez o denli Premier Lig’e yaklaştıran, West Bromwich’te kaldığı sürede takımın ligin tepesinde yer almasını sağlayan şeyler bu noktalarda gizli."

Sergen Yalçın bahsettiği seviye

Ismael'in kafasındaki oyun planının teknik kapasitesi daha düşük takımlarda hayata geçirebildiğine dikkat çeken Sarıkuş, "Daha yetenekli oyuncularla bu oyunu üst seviyeye çıkaracaktır. Bununla birlikte Sergen Yalçın’ın Şampiyonlar Ligi maçlarından sonra sürekli bahsettiği 'Buralar başka seviye' noktasına Beşiktaş’ı hem fiziksel açıdan hem de mentalite olarak taşıyabileceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kabuk değiştirmeye ihtiyaç var

Türkiye futbolunun bir değişime ve güncel anlayışa ihtiyacı olduğunu kaydeden Emre Sarıkuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Futbolun, futbolumuzun kabuk değiştirmeye ihtiyacı var. Bu da bayrak kulüplerin modern futbol anlayışına sahip olma tutkusuyla başlayabilir.  Kulüp yetkilileri sosyal medyadaki baskıya boyun eğmeyerek çok önemli ve cesur bir karar aldı. Beşiktaş kurumsallaşmanın, özellikle saha içinde, kurumsal bir Avrupa kulübü olmanın anahtarını şu an elinde tutuyor."

Senin için hazırladığımız haberler