İsmail Balaban şampiyon oldu

Aleyna Gürgen
10.06.2024 - 23:23 | Son Güncellenme: 10.06.2024 - 23:33

6. Etnospor Kültür Festivali'nde İsmail Balaban başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş ile karşılaştı. Rakibini mağlup eden Balaban şampiyon oldu.

İsmail Balaban şampiyon oldu

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 6. Etnospor Kültür Festivali'nde Ftehi Yağlı Güreş müsabakalarında şampiyon belli oldu. Başpehlivanlık finalinde Mustafa Taş'a karşı galip gelen İsmail Balaban şampiyon oldu.

Balaban, Taş'ı mağlup etti

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen festivalinde üçüncü gününde Fetih Yağlı Güreş karşılaşmaları gerçekleşti. Başpehlivanlık finalinde ise İsmail Balaban ve Mustafa Taş karşılaştı. Rakibini mağlup eden Balaban şampiyon olan isim oldu. 

İsmail Balaban kimdir?

İsmail Balaban 1987’de Antalya’nın Elmalı ilçesine bağlı Akçay köyünde doğdu. Açıköğretim ile liseyi bitiren güreşçi daha sonrasında ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde beden eğitimi okudu. Balaban Trakya Üniversitesi’nde ise yüksek lisansını tamamladı. Tecrübeli güreşçi 652 ve 655. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde birinci gelerek iki kez başpehlivan unvanını kazandı. 2020 yılında ağır sıklette Dünya Şalvar Güreşi şampiyonu oldu. Balaban 2021 yılında ise Acun Ilıcalı tarafından düzenlenen Survivor 2021 yarışmasına katıldı ve şampiyon oldu.

Senin için hazırladığımız haberler