İsmail Kartal: "Ben bahanelere sığınmam"

Orhan Gülek
04.12.2023 - 21:50 | Son Güncellenme: 04.12.2023 - 23:12

Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında evinde Sivasspor'u 4-1 mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, maç sonu değerlendirmede bulundu.

İsmail Kartal: "Ben bahanelere sığınmam"

AJANSSPOR - HABER

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Servet Çetin yönetimindeki Sivasspor ile Süper Lig'in 14. haftasında kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 4-1 kazandı.

Maç sonu sarı lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal değerlendirmelerde bulundu.

"İyi başladık, biraz düştük"

Kartal, "Planladığımız gibi Sivasspor'un oyun planını biliyorduk. Biz hücum ederken aynı zamanda da savunma güvenliğine önem verdik. İyi başladık, biraz düştük. Sonra tekrar yükseliş, sonra duraklama ve oyunun sonuna doğru tempo yükselttik. 

"Beşiktaş maçına hazırlanacağız"

Kazanmamız gereken maçı kazandık. Şimdi hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş maçına hazırlanacağız. Bugün sakatlıktan dönen Ferdi ve Fred gibi oyuncularımızın geçiş maçında güzel bir reaksiyon verdiler. İnşallah Beşiktaş maçında çok daha iyi olacaklar.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe-Sivasspor maçı sonrası olay sözler: "Maçların neticesi önceden mi organize ediliyor?"
Habere Git

"5-1, 6-1 bitebilirdi"

Bugün gayet mutluyum. Baştan sona üstün oynadığımız maçta neden mutlu olmayayım. Zaman zaman topu Sivasspor'a vererek topun karşısında kaldık. 4-1 bitti ama 5-1, 6-1 bitebilirdi" dedi. 

"Djiku için tarih vermem doğru olmaz"

Djiku'nin durumu hakkında bilgi veren Kartal, "Djiku için tarih vermem doğru olmaz. Her geçen gün değerlendiriyoruz. Hafta sonuna kadar bakacağız. Derbi maçlarının favorisi yoktur, önceden kestirilemez" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Asist Tadic, gol Szymanski! Müthiş ikili iş başında...
Habere Git

"Ben bahanelere sığınmadım"

İsmail Yüksek'i kendi tercihiyle yedek soyundurduğunu dile getiren Kartal, "Ben bahanelere sığınmadım. 'Bu kadar eksikler var.' demedim. Mevcut oyuncularla her maça elimizden gelenin en iyisini yapmak için çıktık. Zajc'ın tedavi devam ediyor. Mert Hakan'ı Beşiktaş maçında kadroya alabiliriz gibi geliyor." şeklinde sözlerini tamamladı.

"Fred'in yokluğunu çok hissettik"

Fred'in yokluğunda eksikliğini hissettiklerini anlatan Kartal, "Tüm oyuncular değerli, Fred de öyle. Açıkcası yokluğunu çok hissettik. Dün konuştuk, doktorlarla beraber. Bana 'Ne düşünüyorsun hocam dedi.' Ben de 'Ne düşündüğümü biliyorsun önemli olan senin ne düşündüğün dedim.' 'Oynamak istiyorum' dedi. 'Vücudunu sen tanıyorsun' dedim. 'Başlamak mı istiyorsun?' dedim, 'O da karar senin.' dedi. Ben de '11'de başlatıyorum.' dedim. Bu şekil planladık. 3-1 öne geçince kendisini daha erken alacaktım ama güzel başlangıç oldu. Adaptasyon ve öz güven oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Böyle bir mağlubiyetin bize yakışmadığını söyledim"

Avrupa'da aldıkları 6-1'lik yenilgiye ilişkin de açıklamada bulunan Kartal, oyuncularıyla maçın ardından yaptığı ilk konuşmaya ilişkin, "Fenerbahçe büyük bir camia, böyle bir mağlubiyetin bize yakışmadığını söyledim. 'Bunu unutturmanın tek yolu Sivas maçına çıkıp, iyi oyun ve mücadeleyle güzel bir galibiyet alarak taraftarlarımızı sevindirmek.' dedim. Oyuncularımızın enerjileri çok yüksekti. Güzel bir galibiyet oldu. Bu durumu atlattık, bizim için çok iyi oldu." ifadelerini paylaştı.

Senin için hazırladığımız haberler