İsmail Kartal, Zimbru Maçını Değerlendirdi: "Bu Galibiyet Taraftarımıza Armağan Olsun"

01.08.2023 - 22:31 | Son Güncellenme: 01.08.2023 - 23:15

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda Moldova'nın Zimbru takımını 4-0 yenerek tur atladı. Maç sonrası Teknik Direktör İsmail Kartal açıklama yaptı.

İsmail Kartal, Zimbru Maçını Değerlendirdi: "Bu Galibiyet Taraftarımıza Armağan Olsun"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turunda 5-0 kazandığı maçın rövanşında Moldova'nın Zimbru takımını 4-0 yenerek tur atladı.

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal açıklamalarda bulundu.

"Rakibimizi ciddiye aldık"

Kartal, "Çok iyi hazırlandık. Oyuncularımzıın moral motivasyonu gayet yükzek buraya geldik. Rotasyon yaptık. Lig başlıyor. Lige kadar elimizdeki bütün oyuncuları en iyi şekilde kullanıp en ideal on birimizi yaratmaya çalışıyoruz. Rakibimizi ciddiye aldık. Maç 0-0 gibi buraya geldik.

İlgini Çekebilir
Ülke puanında son durum ne?
Habere Git

"4 tane gol attık, daha farklı da kazanabilirdik"

İlk yarı rakibimizin çok iyi kapanarak iyi savunma yaptığını düşünürsek 2-3 tane pozisyonumuz vardı. Ama daha sonra Mert Hakan'ın oyuna alarak özellikle sağ kanatta İrfan Can, Osayi-Samuel ve Mert Hakan  üçlüsü, solda da Tadic, Ferdi ikilisi... Buraya zaman zaman Mert Hakan'ın destek vererek rakibin savunma arkalarına yapmış olduğumuz koridor koşularla da rakibi çözdük. 4 tane gol attık, daha farklı da kazanabilirdik.

"Kazandığımız için çok mutluyum"

Sonuç olarak bugün de çok iyi konsantre olarak kendi yapmak isteidklerimizi sahaya yansıttık. Kazandığımız için çok mutluyum. En önemlisi de ülke puanına bu maçı kazanarak puan kazandırdığım için o yönden de çok mutluyum. Bu galibiyet hem ülkemize hem de büyük Fenerbahçe taraftarlarına armağan olsun" dedi. 

"Bizim oyuncu kalitemiz daha üstün olduğu için sıkıntı yaşadılar"

Açıklamalarına devame den Kartal, "Rakibimiz 5-4-1 gibi oynadı. Kadroya baktığınız zaman böyle oynayacaklarını biliyorduk. Savunma yaptılar çünkü geniş alanda bizim oyuncumuz kalitemiz üstün olduğu için sıkıntı yaşayacaklarını biliyorlardı. Bunun için oyun biraz sıkıştı. Batshuayi de bunun için ilk yarı etkili olamadı. 2. yarı Crespo'nun sakatlığından dolayı Mert Hakan'ı aldık. Zaten sakatlanmasaydı değişiklik olacaktı. Sorun kendiliğinden çözüldü.

İlgini Çekebilir
Fener, 9 golle turluyor!
Habere Git

"Rakibimizi açmasını bildik"

Bununla beraber Tadic'i 2. yarı değişikliklerle beraber Sebastian Szymanski'yi çizgiye alarak Sebastian Szymanski, Mert Hakan ve İsmail Yüksek üçlüsü hem topu iyi kullanan hem baskı yapan, oyunu iyi yönlü oynayabilen oyuncularımı orada kullanarak, Tadic'in tecrübesi, tekniği ve kariyeri bizim için çok önemli bir oyuncu. 10 numara, 8 numara oynatabiliyoruz. O da bizim için avantaj. Onu kenra alarak oyun biraz daha genişledi. Rakibimizi daha sonra açmasını becerdik. Bu başarının altında oyunu genişlik kattığımız zaman oraya Mert Hakan'ın ve Sebastian Szymanski'nin ara koşuları oldu. Bir de beklerin kenarlardan bindirmesiyle rakibi çözerek golleri bulduk" şeklinde konuştu.

İsmail Kartal'dan transfer sözleri

- Fenerbahçe 6 numaraya transfer yapacak mı?

"Transferle ilgili ben herhangi bir açıklama yapmak istemiyorum. Bununla ilgili başkanımız ve yöneticilerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Zaman içerisinde her şey olabilir."

"Bir sonraki turu geçmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız"

- Bir sonraki tur hakkında ne düşünüyor?

"Biz iki maçta 9 gol atarak rakibimizi eledik. Güzel 9 gol attık, gol yemedik. Her şey bizim lehimize. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 2. maç tabii ki biraz daha zorlu rakiplerle karşılaşacağız. Bunun da bilincindeyiz. İzleyeceğiz, dersimize çalışacağız. Hangisi karşımıza çıkarsa iyi futbolla turu geçmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Galatasaray'a 1 numara savaşı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler