"Kul hakkı yeniliyor"

25.02.2020 - 01:22 | Son Güncellenme: 24.02.2020 - 22:22

Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde Çaykur Rizespor, sahasında Medipol Başakşehir'e 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İsmail Kartal değerlendirmelerde bulundu.

Kartal'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Bu maçta neyi planladıysak tuttu. İkinci yarı rakibin oyundan düşeceğini biliyorduk. İlk devre bizim de pozisyonlarımız var. Rakibin de maçın başında sonuç almak isteyeceğini biliyorduk. Gole cevap verdik. Planladığımız gibiydi. 60'tan sonra rakip oyundan düştü. O esnada net pozisyonlarımız vardı. Bugün en büyük şanssızlığımız 2 stoperimizin olmamasıydı. Buna rağmen çok iyi mücadele verdik. İkinci yarı baskılı oynayan bir Rizespor vardı. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Son dakikada yediğimiz golle mağlup olduk. Bugün bunu hak etmedik. Oyuncularımı tebrik ediyorum.

Oynadığımız oyunu ve verdiğimiz mücadeleyi herkes görüyor. Ortaya karakter, irade koyuyoruz. Dikkatli olmamız gereken yerleri düzeltirsek Rizespor eninde sonunda hak ettiği puanları alacaktır."

İsmail Kartal basın toplantısında neler dedi?

Kartal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında ise, maç başından sonuna kadar kaybetmemek, önce üç puan en kötü bir puan için oynadıklarını belirtti.

Rakibin 60. dakikadan sonra yorulacağını bildiklerini ifade eden Kartal, "Ligin en çok koşan takımı olduğumuzu biliyorduk. Bütün planlarımız tuttu. Maçı 70. dakikadan sonra kazanmayı hak eden oyun oynadık. Maalesef son dakikada yediğimiz golle kaybettik. Taraftarlarımızdan kaybettiğimiz için özür diliyorum. Oyuncuların mücadelesini kutluyorum." diye konuştu.

Alacakları bir puanın kendileri için moral olacağına dikkat çeken Kartal, "Bir maçımız eksik ve 24 puanımız var. Üç haftadır kaybediyoruz ve zor bir periyoda giriyoruz. Üzerimizde moral bozukluğu var. Biz profesyoneller bunu toparlayacağız." şeklinde konuştu.

İsmail Kartal'dan istifa açıklaması

Maç 1-1 devam ederken kendisi aleyhine istifa bağrılmasının üzüntüsünü yaşadığını aktaran Kartal, şöyle devam etti:
"Futbolun dışına çıkan şeyler. Burada herkesin bir hayatı, ekmek parası, kariyer planı var. Burada kul hakkı yeniliyor gibi görünüyor. Bu işi yapanları yaptıranları Allah'a havale ediyorum. Bu dünyada, öbür dünyada bedelini ödeyecekler. Ben işimi iyi yapmaya çalışıyorum. Bu takım ligin en iyi takımı, ekonomisi ve kadro derinliği ile en iyi takım ve bugün lider oldu. Bütçemiz belli. İstifa bağırarak takımın enerjisini alıyorlar. Ben bunları hak etmiyorum. "

Senin için hazırladığımız haberler