İsmail Kartal: "Ülke puanına katkıda bulunduğumuz için mutluyuz"

18.08.2023 - 00:15 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 00:29

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda Maribor'u 3-0 yenen Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal, karşılaşma sonrası açıklamalar yaptı. Detaylar.

İsmail Kartal: "Ülke puanına katkıda bulunduğumuz için mutluyuz"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda 3-1 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Slovenya temsilcisi Maribor'u 3-0 yenerek play-off turuna yükseldi. Karşılaşma sonrası Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, açıklamalarda bulundu.

"Rakibi doğru analiz yaptık"

Maça çok iyi hazırlandıklarını söyleyen Kartal, "Bugünkü maça gerçekten iyi hazırlanmıştık. İlk maçtada rakibimizi tanıdığımız için doğru analiz yaptık. Oyuncularım söylediğimiz her şeyi yaptı. Güzel bir skorla buradan ayrılıyoruz. Ülke puanına katkıda bulunduğumuz için de mutluyuz. 

"Saygın bir rekabet var saha içerisinde"

Yerli ve yabancı her oyuncumuzda gelişim var. Her oyuncu bugün iyi oynadı. Tadic zaten kalitesi tartışılmaz. Sebastian Szymanski de üstüne koymaya başladı. Her oyuncumuzun vereceğini görüyoruz. Saygın bir rekabet var saha içerisinde. 

İlgini Çekebilir
Fener'e tur kahvesi İrfan Can'dan!
Habere Git

"Güzel bir iletişimimiz var"

Bu da kaliteyi yükseltiyor. Oyuna girenler de iyi mücadele ettiler. Güzel bir iletişimimiz var. Biz de iyi çalışıyoruz. Geldiğimiz noktayı bugün güzel bir şekilde kapattık" dedi. 

"Ferdi'nin ufak bir problemi var"

Sakat oyuncuların durumunu değerlendiren Kartal, "Şimdi Samsun maçını düşünüyoruz. Samet'in durumu var. Ferdi'nin ufak bir problemi var. Bu oyuncuları bir an önce toparlayıp Samsun maçına hazırlanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Twente tarihi kulüplerden bir tanesi"

Konferans play-off turunda eşleştikleri Twente ile sözlerine devam eden Kartal, "Sonuçta iyi bir takıma karşı oynayacağız. Twente tarihi kulüplerden bir tanesi. Dünya futbolunda yeri olan bir ülke, altyapısı iyi olan bir takım. Biz de dersimize çalışarak o maçta en iyisini elimizden geleni yapacağız. üç günde bir maç oynamak kolay değil. Fenerbahçe'nin başarısı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin play-off turundaki rakibi belli oldu!
Habere Git

"Lig ve Avrupa'ya hazırlanmak önemliydi"

Geçen sezon çok geç bitti, geç dönenler var, hala aramıza katılanlar var. Hepsini ayrı ayrı planlayarak hem lig hem Avrupa'ya hazırlanmak önemliydi. Taraftarlarımızı mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İrfan Can Eğribayat gayet enerjisi yüksekti"

Basın toplantısında açıklamalarına devam eden Kartal, "İrfan Can Eğribayat gayet enerjisi yüksekti. Güzel bir performans ortaya koydu. Kendisi ve takımımmız için olumluydu. Samet'in ayağında bir sorun olduğu için aldım. Dzeko'ya gelince üç günde bir oynuyor. Onun yerine bekleyen daha zinde oyuncularım vardı. Tercihimi o yönde kullandım. 

"Her oyuncuya ihtiyacımız var"

Twente, Hollanda Ligi ekibi. Elimizdeki kadroyu daha iyi değerlendirip, maç maç gidiyoruz. Twente maçı da beklediğim gibi ilk maçı İstanbul'da oynayacağız. Hem ülke puanına katkı sağlamak hem de daha üst turlara çıkmak istiyoruz. Üç dört günde maç oynuyoruz. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Devamlı aynı oyuncularla devam etmek isterseniz problem olur. Yük dağılımını eşit yaparak takım içerisinde dengeleri sağlamak ve herkesin tatlı rekabete girmesini sağlıyorum. Bartu genç oyuncumuzdu. Antrenmanlarda gösterdiği performanstan dolayı ona şans vermek istiyordum. Fırsat geldi. Güzel oldu" dedi.

"Zajc hak ettiği için kaptanlığı ona verdim"

Zacj'ın maça kaptan olarak çıkmasını değerlendiren Kartal, "Zajc uzun zamandır Fenerbahçe'de futbol oyunyor. Üst düzey profesyonel. Kendi ülkesinde ona kaptanlığı vererek onore etmek istedim. Fazlasıyla hak eden bir futbolcuydu. Aramıza geç katılmasına karşın, her geçen gün performansının üstüne koyuyor. Çok dürüst ve karakterli bir oyuncu. Bunu hak ettiği için kaptanlığı ona verdim" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler