İsmail Kartal: "Verilmeyen bir penaltımız daha var"

24.01.2024 - 22:12 | Son Güncellenme: 24.01.2024 - 23:37

Fenerbahçe'nin, Trendyol Süper Lig'de Başakşehir'i 1-0 mağlup ettiği karşılaşma sonrası teknik direktör İsmail Kartal açıklamalar yaptı. İşte detaylar.

İsmail Kartal: "Verilmeyen bir penaltımız daha var"

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda RAMS Başakşehir ile karşılaştı. Sarı-lacivertliler, Michy Batshuayi'nin golüyle 3 puana uzandı. 

Sarı-Lacivertli takımda teknik direktör İsmail Kartal, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

"Çok çok önemli bu galibiyet"

Çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyleyen Kartal, "Çok çok önemli bu galibiyet. Başakşehir son haftalarda yükselişte olan bir takımdı. Biz de güçlü yönümüzü ortaya koyduğumuzda herkesi yenebileceğimizi gösterdik. İlk devre 11'e 11'ken 5-6 tane net gol pozisyonumuz vardı. 71 kez rakip ceza alanında topla buluşmuşuz. Bu rekor diyelim. 

İlgini Çekebilir
Ferdi Kadıoğlu: "Bugün kaç tane pozisyon ürettik sayamadım"
Habere Git

"Oyunu domine eden Fenerbahçe vardı"

Bunun 30'u ilk yarı 11'e 11'ken gerçekleştirmişiz. Rakip 10 kişi kaldıktan sonra tabii daha etkili oynadık. Kapanan savunmayı açmakta zorlandık. Sonuçta maç başından sonuna kadar oyunu domine eden Fenerbahçe vardı. 1-0 kazanabildik, daha farklı da kazanabilirdik. Böyle maçlar stresli olur. Kazandığımız için mutluyum" dedi.

"Bonucci'nin çok önemli bir şeyi yok"

Leonardo Bonucci'nin sağlık durumu hakkında da konuşan Kartal, "Çok önemli bir şeyi yok. Tedbir amaçlı kadroya almadım" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Michy Batshuayi: "Fenerbahçe'ye katkı sağlamak istiyorum"
Habere Git

"Penaltı haricinde verilmeyen 1 penaltımız daha var"

Maça iyi başladıklarını ve çok net pozisyonları değerlendiremediklerini vurgulayan Kartal, "Rakibimizde Volkan güzel kurtarışlar yaptı ve günündeydi. Rakip eksilince çok kapandı, bizde kapanan savunmayı açmakta zorlandık. Pozisyonlar bulduk, değerlendiremedik. 3 puan almaya geldik. Geçte olsa kazanmayı bildik. Maç başından sonuna kadar oyunu domine eden bir Fenerbahçe vardı. 71 kez rakip ceza sahasında topla buluşmuşuz, bu bir rekordur. Bu çok çok üst düzey bir başarı. Bu kadar rakip ceza alanında topla buluşan bir takımın farklı kazanması gerekirdi. Çok gol kaçırıyoruz, bunlara daha çok dikkat etmeliyiz. Buraya 3 puan almaya geldik. Penaltı haricinde verilmeyen 1 penaltımız daha var. Kazandığımız için mutluyum." diye konuştu.

"Biz formayı hak edene veriyoruz"

İsmail Kartal, Oosterwolde'nin stoper performansına ilişkin soruya, "Sezon başından beri bu olasılıkları düşündük. Takım içinde bazı mevkilerde bazı oyuncuların adaptasyonunu sağlamamız gerekiyordu. Jayden bu konuda bize yardımcı oldu, her geçen gün gelişmekte. Biz formayı hak edene veriyoruz. O da bu takımın en önemli oyuncularından olduğunu ortaya koyduğu performansla bizlere göstermiş oldu." şeklinde yanıt verdi.

Miha Zajc ile Miguel Crespo yarın antrenmanlara başlıyor

Tadic'in çok akıllı bir oyuncu olduğunu anlatan Kartal, ona karşı alınan tedbirlere rağmen oyuncunun arkadaşlarını oynatmayı başardığını dile getirdi.

Miha Zajc ile Miguel Crespo'nun yarın takımla çalışmaya başlayacakları bilgisini de veren Kartal, hakemlerin kart tercihleriyle maçı kendileri adına zorlaştırdığını ifade etti.

"Dzeko ile konuştuk, özür diledi"

Son dönemde giydiği kazağın, kızı tarafından hediye edildiğini de aktaran Kartal, Dzeko'nun geçen maçta kenara doğru yaptığı harekete ilişkin, "Dzeko ile konuştuk maç berabereyken aşırı hırsından reaksiyon gösterdiğini söyledi. Benden de özür diledi insanlar yanlış anladığı için." değerlendirmesinde bulundu.

"Averajla üstünlüğümüz var"

Ekibiyle ilgili olumsuz eleştirilere katılmadığını da vurgulayan Kartal, çok iyi bir ekibe sahip olduğunu ve beraber elde ettikleri başarıyı sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.

Krunic'in adaptasyon açısından daha iyi duruma geleceğini belirten Kartal, psikolojik üstünlükle ilgili soruya ise "Averajla üstünlüğümüz var. Az sakat veren, kadrosunu iyi değerlendiren, iyi hazırlanan takım sezon sonu şampiyon olacak. Yarış sezon sonuna kadar kafa kafaya gidecek gibi gözüküyor." yanıtını verdi.

“Çağlar ile ilgili bir düşüncemiz yok”

Sakat oyuncular ve transferle ilgili bilgiler veren Kartal, hakemin yönetimiyle ilgili de konuşarak şunları söyledi:

“Fred ile ilgili sakatlık sonrası, maç maç rakibe göre değerlendirmek istiyoruz. Çağlar ile ilgili bir düşüncemiz yok. Rakibe göre çalışıyoruz. İlk devre Ferdi atağa çıkacak Deniz Türüç elini koyuyor faul yapıyor. Hakemler gözünün önünde oluyor, bunun karşılığı sarı kart. Eğer hakem bunu vereseydi ilk devre, rakiplerinin biraz daha kontrollü olmasını sağlayabilecekti. Kart verilmediği için maç gerildi. Hem rakip takım oyuncularına hem bizim oyuncularımıza sarı kart vererek dengelemek istedi” 

Senin için hazırladığımız haberler