İsmail Kartal'dan "Mesut Özil'i gözden mi çıkardınız?" sorusuna yanıt

16.02.2022 - 13:55 | Son Güncellenme: 16.02.2022 - 14:36

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Slavia Prag maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında 'Mesiz Özil'i gözden mi çıkardınız?" sorusuna yanıt verdi. İşte detaylar...

İsmail Kartal'dan "Mesut Özil'i gözden mi çıkardınız?" sorusuna yanıt

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçında yarın saat 20.45’te Çekya temsilcisi Slavia Prag ile sahasında oynayacağı kritik karşılaşması öncesi İsmail kartal ve sarı lacivertli futbolcu miha Zajc Ülker Stadyumu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

Miha Zajc: Galibiyetle ayrılmak istiyoruz

İlk olarak söz alan Fenerbahçeli futbolcu Miha Zajc, "Zor bir maç olacak rakibimizi iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. İyi bir ve modern bir futbol oynamaya çalışan takımla mücadele edeceğiz. İyi hazırlandık. Kendi taraftarımız önünde oynayacağız. Taraftarımızın desteğiyle beraber en iyimizi ortaya koymak istiyoruz. İyi bir performans ortaya koyarak galibiyetle ayrılmak istiyoruz" dedi. 

"Savaşmaya devam etmemiz gerekiyor"

Fenerbahçe için en önemli hedef haline gelen Konferans Ligi'ne futbolcular olarak nasıl baktıları sorusuna ise Sloven futbolcu; "Tabiki zor periyottan geçiyorduk.Uzun zamandır kazanamadığımız maçlar vardı. Ama son oynadığımız Giresunspor mazında sahaya iyi bir karakter ortaya koyduk. İyi bir takım ruhu ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Oyuncular olarak şu an kendimizi çok daha iyi hissettiğimizi söyleyebilirim. İdmanlarda aynı şekilde sıkı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Her maça iyi bir şekilde hazırlanıyoruz. Giresunspor maçında göstermiş olduğumuz karakter gibi iyi bir karakter ortaya koymak istiyoruz. Zira 1-0 geriye düşmemize rağmen maçı çevirmesini bildik. Bu da bizim ortaya koymak istediğimiz karakteri gösteren bir maçtı. Savaşmaya devam etmemiz gerekiyor. Yarın ki maça da iyi hazırlandığımızı düşünüyorum. Bizler açısından önemli bir kulvar. Herkese karşı kendimizi Avrupa'da oynayabilecek seviyede olduğumuz göstermek istiyoruz. Umuyorum ki bizler açısından iyi bir maç olacaktır" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Marcelo Bielsa bombası! Görüşme yapıldı...
Habere Git

"İsmail Kartal'la çok şeyin değiştiğini söyleyebilirim"

İsmail Kartal göreve geldikten sonra ne gibi değişikler yaptı sorusuna da tecrübeli futbolcu şu cevabı verdi:

"Çok fazla şeyin değiştiğini söyleyebilirim. Bizler açısından çok güzel ve olumlu değişikler oldu. Hoca enerjisini de bize aktarıyor. İdman stilini bizlere gösteriyor. Antremandaki çalışma durumumuz gayet iyi. Atmosferinde oldukça iyi olduğunu söylebilirim. Benim için bunlar pozitif etkiler, her maça iyi şekilde hazırlandığımızı söyleyebilirim. Hem fiziksel olarak hem de taktiksel olarak hoca ve ekibinin bizleri iyi çalıştırdığını düşünüyorum. Bu çalışmaları da alacağımız iyi sonuçlarla taçlandırmamız gerekiyor. Umarım alacağımız galibiyetlerin devamı gelir.

 

 

"Avrupa'daki her takım organize"

Slavia Prag maçının kolay olmayacağını belirten sarı-lacivertli futbolcu "Avrupa'daki her takım gayet organize bir şekilde oynuyor. Ama biz de kaliteli bir takımız. Sahadaki oyunumuzla bence iyi bir oyun ortaya koyacağız. İyi hazırlandık. Umarım kazanan da biz olacağız." dedi. 

İsmail Kartal: "Hiçbir zaman bahanelere sığınmadım ve sığınmayacağım"

Teknik direktör İsmail Kartal basın toplantısında "3-4 günde bir maç oynuyoruz. Cezalı oyuncularımız var ama ben hiçbir zaman bahanelere sığınmadım ve sığınmayacağım. Elimizdeki oyuncularla en iyisini yapacağız. Bugün de duran top organizasyonu çalışacağız. Rakibimizi iyi organize ettik. Yardımcılarımdan birini de maça gönderdik. Bütün oynadıkları maçları da izledik. Ne yapmak istediklerini şu anda gayet iyi biliyoruz. 4 yıldır aynı teknik direktörleri var. Şu an lider durumdalar. Sağ beklerinde belirsizlik var. Yuzde 61 topla oynuyorlar. Sert ve koşabilen bir rakibimiz var. 2-3 eksikleri var. Birinin dün Çin'e gittiği haberini aldık, onlar için önemli bir oyuncuydu, listeye bakacağız. Taraftarımızın desteğiyle, en iyi şekilde hazırlandık. Evimizde galip gelerek oraya avantajlı gitmek istiyoruz" dedi.

 

"Mesut Özil ile problemim yok"

"Mesut Özil'i gözden mi çıkardınız?" sorusunu yanıtlayan İsmail Kartal "Öncelikle siz de takdir edersiniz ki kovid dünyayı sarmış. Plan yapıyorsunuz ama maçta oyuncunuz olmuyor. Biz Fenerbahçeyiz biz bahaneye sığınmıyoruz. Biz çok çalışıyoruz. Hala oynatmak istediğim oyun bu değil. Fenerbahçe karakterini sahaya koyacak bir planım var. Oyuncularım da sinyallerini veriyor. Hasta ve sakat oyuncularımız dönünce rayına oturacaktır. Oyuncularım da çok çalışıyor. Bizim şu an birkaç galibiyete ihtiyacımız var. Başarırsak daha yüksek bir performans ortaya çıkacak. Taraftarımız merak ermesin bir bu arma için onlar için çok çalışıyoruz. Ben takımımın yükselişini görüyorum. Mesut'a gelince bizim en değerli oyuncualarımızdan bir tanesi ama 30 gün aradan sonra dün ilk kez idmana çıktı. Ona saygı duyuyoruz. Bizim kaptanımızdır. Sakatlığından dolayı bizimle olamadı. Biz onu oynatmayı düşünüyoruz. Her gün Samandıra'da birlikteyiz hiçbir problemimiz yok." ifadelerini kullandı.

 

Muhammed Gümüşkaya'nın kiralık gönderilmesi

Muhammed Gümüşkaya'nın Giresunspor'a kiralanmasıyla ilgili soruya da yanıt veren Kartal; "Muhammed de bizim evladımız, yetenekli bir oyuncu. Orta sahada bir yoğunluğumuz vardı. Ozan'ın da gelmesiyle birlikte onun bu seviyede gidip futbol oynaması gerekiyordu. İnşallah orda da başarılı olur kendisini geliştirir ve daha iyi oynayabilecek oyuncu olarak geri gelir." dedi.

Savunmada 3'lü formasyonla oynayacak mı? 

'Yarın ki maçta savunmada 3 formasyonla oynamayı düşünüyor musunuz?' sorusuna verdiği cevapta İsmail Kartal, "Çok düşündük bunu. Ama yarınki maçta oyunun gidişatına göre taktik anlamda değişiklikler olabilir. Bu kadar söyleyebilirim." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler