Spor yazarlarından Samsunspor - Fenerbahçe maçı değerlendirmesi

21.10.2024 - 08:57 | Son Güncellenme: 21.10.2024 - 09:11

Süper Lig'in 9. hafta mücadelesinde Samsunspor ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı. Spor yazarları Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında iki puan kaybettiği mücadeleyi değerlendirdi. İşte detaylar...

Spor yazarlarından Samsunspor - Fenerbahçe maçı değerlendirmesi

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe', Süper Lig'in 9. haftasında Tadic ve Sain-Maximin'in golleriyle iki kez öne geçtiği maçta Samsunspor ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı.

Spor yazarları, Samsunspor-Fenerbahçe maçını şöyle değerlendirdi:

Serkan Akcan: "Güvensizlik"

Fenerbahçe, Mourinho döneminde sete yerleşip rakip yarı sahada yoğunluk oluşturan bir takım olmayacak. Samsunspor da bunu iyi çalışmış ve iki kez geri düşmesine rağmen tabelayı dengede tutmayı başarabildi. Fenerbahçe’de Mert Müldür, Avrupa Şampiyonası’ndan bu yana sürekli oynuyor ama performansı her geçen gün geri gidiyor. Kostiç, sol kenarda iyi iş çıkardı, Maximin hamle oyuncusu olmaya iknaysa Fenerbahçe için daha faydalı olur, En Nesyri ligin 10. haftası gelmişken bile hala formayı talep edecek durumda değilse şapkasını önüne alıp bir iç değerlendirme yapmalı. (Fanatik)

Faik Çetiner: "Mourinho’nun papatya falı"

Oyunu dikine oynayan, adam eksilten İrfan Can ve Maximin ortaklığı sonucu Fenerbahçe golü de çabuk buldu. Golü bulan Fenerbahçe anlamsız şekilde geriye yaslandı ve rakip ataklara davetiye çıkardı. Israrla 3’ncü golü kovalamadı. Sahada yürüyen Dzeko’yu dışarı almak için Mourinho 80 dakika bekledi. Müthiş hoca kenardan oyuna hiç müdahale edemediği gibi aylar sonra defansa Samet Akaydın’ı aldı. Sonunda da Soner Aydoğdu’nun köşeye giden topunu Livakoviç seyredince, hayati 2 puan uçtu gitti. Mourinho’nun artık mazeret üretmeye hakkı yok. Şimdi söz yönetimde ve Mourinho hayranlarında. Papatya falı açarak Fenerbahçe 11’i yapılmaz! (Fanatik)

Uğur Meleke: "Futbol rakiple oynanan bir oyun"

Fenerbahçe için günün özeti bence maç önü röportajında gizliydi: Bein muhabiri, Mourinho’ya “Samsun’un kanat akınlarında yerden ortalarına karşı bir önlem alıp almadığını” sordu. Mourinho önce soruyu anlamadı, sonra da “Ortaları önlemek” dedi kısaca. Önleyemediler. Samsun’un ilk golü böyle geldi, ikincisinde de kafayla bir pastı yine Soner’e atılan. Mourinho’nun rakip analizi konusunda eksik kaldığının kanıtı gibi oldu goller. Oysa futbol, rakiple oynanan bir oyun. (Hürriyet)

Gürcan Bilgiç: "Başıbozukluk"

Takım çaresizlik yaşadığında el koyması gerekenler tecrübeli oyunculardır. Dzeko, arkadaşlarını ileri çıkmak için zorladı durdu. Kimse o baskıya katılmadı. Öne geçmesine rağmen F.Bahçe hücum aksiyonlarında 3 pası bir araya getiremedi. Beraberlikten de kötüsü bu başıbozukluk ve her oyuncunun kendi sistemini yönetmeye çalışması… Bunları çözmesi gereken ve bu ligin büyük takımlar için ruhunu anlamasını beklediğimiz kişi Mourinho. Premier Lig'de zor deplasmanda beraberlik kötü sonuç değil. Ama elindeki kadro da oradaki rakiplerle denk değil. Belki de İtalyan yardımcılarının Serie A'dan gelen "Tedbir dozu yüksek'' bakış açıları böylesine düşük tempoyu ve kısıtlı coşkuyu getiriyor. Sonuçta her maçı ayrı bir final olarak takımın önüne getirecek, baskıyı artıracak ve sürekli bir öz güven testine girmek zorunda kalacaklar. (Sabah)

Tayfun Bayındır: "Tank gibi ağır"

Daha köprünün altından akacak su var. Çözüm üretebilme kadrosu da Mourinho’nun elinde. Ama Mourinho eski Mourinho değil. Birileri hiç vakit kaybetmeden bir zamanlar iyi bir teknik direktör olduğunu ona hatırlatmalı. Görünen o ki birkaç hafta sonra ben de dahil birçok yorumcu İsmail Kartal’dan özür dilemek için kuyruğa gireceğiz. Şu dünkü ruhsuz futbolu İsmail hoca oynatmış olsa inanın duvardan duvara vurmuş, ağır biçimde eleştirmiştik.Gerçekçi konuşalım ve elbette hakkını teslim edelim İsmail Kartal olsa bu takım en azından bir tık hatta iki tık yüksek tempoda oynardı.

Fenerbahçe’nin oynadığı bu ağır futbol net olarak Almanların ünlü Leopard tankı ile örtüşüyor. Olağanüstü bir tanktır, müthiş becerileri vardır ama çok ağırdır. Sağdan sola dönene kadar piyadeler bile gelir o tankı geçer. Fakat kağıt üzerinde dünyanın en iyisidir. Kağıt üzerinde Türkiye’nin en iyisi de Fenerbahçe. Hocasından sahadaki oyuncularına kadar. Tek tek hepsi yıldız. Ama bir araya gelince üretmekten, sonuç almaktan acizler. (Milliyet)

Ömer Üründül: "Adam eksiltemeyen kanatlarla olmaz"

Genel olarak baktığımızda yazının başlığında da söylediğim gibi forvet hattındaki bu kadro yapısı etkili ofansif futbola imkân vermez. Günümüz futbolunda adam eksiltme özellikleri olmayan, kanat forvetleri ile oynayan bir takım yok. Amrabat uzun arada fizik açıdan gerilemiş, Fred ise gün geçtikçe fiziksel olarak geri gidiyor. Önemli santrfor En- Nesyri son 10 dakikada beşinci değişiklik olarak oyuna giriyorsa bunun bir nedeni olmalı. (Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler