Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Shakhtar Donetsk maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
19.04.2022 - 19:14 | Son Güncellenme: 19.04.2022 - 19:40

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk hazırlık maçında karşı karşıya gelen Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, maç sonu değerlendirmelerde bulundu. İşte detaylar

Fenerbahçe'de İsmail Kartal, Shakhtar Donetsk maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Futbolun evrensel gücüyle barış için farkındalık yaratılması adına 'Barış İçin Futbol' temasıyla Fenerbahçe ile Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Gelirleri savaş mağduru masum insanlar ve çocuklar için kullanılacak olan ve Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleden Fenerbahçe 1-0'lık skorla galip ayrıldı. Sarı-Lacivertlilerin golünü 26. dakikada Enner Valencia kaydetti.

 

Karşılaşma sonrası Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, açıklamalarda bulundu.

"Bu savaş bir an önce durur inşallah"

İlk olarak savaşın sona ermesi dileğinde bulunan İsmail Kartal "Fenerbahçe olarak böyle bir yardım maçında üzerimize düşeni yapmamız gerekeni söyledi Başkanımız. Dostça, centilmence bir maç oldu. Az süre bulan ve genç oyuncularımıza şans verdik. Kalan maçlarla ilgili onların pozisyonlarını görerek değerlendirmek güzel oldu. 1-0 kazandık. Shakhtar takımına da futbol hayatlarında her şey onların gönlüne göre olur. Bir an önce barış sağlansın. Dünya barış içinde olsun. Bu savaş bir an önce durur inşallah. En kısa zamanda herkes ailesi ve dostları ile bir arada olur. Bir teknik direktör olarak barışın yanındayım." ifadelerini kullandı.

Genç oyuncu Burak Kapacak'a ayrı bir parantez açan Kartal şöyle konuştu:

 

"Burak Kapacak, fena oynamadı"

 

"Burak Kapacak antrenmanlarda son dönemde çıkışa başladı. Bugünkü maçta ilk 11 oynattık. Fena da oynamadı ama bu maç bir ölçü değil. Rakip takımın fiziksel ve mental olarak durumunu anlatmaya gerek yok. Savaş bittikten sonra normale dönebilmek için hazırlık maçları ile ayakta kalmaya çalışıyorlar. Hazırlık maçı da olsa diğer oyuncularımın da performansı iyiydi. Maçın ciddiyetinin farkındaydılar."

"Hangi oyuncunun nasıl potansiyeli var bunları görüyoruz"

Ligde yeteri kadar şans bulamayan genç futbolcuları oynattığını ifade eden Kartal "Son dönemde gerçekten altyapıya önem veriyor. Son olarak Arda çıktı. Bugün Çağtay oynadı. İsak da geldi. 15 yaşında. Önlerinde zaman var. Yavaş yavaş, öğrenecekleri çok şey var. A takımda antrenman yapıyorlar. Biz 25 tane futbolcuyu A takım antrenmanlarına aldık. Hangi oyuncunun nasıl potansiyeli var bunları görüyoruz. İsak, Yusuf, Arda, altyapıda birçok oyuncumuz var. Efe, Ali Arda var... Bunlar sürekli A takıma gelen oyuncularımız. 5-6 aylık zaman içerisinde gelişimlerine bakacağız." dedi.

"Gözlerinde acı çektiklerini gördüm"

Shakhtar Donetsk karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Nazım Sangare, ''Tabii ki çok güzel bir organizasyon oldu. Bizim için oynamak önemli bir şey ama daha önemlisi rakip takım için barış maçı oldu. Bazı rakip oyuncuların gözlerinde acı çektiklerini gördüm. Buraya gelip, futbol oynamak çok zor bir şey onlar için. Allah yardımcıları olsun. Bütün dünyada savaş bitecek inşallah.''

"Taraftarımızın stada gelmesi anlamlıydı"

Karşılaşmanın ardından açıklama yapan Filip Novak ise şunları söyledi: "Sahaya çıkıp, onları desteklediğimizi gösterdik. Kazandığımız için de mutluyuz. Serimizi devam ettirdik. Gerçekten çok güzel görüntülerdi. Taraftarımızın da stada gelmesi çok anlamlıydı. Çünkü buradan toplanacak para da Ukrayna'daki savaş mağdurlarına gönderilecek. Umarım savaş bir an önce biter ve onlar da normale döner."

Senin için hazırladığımız haberler