İsmail Köybaşı, Trabzonspor'da kalacak mı? Açıkladı...

26.05.2022 - 16:35 | Son Güncellenme: 26.05.2022 - 18:37

Süper Lig'de sezonu zirvede tamamlayan Trabzonspor'da tecrübeli sol bek İsmail Köybaşı şampiyonluk ve takımdaki geleceğine dair önemli açıklamalar yaptı.

İsmail Köybaşı, Trabzonspor'da kalacak mı? Açıkladı...

Kariyerindeki ikinci şampiyonluğu Trabzonspor formasıyla yaşayan 32 yaşındaki İsmail Köybaşı, Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu oldu.

"İlk maçta şampiyon olacağımızı hissettim"

Bordo mavili takımın şampiyonluk hikayesinden bahseden İsmail Köybaşı, Ligde, 5 golle kazandığımız ilk maç, Malatyaspor maçında şampiyon olacağımızı hissettim. Nasıl başlarsanız öyle gider. Biz çok iyi başlamıştık. İlk hafta maçından sonra şampiyonluğu kimseye bırakmayacağımıza inandım'' dedi. 

"Real Madrid şampiyonluğu bizim gibi kutlayamaz"

Trabzonspor'un tüm dünyada gündem olan ve büyük beğeni toplayan şampiyonluk kutlamalarına da değinen tecrübeli futbolcu, ''Şampiyonluk kutlamalarında Real Madrid dahil bizi kimse geçemez. Benim ikinci şampiyonluğum oldu. Beşiktaş'ta şampiyon olmuştum. İkisi de tarihe geçecek şampiyonluklar. Real Madrid şampiyonluğu bizim gibi kutlayamaz. Onlar da deniz yok (Gülerek) Bizim kadar yaşayamazlar. Bizim kutlamamız dünyaya örnek oldu. Bizimkinin çoşkusu farklıydı. Hissiyat başka... Takım arkadaşlarıma şampiyonluk maçından sonra 'sahada kalın, taraftarla sarılıp, doyasıya bu çoşkuyu yaşayın' dedim. Hiç unutulmaz bir hatıra...'' şeklinde konuştu. 

"Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacağız"

Şampiyonlar Ligi'ne play-off turundan katılacak olan takımının gruplara kalma şansını değerlendiren İsmail Köybaşı, "'Abdullah Avcı her zorluk için bir plana sahiptir. O nedenle Şampiyonlar Ligi için play-off'u nasıl geçeceğimize dair bir planı vardır. Sezon boyunca uyguladığı başarılı planlarla bizi başarıya ulaştırdı. Hazırlık çok önemli... Trabzonspor Şampiyonlar Ligi gruplarına kalmak için gerekeni yapacak'' ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor, Djaniny ile ilgili kararını verdi! Sözleşmesi...
Habere Git

Trabzonspor'da devam edecek mi?

32 yaşındaki futbolcu takımdaki geleceği ilgili soruya ise ''Trabzonspor'da çok mutluyum. Çok mutlu ve huzurluyum. Trabzonspor benim için bir aile; ben de bu ailenin bir parçasıyım. 2023 yılına kadar sözleşmem var. Artı bir yıl da opsiyon var.'' dedi.

"Oynamadığımda bile takımın parçası olduğumu hissettim"

Sezon boyunca oynamadığında bile takıma nasıl katkı verebileceğini düşündüğünü ifade eden Köybaşı, "Oynayanları motive etmeye çalıştım. Oynayacağım ilk ana kadar kendimi çok iyi motive ettim. Erce, Serkan Asan ve diğer arkadaşlarım da aynısı yaptı. Bu gerçekten çok önemli. Ben oynamadığım zamanlarda da bu takımın bir parçası olduğumu hissettim. Ona göre davrandım." diye konuştu.  

"Uğurcan'ı Premier Lig'in en iyi takımlarında görüyorum"

Trabzonspor'un şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan kaptan Uğurcan Çakır'ın Avrupa takımlarınının gündeminde olmasını da değerlendiren İsmail Köybaşı "Uğurcan Çakır'ı gelecekte Premier Lig'in en iyi takımlarında görüyorum. Uğrucan Çakır, Abdülkadir Ömür, Dorukhan müthiş bir aidiyet duygusu taşıdılar. Marek Hamsik, Nwakaeme, Baksetas da aynısını yaptı. Mükemmel bir sinerji yakaladık'' şeklinde konuştu.  

"Grana'daki takım arkadaşlarım şampiyonluk için kutladı"

Formasını giydiği İspanyol ekibi Granada'daki takım arkadaşlarının kendisini şampiyonluk için arayıp tebrik ettiğini belirten tecrübeli sol bek, "'Biz şampiyon olduktan sonra Granada'nın kaptanı Victor Diaz aradı ve tebrik etti. Onlar da küme düştü. İçim çok buruk. Ben orada oynarken, Granada tarihinin en başarılı dönemini geçirdim. Teknik direktör Diego Martinez de aradı ve tebrik etti'.' dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler