"İsmail Köybaşı'nın 11'de yeri garanti değil"

07.10.2020 - 16:25 | Son Güncellenme: 07.10.2020 - 16:30

Rizespor bu sezon hangi hedefle yola çıktı? İsmail Köybaşı ve Murat Sağlam transferi nasıl gerçekleşti? Tomas ile neden kazanamıyorlar? Rizespor'un sportif direktörü Yılmaz Bal anlattı.

"İsmail Köybaşı'nın 11'de yeri garanti değil"

Çaykur Rizespor'un sportif direktörü Yılmaz Bal, bu sezon ligde başarılı olacaklarına inanıyor. İyi bir kadro kurduklarına inanan Bal, İsmail Köybaşı ve Murat Sağlam transferlerine de değindi. Yılmaz Bal, "Ben bu kadroya kefilim. Talihsizlik yaşamazsak ligi yukarılarda bitiririz" diyor.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Yılmaz Bal'ın açıklamaları şu şekilde:

Yılmaz Bal: "Transfer yaparken çok zorlandık"

-Transfer dönemi Rizespor için nasıl geçti? Sizin için verimli bir dönem olacak mı?

Transfer dönemi çok kısaydı. Çok zorlandık. Bütün kulüpler zorlandı. Birçok ayrılan futbolcu oldu. Bayağı bir transfer yaptık. Yoğun geçen bir transfer oldu. Geçen yıldan oyunculara hiçbir borcu yok kulübün. Oyuncular tabii ki transfer yaparken mali şartları, ödeme durumlarını, her şeyi soruyor, araştırıyor. Verimli bir dönem olacağına inanıyoruz.

"İsmail Köybaşı'nı hocamızın bilgisi dahilinde gerçekleştirdik"

-İsmail Köybaşı transferi nasıl gerçekleşti? 11'de düzenli oynayacak mı?

İsmail Köybaşı herkesin bildiği, değerli bir oyuncu. İspanya'da kariyerine devam etti. İspanya'da kalmak istiyordu. Süreç istediği gibi gitmedi. Biz de kendisiyle görüşüyorduk. Hocamızın da isteği doğrultusunda bu transferi gerçekleştirdik. İsmail'in tabii 11'e girmesi için rakipleri var. Rekabet iyidir, başarı getirir. Kime forma vereceğine de hocamız karar verir.

"Kazanamama şanssızlığımızı kıracağız"

-Yeni teknik direktörünüz Tomas ile galip gelemediniz. Ayrıca eleştiriler de var...

Stjepan Tomas ile galip gelemedik. Ama ligin daha başı. Galip gelebileceğimiz maçları kazanamadık. Takım galip gelse daha farklı olacak. Türkiye'de eleştiriler yapılması ise bence normal. Kazanınca, işin rengi değişecektir diye düşünüyorum. Bu şanssızlığı kıracağız.

"Murat Sağlam, mücadele için hazır"

-Murat Sağlam transferi için neler söylersiniz? Fenerbahçe'den kiralanan bir oyuncu ama neler konuştunuz kendisiyle?

Murat Sağlam takip ettiğimiz bir oyuncuydu. Yurt dışından da biliyorduk. Detayları iyi araştırdık. Kendisine de rakiplerinin ne kadar güçlü olduğunu söyledik. Onur Bulut da aramıza katıldı. Onur birçok bölgede oynayabiliyor. Murat Sağlam, 'Bu mücadelenin içinde olmalıyım' dedi. Forma savaşında yer bulabilir. Tabii ki her şey kendi ellerinde. Beşiktaş'ın Murat Sağlam ilgilendiğine dair bir bilgim ise yok.

"Ben bu kadroya kefilim"

-Rizespor ligi nerede bitirecek? Takıma olan inancınız nedir?

Biz yukarıyı hedefliyoruz. Güçlü bir kadro kurduk. Sorumluluk aldık. Ben bu kadroya kefilim. Futbol talihsizliği yaşamazsak ligi yukarılarda bitiririz diye düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler