İsmail Saymaz, Polisin Öldüğü Lunapark Hakan Karaahmet'in

İsa Kethüda
16.08.2022 - 15:35 | Son Güncellenme: 16.08.2022 - 20:16

İsmail Saymaz, bir polisin hayatını kaybettiği Girepark'ın Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet'e ait olduğunu yazdı. Saymaz Karaahmet ve eşini sorumluluktan kaçmakla itham etti.

İsmail Saymaz, Polisin Öldüğü Lunapark Hakan Karaahmet'in

AJANSSPOR-HABER

Giresun Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi’nden Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen Dilekçe, 6 gün önce Girepark'ta bindiği Nessi isimli oyuncak trende yaşanan kaza sonucunda hayatını yitirdi. Söz konusu lunaparkın Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet'e ait olduğu ortaya çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz, Halktv.com.tr'deki köşesinde bugün yazdığı yazıda olayın detaylarını ortaya döktü. Sinem Gülşen Dilekçe'nin Özel Harekat Şubesi'nde görevli olan eşi Samet Dilekçe ile iki arkadaşının da yaralandığı lunaparkın kime ait olduğu netleşti.

Karaahmet, lunaparkı eşine devretti

Saymaz, 28 yaşında hayata veda eden polis memurunun Girepark'ta ölümüne neden olan eğlence treni kazasının bir dizi ihmaller sonucu meydana geldiğin yazdı. Saymaz, "Girepark’ın gerçek sahibi, aynı zamanda Giresunspor Başkanı olan Hakan Karaahmet. Şehirde ‘Giresun Öncü’ ve ‘Giresun Ekspres’ adlı iki günlük gazetesi ve bir radyosu bulunan Karaahmet, lunaparkı da içine alan Öncü Grup’un koordinatörü olarak biliniyor. Karaahmet, Girepark’ı Giresun Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda akademisyen olan eşi Aysun Karaahmet’e devretti. Lunaparkın müdürü ise bu işletmede yüzde beş hissesi bulunan Selim Kımıl" dedi.

"Sorumluluğu Selim Kımıl'a yükleyip..."

Saymaz, Aysun Karaahmet'in şirketin faaliyet alanlarını bilmediğini söylediğini ama bunun doğru olmadığını kaydetti: "Öncü Grup Yönetim Kurulu üyesi olan Karaahmet, gruplarına ait Giresun Ekspres Gazetesi’nde 29 Nisan 2019’da çıkan haberde, 'Grubumuz bünyesindeki Girepark…' diyor. Kaldı ki ifadesinde, lunaparkın işleyişine ilişkin whatsapp grubu yoluyla bilgi aldığını kabul ediyor.


Şirkete ait olduğunu bilmiyorsa neden lunapark hakkında bilgi alıyor? İnsan 'Niye ben bu whatsapp grubundayım' diye sormaz mı? Sorumluluğu Kımıl’a yükleyip cezadan kurtulmaya çabalıyor. Başta, lunaparkın varlığından haberdar olmadığını iddia ederken, sonradan makinelerin düzenli aralıklarla bakımlarının yapıldığını ileri sürüyor.

Mühendis ve teknisyen yok

Saymaz, lunaparkta mühendis olması gerektiği halde bu kurala da uyulmadığını yazısında vurguladı: "İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin yönetmeliğe göre lunaparkta makinaların kontrol ve bakımı için en az bir mühendis ve teknisyenin bulundurulması gerekiyor. 

Girepark’ta ikisi de yok. Makinaların ayda en az iki kez mühendis ve teknisyenler eliyle kontrol edilmesi lazım. Fakat Girepark’ta kaynakçılar getiriliyor. İş güvenlik uzmanı da… İş yerimi hekimi de bulunmuyor. Oyuncaklar yarı zamanlı çalışan üniversite öğrencilerine teslim ediliyor. Belediye kazadan önce Girepark’ı denetlemedi. Baskın yapıp ceza kesmedi."

İlgini Çekebilir
Fırtına'nın genç yıldızı Hollanda devine imza atıyor!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler