İsmail Yüksek uçuyor! 65 bin Euro ve 2 kamp masrafı...

Cüneyt Muharremoğlu
24.09.2022 - 11:09 | Son Güncellenme: 24.09.2022 - 11:14

Fenerbahçe'de sezon başında kimsenin kadroda düşünmediği İsmail Yüksek, Jorge Jesus'un verdiği şansı iyi kullandı ve değerini katladı. Yüksek'in transferinde Emre Belözoğlu'nun büyük katkısı var.

İsmail Yüksek uçuyor! 65 bin Euro ve 2 kamp masrafı...

AJANSSPOR HABER

Sezon başında Fenerbahçe kadrosuna bakıldığında kimse 2021-22'yi Bursaspor'da kiralık olarak geçiren İsmail Yüksek'in şans bulacağını düşünmüyordu. Ancak Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, kampta gördüğü futbolcuya şans verdi.Bu şansı iyi kullanan İsmail Yüksek önce sarı lacivertlilerde forma bulmaya başladı ve Lüksemburg maçında A Milli Takım'a davet edildi. 

İsmail Yüksek değerini katladı

İlk milli maçında Lüksemburg karşılaşmasında 86. dakikada attığı golle Türkiye'yi yenilgiden kurtaran isim olan İsmail Yüksek, sezon başı 350 bin Euro olan piyasa değerini 4 ay gibi kısa bir sürede yaklaşık 10 katına çıkarmayı başardı. 23 yaşındaki futbolcunun bonservis değerinin 3 milyon Euro'nun üstüne çıktığı belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
İsmail kuzeninin düğününe gitmedi, Milli Takımı kurtardı!
Habere Git

65 bin Euro ve iki kamp masrafıyla transfer

İsmail Yüksek'in Trabzonspor isterken Gölcükspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olmasında eski sportif direktör Emre Belözoğlu'nun büyük payı bulunuyor. Saah gazetesinin haberine göre  Belözoğlu, 65 bin Euro bonservis bedelinin yanı sıra Topuk Yaylası'nda iki dönem ücretsiz kamp karşılığında İsmail Yüksek'i Kadıköy'e getirdi.

Jesus ile İsmail Yüksek uçuşa geçti!

Geldiği yıl istediği şansu bamayan İsmail Yüksek, sırasıyla Balıkesirspor, Adana Demirspor, Bursaspor formalarını giydi. Futbolcunun kaderini ise Portekizli teknik direktör Jorge Jesus değiştirdi. İsmail Yüksek'i defansif orta saha olarak görevlendiren Jesus ile oyuncu adeta uçuşa geçti. Şampiyonlar Ligi elemesinde Dinamo Kiev karşısında gördüğü kırmızı kart eleştirilse de futbolcu sarı lacivertlilerde forma şansı bulmaya devam etti.

Fenerbahçe'de ilk golü Avrupa'da

Fenerbahçe ile bu sezon tüm kulvarlarda 8 karşılaşmaya çıkan İsmail Yüksek, toplam 565 dakika oynadı. Avrupa Ligi elemesinde 4-1 kazanılan Austuria Wien karşılaşmasında uzaktan attığı şutla Fenerbahçe formasıyla ilk golünü atmayı başardı.

İlgini Çekebilir
İsmail Yüksek Fenerbahçe kariyerinin ilk golünü Avrupa'da attı
Habere Git

Milli takımı kurtaran isim oldu

Salih Özcan'ın sakatlığı sonrası Türkiye A Milli Takımı'ndan davet alan İsmail Yüksek, Lüksembur karşısında takımı kurtaran isim oldu. Oyuna son 10 dakikada giren futbolcu, 86. dakikada ceza alanı dışından attığı şutla 3-3'lük beraberliği getirdi. Bu sonuçla Türkiye Avrupa B Ligi'ne çıkmayı başardı.

Samandıra'da çalışmanın ürünü

Hürriyet'in haberine göre İsmail Yüksek'un bu çıkışının ardında Samandıra'da yaptığı çalışmalar var. Özel antrenör eşliğinde fitness çalışmaları yapan İsmail Yüksek, tercüman Sinan Levi aracılığıyla Portekizli teknik direktör Jesus'a devamlı danışıyor ve kendini geliştirmeye çalışıyor.  Kendisi gibi Bursalı olan Mert Hakan Yandaş, Serdar Aziz ve Altay Bayındır’la çok iyi anlaşan İsmail Yüksek’in takım içindeki en iyi arkadaşının ise kadroya yeni katılan Kuzey Makedonyalı futbolcu Alioski olduğu öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler