İsmet Badem:'' Erman Kunter' ucuz kurtuldu!''

29.10.2017 - 21:41 | Son Güncellenme: 29.10.2017 - 21:41

Ajansspor'un konuk yazarı İsmet Badem'in yazısı:

“Misket maçı olsa ve taraflar Fenerbahçe – Galatasaray’sa tribünler dolar taşar!”; Hangi branş olursa olsun eğer üç büyükler rekabeti işin içine girerse “her türlü ilginin odağı olur.”

21.05.2017 A SPOR TELEVİZYONUNDA TAKIM OYUNU  Programına katıldım. İlk kez futbol programında basketbol konuşuldu. Çünkü aynı dakikalarda Fenerbahçe Euroleague’de Şampiyonluğa imza atıyordu. Eh, ilk kez gelecek Avrupa Şampiyonluğu kutlamasında beni davet etmeleri çok hoştu. (Merak eden dostlar aynı tarihli youtube den görebilirler.)

Yılların futbol duayenleri arasında basketbolu konuşurken “Fenerbahçe Basketbol Takımının geçmişi, bu günü ve yarınlarını Başkan Aziz Yıldırım’ın gösterdiği özel çabayı anlattım!’ Salon, seyirci profili, sponsor ve Obrodovic gibi Dünya yıldızı bir Coach’un organizasyonu ile Avrupa’nın en iyi basketbol takımının Fenerbahçe olduğunu anlattım. Evet Aziz Yıldırım’ı sevmeye bilirsiniz! Ancak yapılan güzel şeyleri pas geçemeyiz. Ben A Spor canlı yayında, dedim ki: “ Eğer Galatasaray, Beşiktaş, Anadolu Efes ve diğer takımlar sponsor bulmaz ve yatırım yapmazlar ise Fenerbahçe hepsini ezer geçer dedim! (Daha program bitmeden, Fenerbahçe harici dostlardan eleştiri aldım! Aldım da onlara biraz bekleyin dediklerimin gerçekleştiğini göreceksiniz!) diye sonlandırdım.

Alın şimdi size ilk ve önemli belgeyi sunuyorum: “Bir ömürdür bu sahalardayım! Bu kadar kötü ve tek taraflı bir derbi maçı izlemedim! Galatasaray’ın bu kadar mahkum oynadığı ve ezildiği Fenerbahçe maçı görmedim! Obrodovic yedeklerin yedekleri ile oynadı, Fenerbahçeli oyuncular terlemeden koşturdular! Maç bittiğinde Sarı-Kırmızılılar çok komik sayı atabilmişler di! (62). Fenerbahçe rakip sahaya giderken, adeta sınırlı sayıda atmayı sürdürdü! Terlemeden:  83 sayı. (62-83) yıllırdır deplasmanda yenemeyen Fenerbahçe bu kez ezip geçti. Obrodovic kariyerinde en kolay maçı yönetti.

Eğer Obrodovic isteseydi Fenerbahçe 40 sayı fark bile atabilirdi! Ve bu tarihi skor, yıllardır dillerde pelesenk olan 6-0 lık futbol maçı skoru ile kolkola tarihin yapraklarında yerini alırdı!” Galatasaray bir çok yabancıya para verirken karşılığını alamayacağını acaba biliyor muydu? Oyuncuların kalitesinden çok, oyunun bilinmez ve anlaşılmaz olması, sahaya yansıttıkları basketbol hiç memnun etmedi! Böyle giderse Galatasaray sezonun sonunu zor getirir! Bunları bilen ve bilerek gelen kardeşim gibi sevdiğim Erman Kunter’e sesleniyorum: “Ne gerek vardı, dönmeye ne güzel mis gibi Fransa’da huzur içinde yaşayıp gidiyordun, rahat mı battı sana! Bu kadronun Türkiye’ye yetersiz olduğunu Avrupa Kupalarında başarılı olmak ona keza! Daha maç bitmeden bir çok Galatasaraylı dostum “Erman Kunter ve tüm basketbol şubesi gitsin! Ya da şube kapatılsın bu rezalete dayanamayız!” dediler.

Evet, kim istifa eder, kimi gönderilir, kimden vazgeçilir, bilemem! Ancak bu seyirci baskısı bir çok olaya gebe! Gecenin en olumlu yanı “MAÇIN SEYİRCİSİZ OYNANMASI! HEM ERMAN KUNTER HEM OYUNCULAR HEM DE İDARECİLER TEPKİLERDEN KURTULDU!” Acaba bu maçtan sonra Galatasaray Federasyona seyircisiz oynamayı teklif eder mi? Sahi unutuyordum! En önemli olayı. Galatasaray seyircisinin tepkisinden Sinan Güler de kurtulmuş oldu!”

Her sezon methiyeler düzdüğümüz Türkiye Basketbol Ligine sponsor olan “Tahincioğlu” inşallah sponsor olduğuna pişman olmaz! Seyircisiz, ilgisiz, reytingsiz derbiler Tahincioğluna ne katacak ki? Obrodovic bu maçtaki, davranışları ile yine gönül kazandı. Maç sonu yorumunda bir damla tebessüm bile etmedi! Çünkü Galatasaray’ı böyle köşeye sıkıştıran başka bir coach kimbilir neler söylerdi?

Vedalar bazen ummadığınız kadar çabuk olur.

Yazılarımı ajansspor.com adresinden takip edebilirsiniz.       

İSMET BADEM / AJANSSPOR ÖZEL YORUM

Senin için hazırladığımız haberler