İsmet Badem yazdı; Beşiktaş Efes'e nefes aldırmadı!

30.05.2017 - 22:52 | Son Güncellenme: 30.05.2017 - 22:52

Ajansspor'un konuk yazarı İsmet Badem'in yazısı:

BEŞİKTAŞ HASRET KALDIĞI YARI FİNALİ İSTİYOR

Fanatizim öyle boyutlara ulaştı ki! Kimse kendi düşündüğü ve doğru bildiği konuların üstüne fikir kabul etmiyor! Kendi inandığı dışında hiç bir başka alternatife açık değil! Bu iddiam sadece benim, senin, onun için değil! Tüm spora gönül verdiğini sananların tavrı bu! Bunun içine kulüp başkanlarından, idarecilerden, tüm stadları, salonları dolduranlar için söylüyorum. Öyle boyutlara ulaştı ki, hele sanal alem iletişimi geliştiğinden itibaren herkes bir yerlere sallayıp duruyor! Oysa herkes ortada yaşananın sadece bir spor olayı olduğunu bir unutmasa çok daha iyi olacak.

Şimdi bu satırları yazarken, sahada Beşiktaş mücadele ediyor! Bir kaç senedir ortalıkta gözükmeyen, hatta Play-Off hasreti ile yanan Beşiktaş Efes ile yarı final serisine çıktı! Beşiktaş’ın başında Ufuk Sarıca var. Çok pahalı olmayan, mütevazi bütçe ile kurulan Beşiktaş’a öyle yerlere taşıdı ki, Ligi Fenerbahçe’nin ardından ikinci tamamlayarak, İlk etapta Gaziantep serisini el çabukluğu ile bitirip, eski basketbola başladığı, yetiştiği yıldız olduğu ve sonunda Coachluk yaptığı Efes’e karşı dikildi. Tüm isteği bu güne kadar birbiri ile hiç oynamamış, birbirini tanımayan oyunculardan kurduğu basketbol takımı ile final oynamak, gücü yeterse şampiyon olmak. Bu övgünün tamamı hatta daha fazlası; hak eden aynı zamanda Milli Takımımızın Coachu UFUK SARICA’NIN.

Ufuk Sarıcı her geçen gün kendini geliştiriyor. Pınar Karşıyaka onun için inanılmaz fırsattı. Hem kupalar, şampiyonluklar kazandı hemde bu başarıları küçük paralarla başardı. Sonunda gönül bağı olan Kartal’da bunu başarmaya geldi. Futbol Şampiyonluğunun büyük katkısı var. Tribünler tulum çekiyor. İlk maçı evinde kazanmak isteyen Ufuk sarıca maçı tam bir santranç ustası gibi yönetiyor.

Anadolu Efes seneye bütçeyi kısacak! Yakında bira üretimini (En azından Türkiye’de düşünen Tuncay Özilhan) kapatmayı gerçekleştirebilir. Eskiden, Türkiye’de bira satışından % 90 pay alan Efes bu günlerde 5 60 lar civarında! Bu nedenle, Anadolu Holding, ya basketbolu lav edecek, ya da bütçeyi küçültecek! Bu şartların altından ancak Engin Özerhun gibi deneyimli idareci çıkar. Ama Tuncay bey yaşamımda gördüğüm en “dediğim dedik” patronlardan! Efes aslında bu sene müthiş bir kadrosu var. Her pozisyonda en az iki yıldızı var. Ancak Perasovuc’in bu takımı yöneteceğine pek inanmadım, inanmıyorum. Zaten Final-Four’u gitmemesi büyük yanlış! Ayağına gelen kısmeti nasıl tepti! Sadece kenarda yönetici dostlarımın verdiği emeğe yazık oluyor. Engin Özerhun gelse belki, saha dışı ve içi takım olmayı başarırlar.

Beşiktaş Ufuk Sarıca’nın elinde öyle bir takım olmuş ki, kim nereye hangi adımını atıyor ise top ona ulaşıyor. Kısa uzun fark etmeden her oyuncu yılların sözü: “Tek topa” oynuyorlar. Savunma maksimum noktada, İlk yarı 22/25 Efes’in lehine biterken, Beşiktaş’lı oyuncular “hayır daha yeni başlıyoruz” dediler! Aslında Anadolu Efes’li oyuncuların hepsi çok kaliteli ancak ürküyor, hatta korkuyorlar neden? Dersiniz? Rakip sahalarda başarıları minumum. Olympiakos karşısında da Atina-Pire’deydim. Seyirci baskısından çekiniyorlar. Elleri ayakları tutmuyor. Gereken çalıştıkları en basit hareketleri yapamıyorlar. Clark son saniyelerde attığı sayı ile devre 48/33 bitti.

Üçüncü çeyrekte Anadolu Efes inanılmaz kötü oynamaya devam etti. Hani kısa süreçlere kocaman skorlar yaratıp rakiplerini yenen Efes gitmiş teslimiyetçi bir takım gelmiş! 63/51 üçüncü çeyrek biterken, Efes’e hiç yakışmayan bir skor vardı. Ancak Ufuk Sarıca takımını öyle hazırlamış ki. Oyuncuları savunmada ve hücumda nasıl duracaklarını neler yapacaklarını biliyorlar. Sertaç Şanlı sahanın en iyilerinden Stimac’ı hiç aratmadı. Sertaç kariyerinin en iyi maçını oynadı. Ufuk Abisi ile yeniden doğdu. Sertaç bu oyunla Milli Takıma çağrılırsa şaşırmam! Clark sahanın en iyilerinden, Strawberry sahanın en hırçın ve sayıya yakın oyuncusuydu. Roll ve Waams kritik anlarda sayıları ile katkı yaptılar. Kenan Ufuk Sarıca’nın elinde iyi bir oyun kurucu olacak gibi. Efes’te Doğuş kaptan iyi mücadele ederken, Brown ve Granger ancak takımlarının direnen oyuncularıydı. Maçı anlatan spiker Osman öyle güzel bir şey söyledi ki; “ Bu maç Beşiktaş için çok özel ve özenle hazırlanmış bir gece.” Maçın sonunda Beşiktaş Ufuk Sarıca ile bir başka gözüktü basketbol dünyasına. İkinci maç mı? Efes böyle giderse yenilgi ve başları önden kalkmaz! Kartal annesinin ak sütü gibi hak ederken, Efesli oyuncular “Bu iş bitmedi demeli!” Beşiktaş 90/71 galip, inanılmaz bir skor. Ufuk Sarıca beni onaylarcasına "Büyük inanılmaz takım değiliz ama mücadeleci bir takımız. Kimseden korkmuyoruz." demesi harikaydı.

Senin için hazırladığımız haberler