İsmet Badem yazdı; Beşiktaş hiç bu kadar haketmemişti!

14.06.2017 - 23:26 | Son Güncellenme: 14.06.2017 - 23:26

Ajansspor'un konuk yazarı İsmet Badem'in yazısı:

KARTAL HİÇ BU KADAR HAK ETMEMİŞTİ

Sevgili basketbol severler, üçüncü maçın oynanmasına daha iki gün varken, bir iddiada bulundum! Maçın skoru ne olursa olsun! “Bu maç üç anons kaldırır!”

Çünkü rakip Fenerbahçe ve Beşiktaş seyircisi Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe Basketbol takımını yenmek için takım oyuncuları ile birlikte, her şeylerini ortaya koyarken, basketbolu bilmeyen bazı seçmece seyirciye engel olunmazsa, üç anons olur ve hakemler maçı 15 dakika başlatmaz!

Aslında tahminim tuttu, tuttu ama! Daha vahimi, Beşiktaş 46-43 önde götürdüğü üçüncü çeyrekte sahaya atılan patlayıcı maddeler ile maçın içine okudular! Bu ne demek? Hala basketbolu bilmeyen, basketbol maçının kendine has tribün karekterini sahaya yansıtamadılar! Hakemler soyunma odasında!

Oysa maçta asla Beşiktaş Takımı ezilmedi, tam tersine çok iyi mücadele eden Fenerbahçe karşısında kısasa kısas mücadele ettiler! Ufuk Sarıca takımını çok iyi hazırlamıştı. Ve taktiğini sahaya olabildiğince yansıtıyorlardı.

Zoraki verilen ara! Aslında Beşiktaş’a zarar verebilir! Her zaman ki, gibi maçı seyrederken bir yandan tuşların üzerinde parmaklarım maçı ve tribünün ruhunu yansıtmaya çalışıyor!  İlk çeyrek 16/22 Fenerbahçe önde. Devre 36/36 berabere kapanırken, 3. Çeyrek 54/53 Beşiktaş’ın galibiyeti ile geçiildi. Son çeyrek dananın kuyruğu kopacak! Melih üçlükleri yağmur gibi atıyor. Roll geri kalır mı? son 4.45 dakika 64-64 geçiliyor! Ve bu yetmezmiş gibi! Maçın bitimine 1.30 dakika kala: Baş hakem Emin Moğolkoç’un kenarda Ufuk Sarıca’yı ve kenardaki oyuncuları ikaz ederken, net bir şekilde gördüğüm sahne şu! Hakem Kaan Büyükçil “ Fenerbahçe kenar yönetiminin önünde dururken birden uzaklardan Beşiktaş kenar yönetimine bakarak “TEKNİK FAUL” çalması patlamaya hazır dinamit lokumlarının üzerine meşale attı! Hakem Kaan sana söylüyorum: “O düdük niye? Sana ne? Hakem Emin Moğolkoç’u hiçe sayıp taca atarak onun bulunduğu bölümdeki kenar yönetimine teknik faul çalmak sana mı kaldı?  Halt ettin! Maçı mahvettin! Trribünler boşaldı! 1.30 oynanacak! Sonra ki, maç seyircisiz! Bu nasıl basketbola hizmettir! Türk Basketbolu böyle mi gelişecek! Obrodovic gibi dünya çapında bir Coach ve oyuncular bile böyle bir tatsız duruma evet demezler.

Eski Şehsadebaşı sinemaları gibi 36 kısım birden oynandı! Saat 20 de başlayan maç 22.30 oldu hala bitmedi! 74-71 Beşiktaş galipken faul yapamayıp defalarca Fenerbahçe’ye şans tanınınca! Olan oldu ve Bogdonovic’in üçlüğü maçı uzattı 74-74

Tam bu anlarda, seyircinin şokunu üzerinden atamayan Beşiktaşlı oyuncular faul yapsalar maçı kazanacaklar! B E C E R E M E D İ L E R! Oysa Beşiktaş bu sene hiç bir maçı bu kadar istememiş ve hak etmemişti. Bu maçı kazansalar final daha renklenecekti.  Ben en çok Ufuk sarıca’ya üzüldüm. Ancak Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu ve öyle hak ederek basketbol oynuyorlar ki! Her oyuncu başlibaşına birer yıldız. Hele Bogdonovic tam bir çilingir 23 sayı ile maçın kahramanı oldu. Durum 3-0 Şimdi seyircisiz maça buyrun! Yaşasın Türk Basketbolu, Türk Hakemlerine yön veren Kostas Rigas’a yapacak çok iş var! Basketbol maçı 2.45 saat süren maç olur mu?

Senin için hazırladığımız haberler