İsmet Badem yazdı; Kupayı kucakladık!

19.05.2017 - 23:55 | Son Güncellenme: 19.05.2017 - 23:55

Ajansspor'un konuk yazarı İsmet Badem'in yazısı:

FİNAL – FOUR’U İSTANBUL’DA KUCAKLADIK

FENERBAHÇE FİNALDE OLYMPİAKOS İLE OYNAYACAK

Duyduğum gururu, yaşadığım heyecanı sizlerle paylaşmak istiyorum.  Önemli bazı şeyler anlatacağım. Basketbol adına yıllar boyu gazetelerde yazdım. Radyolarda konuştum. Televizyonlarda basketbol adına programlarda konuşup maçlar anlattım! Tek bir idealim vardı, o da basketbolun Türk Gençliğinin Sporu olduğunu anlatmak. Geçen gün yeni Federasyon Başkanı Hidayet Türkoğlu “Basketbol Türk gencinin sporudur.” Dedi! Evet Hidayetlerin, Hüseyinlerin, Ömer Onanların daha bebe yaşlarında çıkardığımız FANATİK BASKET gazetesi ile onları Türkiye’ye tanıtmaya ve basketbolu sevdirirken onları örnek yıldız basketbolcu olarak kullandık. Ben o zamanlar birinci sayfada: “DUDAĞINIZDAN TEBESSÜM KALBİNİZDEN BASKETBOL SEVGİSİ EKSİK OLMASIN.” Diye spot yazarken her gittiğim panelde “Türk Gencinin sporu basketboldur.” Diye anlatıyordum.   

Ancak Başkan ve yönetim kurulu basketbolcu kardeşlerim; Efes’te oynuyorlardı ve Efes’in iki kere Final-Four’da olması “futbol duayenleri ve üç büyüklere angaje olan gazete yöneticileri tarafından Final-Four’lar satır aralarında yer aldı. Efes KORAÇ KUPASINDA Avrupa Şampiyonu olduğunda, kendi maç anlattığımız TV kanalında Aydın Örs, Noumoski ve Ufuk Sarıca’yı Haberler sonrası spor haberlerine çıkaramamıştık. Haber stüdyosu önünde bekleyen Ufuk Sarıca, Noumoski ve Aydın Örs o zamanın haber müdürü tarafından adeta kuvulmuşlardı! (Üç büyüklerin oyuncuları olsalardı ve Avrupa Şampiyonu ünvanı ile orada olsalardı!)  O zaman onların posterini yapan; Onlara kucak açan bir tek FANATİK BASKET  vardı! Keşke bugün Fenerbahçe ve Euroleague’nin lig sistemi nedeniyle Türkiye’de çok iyi yerlere gelen basketbolu anlatabilmek için keşke! Neyse her gün yeni bir gündür!

Şimdi basketbolda işler tıkırında: Her katagoride finallerde cephede yenilgiler alarak “ŞAMPİYONLUKLAR HASRETİNİ, GİDERMEK İSTEYEN FENERBAHÇE CUMHURİYETİ :  EUROLEAGUE BASKETBOL KUPASINI KAZANARAK HEM TÜRKİYE’YE HEM DE SEVENLERİNE BÜYÜK MORAL VERMEK İSTİYOR.”

 Maç öncesi önemli not: Lütfen dikkatinize; Maç başlamadan yazıma başlıyorum. Maç devam ettikçe yazımda devam ediyor. Maç bittiğinde yazımda son buluyor.

EUROLEAGUE Niçin kuruldu? Geçmişte FIBA  yönetimi hakemleri kullanarak, kulüplerde hatta Milli takımlarda şampiyonlukları kafalarına göre ayarlıyorlar diye! Şimdi sorum şu! Real Madrid bir sene final, ikinci sene final ve ikisinide kaybetti. Üçüncü sene Final-Four organizasyonu “MADRİD’TE ALINDI”  ve şampiyon Real Madrid. Geçen sene CSKA yönetimi: “ Biz milyon dolarlar harcıyoruz. Çok emeğimiz var! Şampiyonluğumuz hep çalınıyor. Bu nedenle bu sene şampiyon olmazsak, ligden çekiliyoruz!” dediler! Bu tehditte işe yaradı! CSKA geçen senenin şampiyonu! Ve hep görüldü ki, benim anlattığım gibi EUROLEAGUE hakemleri çaldığı düdüklerle maçlarda istedikleri takımları şampiyon yaptılar!

Şimdi gelelim fasulyenin faydasına: “ İki sene öttürülen yanlış düdükler nedeniyle Avrupa Şampiyonluğu çalınan Fenerbahçe sonunda FİNAL-FOUR ORGANİZASYONU İSTANBUL’DA, buraya kadarını maçlar öncesinde yazdım. Şimdi maçlar:

                            CSKA MOSKOVA   78-82    OLYMPIAKOS

Olympiakos yılların eskitemediği, üç çeyrekte “0” sayı atan Spanoulis’in son çeyrekte “TEK KİŞİLİK ORDU” gibi oynaması ile CSKA’yı devirmeyi başardı. CSKA çok yanlış oynadı. Teodosic, De Colo, Jackson’ın çok egoist oynadığı maçta Olympiakos çift haneli sayılardan yenik gelerek finale adına yazdırdı. Dileriz Fenerbahçe finale gitmeye hak kazanır. Sonunda Olympiakos’u yenerek “özlemini çektiğimiz Euroleague Şampiyonluğuna ulaşırız. Maçı seyrettiniz mi? Olympiakos’ta Spanoulıs’in dışında, Mantzaris, Printezis, Papanıkolaou, Agravanıs yani Yunanistan’ın yetiştirdiği oyuncular ile Final-Four’a finaline gittiler. Bilgi dağarcığımızda olsun! Teadosic yine yapacağını yaptı. CSKA adına tek başına aldığı Final biletini saçma sapan bir iki hareketle rakibine kaptırdı!

                                      FENERBAHÇE  84/75   REAL MADRID

Bu maçın çok büyük önemi var. Yıllar önce Real Madrid’e Avrupa Şampiyonluğunu kazandıran Obrodovic bu kez Fenerbahçe’yi Şampiyon yapmaya karar vermiş durumda. Takımı öyle bir hale getirmiş ki, yakından tanıdığımız oyuncular sanki birer Android’e dönüşmüşler.  Son zamanlarda, Fenerbahçe; Beşiktaş ve Efes karşısında oynadığı basketbol ile tabiri caiz ise”dudak uçuklattı.” Şimdi sıra final yolunda Real’in işini bitirmek! Çünkü hakem düdükleri ile çalınan şampiyonluk unutulmadı!

Daha ilk dakikadan itibaren seyircininde coşkusu ile muhteşem oyun sergileyen Fenerbahçe adım adım finale yürümeye başladı. İlk çeyrek  Madrid’te Llull toplam 13 sayının 11 sayısını attı. 21/13 takım halinde çok iyi oynadık. Savunma temposunu her iki çeyrekte sürdüren Fenerbahçe sayı yemezken, Rudy’nin yaptığı bir tabiri caiz ise “çamurluk” Reyes, Nicıoni, Rudy kaybetmeye doğru giden maçlarda yaptıkları (tuhaf hakemi etkileyen) sertlikler ve hakemlere saldırmaları bir anda maçın kaderini değiştirmeye yetiyor! İşte uzun süre 23- veya 26 da tıkılıp kaldık. Sonra Bogdanovic açılınca ilk yarıyı 44/34 önde bitirdik. Llull tek başına 33 sayının 19.nu attı. Ancak tek isteğimiz maçı galibiyetle bitirmek. Çünkü final ve Şampiyonluk bizi bekliyor.   

 Üçüncü çeyrek başladığında, nefesler tutulmuştu. Tribünlerin büyük çoğunluğu Sarı-Lacivert ve Fenerbahçe çığlıkları ile inliyordu.  Hakemler her türlü “pisliği” yapmaya devam eden Madrid’li oyunculara göz yumsalarda artık her şey boş ve dakikalar var finalist olmaya. Üçüncü çeyreği 63/50 önde geçtik. Son çeyrekte ise yine skoru hep önde götürdük. Zaman zaman kriz yaşansada, artık 17.8 saniye var 81/76 öndeyiz. İspanyollar kazıya kazıya, pata küte yaparken fark 6 sayıya kadar indi. Ancak Obrodovic dünyanın en çok kupa kazanan Koçu Avrupa’nın en büyük kupasını Fenerbahçe ile almak istiyor. 84/75 ile finalist olduk. Tebrikler Fenerbahçe Türkiye’nin gururu oldunuz. Tüm kalbimizle tebrikler. Şimdi Kupayı istiyoruz. Hadi görelim sizi. Kapayı çığlıklar içinde bekliyoruz. FIBA’yı yıkıp kendi patronluğunda ligini kuran İspanyollar bu kez  Obrodovic’in Fenerbahçe’sine takılıp kaldılar ve finali teslim ettiler. Fenerbahçe’de kötü oynayan yoktu. Her oyuncu MVP ödülünü hak edecek kadar iyi oynadı.  Ancak UDOH rüya gibi mücadele etti. Vesely faul bile kaçırmadı. Sloukas finalde eski takımına karşı oynayacak. Bogdonovic tam NBA kariyerlik oynadı. Dıxon, Kalinic, Datome ve Nunnaly görevlerini eksiksiz yaptılar. Bu takım korunur bir iki şutör oyuncu ve bir beş numara alınırsa şampiyonluğu gelecek senelerde de, kimseye bırakmaz.   

Senin için hazırladığımız haberler