İsmet Badem: Yürüyoruz Final Four'a!

31.03.2017 - 14:58 | Son Güncellenme: 31.03.2017 - 14:58

Ajansspor'un konuk yazarı İsmet Badem'in yazısı:

ANADOLU EFES   77-69    OLYMPIAKOS

Komşumuz Yunanistan’ın takımları ile öylesine iç içe geldik ki! Sanki aynı ülkenin aynı liginin takımları gibiyiz! Bir sezonda dört takımımız Euroleague’de yer alıyor. Bir sezonda, evimizde ve deplasmanlarda toplam 8 (yazı ile sekiz!) kez karşılaşıyoruz! Yani! İki ülke insanları, Avrupa hatta Dünya halkları; Olympıakos’u sekiz kez, Panathiniakos’u sekiz kez! Toplam 16 kez maçlarda canlı olarak izleniyor! Kendi ligimizde yer alan birçok takımı bile bu kadar canlı olarak izleyemiyoruz! Yunan komşularımızın iki takımı maç önü programlar, maç ve sonrasında yorumlar, röportajlar en azından maç başı ortalama olarak: 2 saat dersek! 2x16=32 saat. Düşünün tam tamına 32 saat civarı Yunan Takımlarını canlı canlı izliyor ve yorumluyoruz! Böylesine yakınlaşmak! Başka hiçbir spor dalında mümkün mü? (Komşu ailelerin çocuklarından çok! Spanoulis veya Printezis daha yakından tanınıyorlar!) Her ne kadar komşumuz Yunanistan ekonomik kriz yaşasa da, basketbol onların gerçek yaşam biçimi! Bu iki takımın patronları Dünya çapında zengin aileler. Onlar hiçbir zaman basketbolu pas geçmiyorlar. Birde bunların, üzerine rakiplerimizi yendiğimiz zaman değmeyin keyfimize!

Anadolu Efes’in genlerinde yıllar öncesinden gelen; “hep galibiyet ve zaferler yatar.” Bu sene Fınal-Four oynayan ilk Türk Takımı olma ünvanının yanına bu sene; “kostüm olarak tekrar giymek istiyorlar! Buda onlara çok yakışıyor. Spanoulis’in 11 sayı 10 asist, Printezis’in 16 sayı 9 ribaundluk performansları yeterli olmadı! Çünkü Green, Waters, Bırch: Papapetreu ve diğerleri çift haneleri göremedi. Esas olan Anadolu Efes’in 17. Galibiyete ulaşırken, sadece Play-Off’a kalmakla yetinmeyip şu anda 17 galibiyet ile puan cetvelinin 6. Sırasına yerleşmesi büyük avantaj. Honeycutt 11 sayı 11 ribaund, Heurtel’in 18 sayısı, Paul 11, Dunston 11 çift sayılara ulaşırken, Brown 9, cedi ise 8 sayı ile önemli katkılarda bulundular. Anadolu Efes istim üzerinde, böyle giderse neden Final-Four olmasın? Bol şanslar diyoruz. Anadolu Efes’in bilinçli oyunu gerçekten alkışı hak etti.

 BROSE BAMBERG  97-99 DARÜŞŞAFAKA DOĞUŞ

Çiçeği burnunda Avrupa Takımımız DAÇKA, sonu belli olmayan(Gelecek sezon amatör kümeye dönebilir! Çünkü Fenerbahçe ile birleşme kararı aldıkları yazılıyor!) Bu sezonu iyi tamamlamaya kararlılar. Brose: Çok sert basketbol oynayan, kolay teslim olmayan, maçın bitiş düdüğüne kadar büyük mücadele veren inatçı bir takım. Bamberg Avrupa’da çok başarılı değil! Ancak oynadıkları basketbol çok büyük ilgi görüyor. Bu sene birçok maçı son saniyelerde kaybetti. DAÇKA ise hayati bir maça çıktı. Çünkü Play-Off’a kalmak için mutlaka kazanılması gereken bir 40 dakikada hayati mücadele vermeleri gerekliydi. Causeur 15, Melli 12, Zizis 11, Theis 13, Lo Maodo 13, Miller 11 çift haneli sayılara ulaşırken, takım olarak ev sahibi olma avantajını sonuna kadar kullandılar. DAÇKA’da ise Wanamaker mucizevi bir oyun sergileyerek 30 sayı attı. Bu yetmezmiş gibi takımını harika yönetti ve galibiyette çok büyük emeği oldu. Maçında MVP si oldu. Clyburn 26, Moermann 19, Harangody 10 sayı atarak galibiyette büyük rol üstlendiler. NBA’yi hayal eden Zizic 10.39 dakikada 2 sayı atması büyük hayal kırıklığı oldu.

Maçın normal süresi 84-84 biten maçta uzatmalarda DAÇKA 97-99 kazanarak haftaya umutla bakmayı başardı. Gelecek hafta Kızılyıldız’ı İstanbul’da yenerse 3. Takımımız olarak Play-Off’a girmeyi başarmış olacaklar. Bir geceye iki galibiyet sığdıran iki takımımızı ayakta alkışlıyorum.  

Senin için hazırladığımız haberler