İsmet Taşdemir: "4 büyük kulüple Anadolu takımları arasında makas çok açıldı"

11.09.2024 - 10:51 | Son Güncellenme: 11.09.2024 - 10:59

Süper Lig takımlarından Sipay Bodrum FK Teknik Direktörü İsmet Taşdemir gündeme dair açıklamalar yaptı. Taşdemir transfer süreci hakkında da konuştu.

İsmet Taşdemir: "4 büyük kulüple Anadolu takımları arasında makas çok açıldı"

AJANSSPOR HABER

Tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele eden Sipay Bodrum Futbol Kulübü teknik direktörü İsmet Taşdemir, Radyospor’da Ayhan Şensoy ve Mehmet Sevinç’in sunduğu Derin Pas programına konuk oldu.

Süper Lig’de futbolseverlere keyif verecek bir oyun izletmek istediklerini belirten Taşdemir, Cluj’dan 30 yaşındaki stoper Arlind Ajeti ve Galatasaray’dan Taylan Antalyalı’yı alarak transferi kapattıklarını söyledi.

Türkiye profesyonel futbol liglerinde son 4 sezondur aralıksız aynı takımı çalıştıran tek teknik direktör olan İsmet Taşdemir, bunu Bodrum Futbol Kulübü'nün istikrarlı yönetim anlayışına bağladı.

"Bu güveni boşa çıkarmamak için çok çalışıyorum"

Başarılı 3 sezon geçirdiklerini söyleyen Taşdemir, "İkinci Lig’de şampiyon olduğumuzda da yollar ayrılabilirdi. Daha sonra TFF 1’inci Lig’de iki sezon geçirdik. İlkinde play off finaline kaldık. Şampiyonluğu kaçırdık. Geçen sezonda play off’tan şampiyon olarak Süper Lig’e çıktık. Burada yönetimin de büyük payı var. İşler yolunda gitmediğinde hep arkamızda durdular. Süper Lig’e çıktıktan sonra benimle devam etmeyebilirlerdi ama yine güvendiler. Ben de bu güveni boşa çıkarmamak için çok çalışıyorum" dedi.

Süper Lig’de 4 büyük kulüple Anadolu takımları arasındaki kadro kalitesi açısından büyük fark oluştuğu görüşü hakim. Hatta bu durumun ligin seyir zevkini düşürdüğü yönünde eleştiriler var. Siz bu eleştirilere katılıyor musunuz?

"Büyük takımlar ile Anadolu takımları arasında makas çok açıldı"

"Büyük takımların kadroları daha kaliteli oyunculardan oluşuyordu ama büyük bir fark yoktu. Son 2 sezonda büyük camialar çok üst düzey transferler yaptı. Maliyet açısından da çok pahalı transferler yapıldı. Bugün biz de Süper Lig’de mücadele ediyoruz. Kıyaslama yapacak olursak, bizim toplam yıllık kadro maliyetimiz, İstanbul takımlarında oynayan bir yıldız futbolcunun yıllık maaşının yarı parası etmiyor. Ancak bu kulüplerle de yarışmak zorundayız. Kadrolara ve mali duruma baktığımızda büyük takımlar ile Anadolu takımları arasında makas çok açıldı. Zaten geçen sezon Galatasaray’ın 102, Fenerbahçe’nin 99 puan alması bize bunu net bir şekilde gösteriyor."

4 büyük kulübün futbolculara verdiği yüksek maaşlar ve Türkiye gerçeğini pek yansıtmıyor gibi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

"Oyuncu kalitesi ve performansıyla örtüşmeyen maliyetler söz konusu"

"Bence de öyle ama bu futbol, arz talep meselesi. Kendi kulübümüzle kıyaslarsak bize uzaktan ziyade imkansız geliyor. Değen oyunculara bu rakamlar verilebilir ama performansa bakacak olursak, değmeyen de çok oyuncu var. Oyuncu kalitesi ve performansıyla örtüşmeyen maliyetler söz konusu. Kendi adıma bu rakamları ülkemiz açısından yüksek buluyorum."

Senin için hazırladığımız haberler