(ÖZET) Kosta Rika - Almanya maç sonucu: 2-4

Orhan Gülek
01.12.2022 - 23:31 | Son Güncellenme: 02.12.2022 - 00:36

Dünya Kupası E Grubu üçüncü ve son maçında Almanya, Kosta Rika'yı 4-2 mağlup etmesine rağmen İspanya'nın averajla gerisinde kaldı ve turnuvaya veda etti.

(ÖZET) Kosta Rika - Almanya maç sonucu: 2-4

AJANSSPOR - HABER

2022 Dünya Kupası'nın en büyük hayal kırıklığı olan Almanya, E Grubu üçüncü ve son maçında Kosta Rika'yı 4-2 mağlup etmesine rağmen İspanya'nın averajla gerisinde kalması nedeniyle turnuvaya veda etti.

Japonya E Grubu'ndan 6 puanla lider çıkarken, İspanya 4 puanla Almanya'nın averajla önünde gruptan çıktı, Panzerler ise Kosta Rika ile birlikte dev organizasyona havlu attı.

Goller peş peşe geldi

Heyecan dolu geçen maçta ilk yarıyı Serge Gnabry’nin golüyle 1-0 önde kapatan Almanya, 58’de Yeltsin Tejeda ve 70’de Juan Pablo Vargas’ın golleriyle 2-1 geriye düştü. Oyuna sonradan giren Kai Havertz 73’te skoru 2-2’ye getirdi, 85’te ise Almanya’yı 3-2 öne geçiren isim oldu. Maçtaki son gol 90+1’de Niclas Füllkrug’den geldi ve Almanya 4-2 kazandı.

Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk kadın hakem

Müsabakayı ise Fransız kadın hakem Stephanie Frappart yönetiyor. Frappart, Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk kadın hakem olarak tarihe geçti.

İlgini Çekebilir
İlk kez düdük çaldı, Dünya Kupası tarihine geçti!
Habere Git

Panzerler, üst üste ikinci kez gruptan çıkamadı

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda zaferi yaşayan Panzerler, 2018 Dünya Kupası'nda büyük bir sürprizle gruptan çıkamamıştı. Avrupa devi 2022'de de aynı senaryoyu yaşadı. Almanlar tarihinde ilk kez art arda iki Dünya Kupası'nda gruplardan çıkamadı!

Japonya, E Grubu'ndan lider!

E Grubu'nda Japonya ise İspanya'yı devirdi. Tüm bu sonuçlar sonrasında 6 puanla Japonya E Grubu'ndan lider, İspanya ise Almanya'nın averajla önünde ikinci sırada çıktı. Almanya ile Kosta Rika ise el ele dev turnuvaya veda etti. 

Puan Durumu

Dünya Kupası E Grubu
Japonya 6 puan
İspanya 4 puan
Almanya 4 puan
Kosta Rika 3 puan
Senin için hazırladığımız haberler