İspanya Milli Takımı'nı sahaya drone indirerek protesto ettiler

20.03.2021 - 20:50 | Son Güncellenme: 20.03.2021 - 20:53

La Liga’da oynanan Athletic Bilbao-Eibar maçında ilginç bir olay yaşandı. Bask milliyetçileri, Bilbao kentinin Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İspanya Milli Takımı'na ev sahipliği yapacak olmasına tepkilerini sahaya insansız hava aracı indirerek gösterdi. İşte detaylar…

İspanya Milli Takımı'nı sahaya drone indirerek protesto ettiler

AJANSSPOR-DIŞ HABER

İspanya Ligi’nin 28. haftasındaki Athletic Bilbao-Eibar maçı sıradışı bir eyleme sahne oldu. Kimliği belirsiz bir grup, Bilbao kentinin Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) ev sahipliği yapacak olmasını protesto etmek için sahaya insansız hava aracı (drone) gönderdi.

68. dakikada maç durdu

Karşılaşmanın hakemi Valentin Pizarro, 68. dakikada oyunu durdurdu. Pizarro, drone ve üstündeki pankartı alarak saha dışına taşıdıktan sonra maçı yeniden başlattı. Pankartta Bask milliyetçilerinin protesto mesajı yazıyordu.

İspanya 3 maçını Bilbao'da oynayacak

11 Haziran-11 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenecek EURO 2020'ye ev sahipliği yapacak 12 şehir arasında yer alan Bilbao, İspanya Milli Takımı'nın E Grubu'ndaki 3 karşılaşmasına da ev sahipliği yapacak. Fakat ülkedeki ayrılıkçı gruplar, milli takımın Bask bölgesi sınırları içinde maç oynamasına karşı çıkıyor.

Öte yandan futboldan çok yaşanan bu olayla gündeme gelen Athletic Bilbao-Eibar mücadelesi 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Senin için hazırladığımız haberler