İspanya, Olimpiyatlar'da finali gördü! Japonya uzatmalarda yıkıldı...

03.08.2021 - 16:54 | Son Güncellenme: 03.08.2021 - 17:03

Son dakika haberleri... Tokyo Olimpiyatları futbol oyunlarında finale kalan ikinci takım, Japonya'yı uzatmalarda yıkan İspanya oldu. İşte detaylar...

İspanya, Olimpiyatlar'da finali gördü! Japonya uzatmalarda yıkıldı...

AJANSSPOR - HABER

 

Tokyo Olimpiyatları'nda futbol heyecanı devam ediyor. Bugün, turnuvaya ev sahipliği yapan Japonya Erkek Milli Takımı'yla İspanya, final biletini kapmak için kıyasıya mücadele etti. Maçın 90 dakikalık bölümünde eşitlik bozulmayınca, 15'er dakikadan 30 dakikalık uzatma bölümüne geçildi. Her iki taraf da eşitliğin penaltılarda bozulacağına inanıyordu. Penaltılara 5 dakika kala, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Marco Asensio sahneye çıktı ve şahane bir golle final biletini takımına kazandırdı.

Japon rüyası sona erdi

Turnuvanın flaş ekiplerinden Japonya, yarı finale dek bütün futbol otoritelerini şaşırtan bir şekilde yolculuğunu sürdürüyordu. Ta ki İspanya maçına kadar. Birinci turda Fransa'yı 4-0, çeyrek finallerde Yeni Zelanda'yı penaltılarda 4-2 yenen ekip, yarı finalde İspanya'ya 1-0 mağlup oldu. Olimpiyatlara ev sahipliği yapan Japonya'yı yıkan gol, 115. dakikada Marco Asensio'nun ayağından geldi. Ceza sahasının sağ tarafında topla buluşan genç futbolcu, düzgün bir plaseyle topu Japonya ağlarına gönderdi. İspanya, oldukça estetik bir golle finale çıkıp Brezilya'nın rakibi olurken, Japonya; cuma günü bronz madalya maçı için Meksika'nın karşısına çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler