Real Madrid-Barcelona: 1-3 (Maç Sonucu-Özet)

İsa Kethüda
15.01.2023 - 23:30 | Son Güncellenme: 16.01.2023 - 00:25

İspanya Süper Kupası final karşılaşmasında Barcelona, El Clasico'da Real Madrid'i mağlup etti ve kupanın sahibi oldu. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Real Madrid-Barcelona: 1-3 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

İspanya Süper Kupası final maçında, Real Madrid ile Barcelona takımları, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Uluslararası Kral Fahd Stadı’nda "El Clasico" olarak tanınan maçta karşılaştı. Katalan devi maçı net bir skorla 3-1 kazandı ve kupanın sahibi oldu.

Açılışı Gavi yaptı

Maçta ilk net pozisyonunu 12. dakikada Robert Lewandowski ile yakalayan Barcelona, kaleci Courtois'i geçemedi. Katalan devi aradığı golü ise 32. dakikada buldu. Robert Lewandowski'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Gavi, sol ayağıyla vurdu ve topu filelere gönderdi.

Asist Gavi'den gol Lewandowski'den

Gavi'nin golünden sonra rakip kalede ataklarını sıklaştıran Barcelona 44. dakikada skoru 2-0'a getirdi. Golde yine Gavi ve Lewandowski ikilisi vardı. Sol kanattan ceza sahası içine giren Gavi, altı pas içindeki Lewandowski'ye pasını verd. Polonyalı oyuncuya da sadece dokunmak kaldı 2-0. İlk yarı Barcelona'nın 2-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İlgini Çekebilir
Necati Ateş'ten olay yorum!
Habere Git

Barça'da son sözü Pedri söyledi

İkinci yarıda da etkili bir oyun ortaya koyan Barcelona, üçüncü golü 68. dakikada buldu. Sol kanattan ceza sahası içine giren Gavi, arka direkteki Pedri'yi gördü. Pedri'ye de sadece topa dokunmak kaldı.

Benzema'nın son dakika golü yetmedi

Real Madrid'in tek golü 90+3. dakikada Karim Benzema'dan geldi. Ancak bu gol Madrid ekibi için yeterli olmadı ve kupanın sahibi Barcelona oldu.

Gavi'den 2 asist 1 gol

Barcelona'nın yıldız oyuncusu Gavi, İspanya Süper Kupası final maçına damga vurdu. Yıldız oyuncu karşılaşmayı 2 asist 1 gol ile tamamladı. Bu sezon 30 maçta sahaya çıkan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu 2 gol ve 5 asist kaydetti. Gavi ayrıca, 17 Şubat 1974'te Johan Cruyff'tan bu yana El Clasico'da 1 gol ve 2 asist yapan ilk oyuncu oldu.

Gavi maçın da en değerli oyuncusu seçildi.

Xavi'nin ilk kupası

Öte yandan, geçen sezon Al-Sadd'dan ayrıldıktan sonra Barcelona'da teknik direktörlük görevine getirilen Xavi Hernandez, Katalan devi ile ilk kupasını kazandı. 42 yaşındaki İspanyol teknik adam, Barcelona ile çıktığı 61 maçta 37 galibiyet, 12 beraberlik, 12 mağlubiyetle 123 puan topladı ve maç başına da 2.02 puan ortalaması yakaladı.

İlgini Çekebilir
Valencia'dan 3 puanlık duble
Habere Git

Ligde 41 puanla ilk sırada yer alan Barcelona, bir sonraki maçını Getafe ile sahasında oynayacak. Real Madrid ise Athletic Bilbao    ile deplasmanda karşılaşacak.

Barcelona, 14 kezle bu kupayı en çok kazanan takım

Son şampiyon Real Madrid'i mağlup ederek Süper Kupa'yı kaldıran Barcelona, 14 kezle bu kupayı en çok kazanan takım olmaya devam etti. Katalan takımının ardından 12 kezle Real Madrid geliyor.

İki ezeli rakibin ligdeki mücadelesinde ise Barcelona (41) lider, Real Madrid (38) ikinci sırada bulunuyor.

İspanya'da La Liga kulüplerinin gelirlerini attırmak ve tanıtımını yapmak amacıyla Süper Kupa maçları ilk olarak 2018 yılında ülke dışında (Fas) oynanmaya başlamıştı.

Süper Kupa, 2020'de format değiştirerek 4'lü finale (La Liga birinci ve ikincisiyle Kral Kupası finalistleri) dönüştürülürken, İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) bu turnuvanın maçlarının Suudi Arabistan'da oynanması için 3 yıllık anlaşma imzalamıştı.

Suudi Arabistan, Süper Kupa'da yarı finalde kaybeden takımlara 800 biner Euo, finali kaybedene 1,4 milyon Euro kupayı kazanan takıma da 2 milyon Euro veriyor.

Senin için hazırladığımız haberler