İspanya'nın yeni hocası Luis de la Fuente'den Sergio Ramos açıklaması

Orhan Gülek
12.12.2022 - 23:59 | Son Güncellenme: 13.12.2022 - 00:26

Luis Enrique'nin ayrılığı sonrası İspanya Milli Takımı'nın yeni çalıştırıcısı olan Luis de la Fuente, Sergio Ramos gibi tecrübeli isimlere de şans vereceğini açıkladı

İspanya'nın yeni hocası Luis de la Fuente'den Sergio Ramos açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Luis Enrique'nin ayrılığı sonrası İspanya'nın çiçeği burnunda teknik direktörü De la Fuente, milli takım için oyuncu tercihi yaparken tecrübeli isimlere de kadroda yer vereceğini belirtti.

"Futbolculara güvenim tam"

İspanya Futbol Federasyonunun (RFEF) Madrid'deki tesislerinde yer alan Luis Aragones Salonu'nda düzenlenen organizasyonda konuşan İspanya'nın yeni teknik direktörü De la Fuente, "Ben çok iyimserim, İspanya'nın mevcut ve gelecek vaat eden futbolcularına güvenim tam. Sadece kendimi göstermek için sizden zaman bekliyorum." dedi.

"Federasyonda 10 yıldır çalışıyorum"

Daha önce kariyerinde hiçbir büyük takımı çalıştırmamış olmasıyla ilgili gelen eleştirileri de cevap veren Luis de la Fuente, "Profesyonel futbola 15 yaşında başladım. 13 yıl 1. ligde oynadım. Kupalar kazandım. Federasyonda 10 yıldır çalışıyorum. Avrupa şampiyonaları, olimpiyatlar gördüm. Son Dünya Kupası'nda İspanya Milli Takımı'nda olan 16 futbolcuyla birlikte çalıştım. İspanya'da, İspanyol futbolunun geçmişini ve geleceğini tanıyan biri var ise o da karşınızda oturan benim." dedi.

İlgini Çekebilir
Sen misin Fas'ın tarihi İspanya maçını yerinde izleyen!
Habere Git

"Kimseye kapıyı kapatmıyorum"

Luis Enrique tarafından 2022 Katar Dünya Kupası kadrosuna alınmayan Sergio Ramos'un, tekrardan milli takıma çağırıp çağrılmayacağı yönünde gelen soruya ise Luis de la Fuente, şu cevabı verdi:

"Şimdiye kadar yaş sınırı olan, genç futbolcularla çalıştım. Şimdi herhangi bir futbolcuyu seçme fırsatım var. Kimseye kapıyı kapatmıyorum. Genç yeteneklere güvenen bir teknik adamım ama şimdiye kadar bize çok şey katan, tecrübeli futbolculara da güveniyorum. Nüfus cüzdanına bağlı olmayacağız." 

Sergio Ramos, De Gea ve Thiago kadroya alınmamıştı

İspanya'nın eski teknik direktörü Luis Enrique, 2022 Dünya Kupası kadrosuna Paris Saint Germain'in deneyimli stoperi Sergio Ramos'u Manchester United'ın kalecisi David De Gea'yı ve Liverpool'un orta sahası Thiago'yu dahil etmemişti.

2005'den 2022'ye kadar İspanya Milli Takımı'nda forma giyen Ramos, milli formayla 177 maça çıkıp 23 gol attı. Ramos, milli takım ile iki Avrupa şampiyonluğu (2008, 2012) ve bir dünya kupası (2010) kazandı.

İspanya'nın kaderi değişmiyor

2018 Dünya Kupası'nda son 16 turunda Rusya'ya penaltı atışlarında 4-3 yenilerek elenen İspanya'nın kaderi Katar'da da değişmemişti.

2022 Dünya Kupası'nda Fas'a son 16 turunda penaltı atışlarıyla elenen İspanya, geçen yıl Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde de İtalya'ya penaltılarla kaybetmişti.

De la Fuente'nın kariyeri

Futbolculuk kariyerinin büyük bölümünü Athletic Bilbao'da geçiren 61 yaşındaki De la Fuente, teknik direktör olarak ise 2. veya 3. lig takımları ile genç milli takımlarında görev yaptı.

De la Fuente'nın başarıları

RFEF bünyesinde 2013-2022 arasında 19 ve 20 Yaş Milli Takımlarında teknik direktör olarak görev yapan De la Fuente, 2015'te 19 yaş altı, 2019'da da 21 yaş altı milli takımla Avrupa Şampiyonluğu yaşadı, 2020'de Tokyo Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan milli takımın başında yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler